Artikler

Artikler skrevet av Grillet.no

yetiman
Ingress/Forord:

Vi er elleville av glede over å være de første til å kunne bringe nyheten!

 

Ikke bare er Norges Barbecue Forbund nå etablert - det blir også NM i Barbecue allerede i år!

 

Henning aka yetiman

PRESSESKRIV NBBQF
 
Matentusiaster står bak nyetablerte «NORGES BARBEQUEFORBUND» - NBBQF
 
Varmrøyking av mat (BBQ) er en av de eldste kjente tilberedningsmetodene vi kjenner til. Metoden er nesten glemt på grunn av den økene industrielle matproduksjonen. Interessen for BBQ er i Norge, som i våre skandinaviske naboland, økende. Derfor er NBBQF nå en etablert. Forbundet er en ideell organisasjon dedikert til BBQ basert på kull, ved og pelletsfyring. Forbundet har som hovedmål å promotere samt øke kunnskapen om BBQ.
 
Etter 2 vellykkede BBQ-konkurranser i Norge i 2012 og 2013, mente flere av initiativtakerne at det var behov for å danne et mer formelt fellesskap for indirekte grilling/BBQ entusiaster (BBQ). Det viser seg at det finnes mange lokale grupper rundt om i landet, hvor medlemmene har interessen for BBQ til felles. Nettopp disse entusiastene, om det er lag eller enkeltpersoner, ønsker NBBQF å knytte sammen for å skape et tettere og bredere nettverk.
 
Barbecue er kultur, det bringer mennesker og familier sammen, og gode minner skapes. NBBQF ønsker at flere skal få oppleve de gledene som flammer, røyk og spennende smaker kan frembringe. Forbundet har tro på at jo flere man kan få interessert i BBQ, jo flere vil få øynene opp for hvor viktig der er med hjemmelaget mat/mat fra bunnen samt gode råvarer.
 
Når man hører ordet BBQ, vil nok mange tenke på USA og spareribs. Det er ingen feil tanke, men egentlig handler BBQ om «low & slow». Det vil si indirekte varme, lav temperatur og lang steketid i motsetning til grilling på høy temperatur. Tradisjonelt så varmrøykes det kylling, svin og okse. Forbundet ønsker å inkludere gamle mattradisjoner innen fisk, sau, fugl, elg og annet vilt. Derfor finner forbundet det naturlig å bidra til at bruken av disse råvarene økes.
 
Den 17. august vil NBBQF avholde Norges første NM i BBQ på Høvik i Bærum. Så langt er det 20 påmeldte lag.
 
Eventuelle spørsmål kan rettes til post@nbbqf.no.
 
Med vennlig hilsen
 
Styrets leder
Mads Esbersen, post@nbbqf.no
yetiman
Ingress/Forord:

Da foreligger det info vedr. årets arrangement.

Etter fjorårets NM i grill med bare 9 deltakende lag, ble det på Strand spekulert i om neste års NM (2014) ville bli slått sammen med dette arrangementet......?
 
Så til tross for at matprat.no ikke finner midler til å arrangere et rent NM i grilling for 2014, blir dette dessverre ikke en realitet.
 
Se vedlegg med info fra arrangør!
 
presseskriv 2014-1.pdf
ReneR
Ingress/Forord:

For andre år på rad arrangeres det Barbequekonkurranse i parken ved Strand Restaurant på Høvik den 18. august.

Resultatene fra konkurransen ligger nederst i artikkelen.

Høvik "Oslo" søndag 18. august. kl 10.00 - 16.00
Musikk ved Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Vidar Busk


For andre år på rad arrangeres det Barbequekonkurranse i parken ved Strand Restaurant på Høvik den 18. august.
Konkurransen er et non profit arrangement for grillentusiaster som bruker griller med kull eller vedfyring.
Gassgrill kan ikke brukes i konkurransen. I år som i fjor stiller bl.a. Eyvind Hellstrøm og grillkongen Craig Whitson
som dommere for å holde et høyt nivå på konkurransen.

Ideen bak arrangementet er å skape større interesse for klassisk BBQ og alle de mulighetene som finnes hvis man bruker
kull- eller vedfyrt utstyr. Dette blir en familievennlig opplevelse med BBQ i sentrum, masse musikk og aktiviteter, og ikke minst smaksprøver.
Strand Restaurant serverer mat og drikke i sceneområdet.

Så langt har 16 lag meldt seg på, og deltakerne er både profesjonelle kokker og hobbygrillere.
Vi kan bla. nevne ”Team Krosby” – vinnere av fjorårets konkurranse.
Konkurransen følger offisielle Barbequeregler fra ”Kansas City Barbeque Society” i USA.
Det konkurreres i kjøtt fra kylling, svin og okse. Konkurransedeltagerne tilbereder maten, mens publikum kan gå rundt og se på.

Det vil være morsomme konkurranser for publikum, samt underholdning hele veien.
Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Vidar Busk og Cash is King står for musikken.
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Konkurransen starter kl 10.00, og premieutdeling er kl 16.00.

http://strandbarbeque.no/hjem1.html

Her ligger det mange bilder fra konkurransen:


Resultatliste:

yetiman
Ingress/Forord:

The Prime Minister of Barbecue, Bjørn Tore Teigen har sendt oss offisiell informasjon om NM i grill som foregår i Oslo 10.august!

Resultatet publisert 12.08.2013 - fritt sakset fra matprat.no:

Ni lag konkurrerte om å bli norgesmestere i grilling 2013. Team BarbieQ stakk av med sammenlagtseieren, tett fulgt av Gourmetguttane og Grill Invaders.

1.Team BarbieQ
2.Gourmetguttane
3.Grill Invaders
4.Krosby bbq
5.The European Allstar BBQ Team
6.Stjørdal Digital BBQ Team “BBQ almost from Hell”
7.Krosby Jr. & Friends
8.Hökarängen Afterski Team
9.Amazonas BBQ Team
For første gang ble det konkurrert om å lage Norges beste gatemat. Seks lag stilte i StreetFood-finalen. Deltakerne hadde kvalifisert seg fra StreetFood-konkurranser i Oslo, Trondheim, Bergen og Kristiansand samt digitalt via matprat.no. (Alle lagene er del-finalevinnere, dermed ble det kun kåret en hovedvinner).

1.Hege Ranita Karlstad og Renate Syltem
Romeos

Ylva Thorsrud

Team Fredrik

Søstrene sisters

Team Moulin Rouge

Resultatliste fra alle klassene i Grill-NM
Grill-NM 2013 hadde fem innleveringsklasser. Hamburger, Kylling, Åpen klasse, Spareribs og barbeqsaus. I tillegg ble det bedømt for Showmanship (beste stand og arbeid), hvor grillglede og deltakernes evne til å by på seg selv er avgjørende.

Showmanship

1.Team BarbieQ
2.Krosby bbq
3.Grill Invaders
4.Gourmetguttane
5.The European Allstar BBQ Team
6.Amazonas BBQ Team
7.Stjørdal Digital BBQ Team “BBQ almost from Hell”
8.Krosby Jr. & Friends
9.Hökarängen Afterski Team


Hamburger

1.Gourmetguttane
2.Grill Invaders
3.Hökarängen Afterski Team
4.Stjørdal Digital BBQ Team “BBQ almost from Hell”
5.Krosby Jr. & Friends
6.Team BarbieQ
7.The European Allstar BBQ Team
8.Krosby bbq
9.Amazonas BBQ Team

Åpen klasse

1.Krosby bbq
2.Team BarbieQ
3.Grill Invaders
4.Krosby Jr. & Friends
5.Gourmetguttane
6.The European Allstar BBQ Team
7.Hökarängen Afterski Team
8.Stjørdal Digital BBQ Team “BBQ almost from Hell”
9.Amazonas BBQ Team

Kylling

1.Amazonas BBQ Team
2.Gourmetguttane
3.Team BarbieQ
4.Grill Invaders
5.Krosby bbq
6.Stjørdal Digital BBQ Team “BBQ almost from Hell”
7.Hökarängen Afterski Team
8.Krosby Jr. & Friends
9.The European Allstar BBQ Team

Spareribs

1.Team BarbieQ
2.Krosby bbq
3.The European Allstar BBQ Team
4.Stjørdal Digital BBQ Team “BBQ almost from Hell”
5.Grill Invaders
6.Gourmetguttane
7.Krosby Jr. & Friends
8.Amazonas BBQ Team
9.Hökarängen Afterski Team

Barbequesaus

1.Team BarbieQ
2.Gourmetguttane
3.The European Allstar BBQ Team
4.Stjørdal Digital BBQ Team “BBQ almost from Hell”
5.Krosby Jr. & Friends
6.Krosby bbq
7.Grill Invaders
8.Hökarängen Afterski Team
9.Amazonas BBQ Team


En ærespris ble også delt ut til Jan-Ivar Nykvist i Team Barbie. Han er den eneste deltakeren som har stilt i Grill-NM alle 10 årene det har vært arrangert.
.
--------------------------------------------------------------------------------

Invitasjon_NM_i_Grilling.pdfKonkurranseregler.pdf

Her legger det mange bilder fra konkurransen:

yetiman
Ingress/Forord:

Gratulerer til oss alle - i dag er det 1 år siden vi gikk på lufta som norges første forum for grill og barbecue!

Ja, så har vi ihvertfall både kommet igang - OG overlevd

Medlemstallet er kanskje ikke allverden, men vi som pusler her inne har uansett fått til ett levende forum hvor det hele tiden skjer noe, og hvor man alldeles gratis kan hente gode råd og inspirasjon til egne aktiviteter rundt grillen.

Det er kjempegøy å konstatere en gryende oppvåkning rundt grill og barbecue i Norge - og se at kommersielle aktører i mye større grad enn før finner frem til produkter vi aldri før har sett.

Utfordringen videre er å spre budskapet, få flere medlemmer, og sørge for at www.grillet.no blir selve referansen innenfor utendørs matlaging i Norge

Arild - Henning - Julius - Ole Jakob
yetiman
Ingress/Forord:

.

Det er vår, det er PÅSKE - og for de som ikke holdt fyr på grillen igjennom en laaaang vinter, markerer dette kanskje starten på årets grillsesong?? Uansett - årets nyheter av griller og grill-utstyr er iferd med å komme i hyllene, og matvareforretningene formelig bugner av mat som skriker etter å havne på en varm grillrist En riktig god påske ønskes dere alle av...... Arild - Henning - Julius - Ole Jakob
yetiman

Av yetiman, i Artikler,

Ingress/Forord:

Så begynner det å komme nyheter for 2013!

For de som følger med på webergrill.no, så presenteres de der litt av de nyhetene som vi forhåpentligvis vil finne i norske butikker, og det har også vært glimt av nytt tilbehør i Amazonas sin blogg fra Webers release-party.

Dere har vel alle sett at Weber presenterer en "epleform" på sine sider, men det de ennå ikke har fortalt er at det også kommer hva de kaller en "Korean Wok"
Har aldri sett noe lignende, men bildene illustrerer forhpentligvis hvordan dette fungerer? Poenget skal visstnok være at marinade renner av...



En egentlig banal ting som mange har etterlyst, er ett mini-tennrør - til bruk på tur sammen med Smokey joe eller Go anywhere, ikke å forgemme hvis man skal fyre opp i WSM med ett mindre antall briketter.

Så her er det: det nye mini-tennrøret fra Weber i 2013:



Helt nytt er at Weber for 2013 lanserer noe som mange med "uhell" har prøvd seg på før, nemlig hamburger-former!

På engelsk er beskrivelsen slik:

If you're in search of the perfect mini burger, start with this burger press for your assurance of consistent results and perfectly round burgers. Designed to make a dimple in patties for flat, uniform 1/8 lb. sliders. Detachable handle for easy cleaning.

Forms 2 sliders at a time
Detachable handle for easy cleaning
Nylon grip handle
Plastic base and lid

En større versjon for vanlige hamburgere kan vi og glede oss til:




If you're in search of the perfect burger, start with this burger press for your assurance of consistent results and perfectly round burgers. Designed to make a dimple in patties for flat uniform 1/4-pound or 1/2-pound burgers. Detachable handle for easy cleaning.



Det kan se ut som om Weber har valgt å gjenopplive en gammel klassiker for 2013 - nemlig Jumbo Joe

Dette er en litt forvokst utgave av Smokey Joe, og med størrelsen 47 cm blir det plutselig mulig å lage mye mat når man er på tur!

Her sees den gamle Jumbo Joe:



Og den nye versjonen for 2013:
http://www.amazon.co...hevirtualweberb

Hele Spirit-serien får også ett "facelift":
http://www.barbecueg...ber-spirit-e210

Performer får også mye nytt:
http://www.amazon.co...hevirtualweberb
http://www.amazon.co...hevirtualweberb
http://www.amazon.co...hevirtualweberb


Følg også med på www.webergrill.no , det er visst der nyhetene blir presentert:
http://www.webergril...Id=354&PID=2001



Henning
yetiman
Ingress/Forord:

Årets sommerkonkurranse er avsluttet....

Da er vinneren av vår første konkurranse kåret, og med 1 (en) deltaker så unngår vi avstemning, og kan derved kåre ReneR som vinner med dette blogg-innlegget:



Gratulerer!!

Premien er som tidligere annonsert Weber sin bok, "så er det grilltid" i dansk versjon samt en t-skjorte fra grillet.no !

Sender du en PM til Olela med ønsket farge og størrelse på t-skjorte, samt navn og adresse - kommer det snart pakker til deg i posten.

Henning

------------------------------

Lag en blogg hvor du med ord og bilder formidler sommer og god stemning rundt grillen, gjerne beskrivelse av maten også - men det vi er spesielt ute efter er den gode sommerstemingen med mennesker som nyter den lyse årstiden med grillen i sentrum.

Konkurransen løper fra i dag 20.juni, og ditt blogginnlegg må være publisert senest 20.august.

Vi har ingen inntekter fra dette forumet, og derved ingen store budsjetter til premie - men EN premie er i boks, nemlig Weber sin nye bok: Så er det grilltid(riktignok dansk utgave - de hadde ikke den norske i Danmark )

Ønsker du å delta med ditt blogginlegg, sender du en mail til henning.hansen@vikenfiber.no med en link til ditt bidrag.

Vinneren kåres ved en avstemmning blandt forumets medlemmer

Henning
yetiman
Ingress/Forord:

Årets DM i grill ble avholdt 17.juni i Horsens, i sammenheng med Weber Grill & Music Festival.

Artikkelbildet viser årets topp 3.

For de interresserte, her kommer de endelige resultater og en video fra helgens DM

Merk dere og årets Norgesmestere; Gourmetguttane fra Kristiansand i både resultatlisten og i videoen!!

http://grilldm.dk/20...esultatet-2012/


[media=]

Henning
olela
Ingress/Forord:

Grillet.no med ny logo og fargedrakt!

Vi bak Grillet.no har laget både ny logo og fargedrakt som vi håper faller i smak hos dere som bruker siden.

Både logo og fargedrakt er laget med tanke på at dette er en side for og av grillere.
Håper dette faller i smak, og gjør at siden virker litt mer tiltalende for dere brukere.
Det er også lagt inn nytt favicon på siden. For å se dette må man kanskje slette logger og "midlertidige internert filer" i nettleseren. (Avhengig av nettleser)

Noen feil og mangler er det kanskje i begynnelsen, men vi skal forsøke å rette disse så raskt vi kan!

Vi har også installert dansk språkpakke på siden. Les mer om det her.

Har dere kommentarer, hører vi gjerne fra dere.


Oppdatert:
Vi ser det er noen problemer med visningen av denne fargedrakten på mobil og nettbrett. Vi jobber med saken, og håper vi klarer å løse det forholdsvis raskt.
Husk at man også kan velge "mobile" som er bedre tilpasset visning på mobile enheter. Man får da dessverre ikke tilgang til nyheter og slikt. (Denne viser kun forum)

Dersom vi ikke får dette designet til å bli bra nok, skal vi se om vi finner et annet som passer bedre. Stay tuned

Beklager dette!