Blogger

Våre medlemsblogger

    • 1
      blogginnlegg
    • 2
      kommentarer
    • 92
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    84mm
    Siste blogginnlegg

    Lagde kaldrøkt laks her om dagen.. med webers kaldrøyk-generator.. Og resultatet ble meget bra.. 

     

     

  1. Da var tiden kommet for å gjøre noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, lage kalkun slik som amrikanerene gjør det. Har jo prøvd mange ganger på den "vanlige" måten og resultatene har blitt bra tidligere også men nå er det på tide å "step it up". Siden det nå er slutten av mars og dette skjedde i desember 2016 så er det jo ikke rykende ferske nyketer men alikevel..... Hadde lenge sett "over there" når det gjaldt kalun og funnet en del inspirasjon. Prøvde å google norske treff men fant så godt som ingenting. Tok derfor utgangspunkt i BBqpitboys sin oppskrift. Følgte selvfølgelig ikke den til punkt og prikke, det er ikke noe gøy

    .58d68c1453321_2016-12-3017_29_54.thumb.jpg.2d33a5ed476a5437cb9fe49e3110920c.jpg

    Her er litt av det som gikk i gryta sammen med kalkunen. Måtte improvisere litt underveis da fuglen var litt større enn antatt og det måtte mer væske til for å dekke hele. Det hele ble stappet opp i en gryte (krabbegryta). 

    58d68cbd2f846_2016-12-3017_42_17.thumb.jpg.4d8ae12f883c44026cc2ed83eeddbb94.jpg

    Her er det en som helt klart etterlyser fuglen.Det er vel dette de kaller "smoke-byddy" i Amerika iflg. Facebook (valgte det lille varianten).

    58d68cf30761c_2016-12-3017_48_51.thumb.jpg.57c147136cabca5ba1ee96f80ee39b7c.jpg

    Sånn, da var den også på plass. Dette fikk nå ligge ett døgn før det skulle på grillen. 

    58d68d31b5a43_2016-12-3110_33_32.thumb.jpg.5b6d6d868fb79b8f1efd99450ba08d6b.jpg

    Her har det hele kommet et steg nærmere grillen. Nyttårsaften er her og det gjenstår og se om dette blir den suksessen som er forventet med så mye forarbeid. Litt lokalt brygg må til på slik en dag selv om det fortsatt var tidlig.

    58d68e0a69f89_2016-12-3115_25_18.thumb.jpg.c51555b6440575b68af47d0281591684.jpg

    Her har den "stappede" kalkunen ligget på ca 1,5 timer, Har fylt den med epler, løk og gulrot og ikke den vanlige stuffingen som amerikanerne bruker. Grunnen til dette er at av erfaring så blir sausen veldig god når man dette som stuffing. Har akkurat snudd den og den har blitt litt vindskjev. Ikke så mye å gjøre med det, er jo ikke det som er det viktigste. Grillen ligger på ca 130 grader og det selvfølgelig BigJoe som må til pers ved en sånn anledning.

    58d68eb324c95_2016-12-3118_02_54.thumb.jpg.a82ad0b7715c98e6a8b15d2d8cf8c9e6.jpg

    Så etter om lag 6 timer er den klar til servering. Er lenge siden jeg har vært så spent på noe som kommer av grillen. Dette har jeg brukt mye tid på å få til!58d69014e26a3_2016-12-3118_36_06.thumb.jpg.6d979a0f966099756141095b55a4aff2.jpg

    58d690328cbcf_2016-12-3118_41_15.thumb.jpg.e216667bb3ce75005479659e563842c5.jpg

    Der var det fullt gitt.....hehe.....

    58d69075718d8_2016-12-3119_07_59.thumb.jpg.55b8d6616c3d295eaf6c06c1abe0c5ec.jpg

    Dette var resultatet av flere dager innsats. Helt klart ny personlig rekord i kalkun. Meget saftig og med masse smak av det som var i gryta. Var mye jobb for ett litt bedre resultat men hele prosessen var veldig gøy så det kommer helt klart til å gjentas. Var med dette som med mye annet ikke selve resultatet som gjerne var det viktigste men hele prosessen fra planlegging til at maten står på bordet som var det som var mest tilfredsstillende. Som en liten kuriositet kan det nevnes at fruen skaffet det som kalles gourmet-rosenkål. 

    58d694df31259_2016-12-3118_37_14.thumb.jpg.c4f1f09e7f5d703e0a925d58e79c0645.jpg

    Den luringen til høyre med et lite lilla-skjær er da gourmet varianten. Denne var veldig mild og fin på smak og noe som jeg likte bedre en standardvarianten. I følge innkjøpssjefen var denne så dyr at det ble med denne ene gangen....hehe. Håper noen andre prøver denne måten å lage kalkun på og at det gjerne deles med fellesskapet. Godt nyttår...... tre måneder for sent......

     

    • 2
      blogginnlegg
    • 8
      kommentarer
    • 857
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    IvarS
    Siste blogginnlegg

    Okser har også ribben. Siden fryseren hadde dette tilgjengelig var ikke valget vanskelig.

     

    2016-05-10 09.14.48.jpg

    Rett under kiloen før trimming. 

     

    2016-05-10 09.28.07.jpg

     

    Trimmet og delt opp med to og to ben etter råd fra min vanlige kunnskapsbrønn Amazingribs.com.

     

    2016-05-10 09.44.44.jpg

    Ferdig krydret med Big Bad Beef Rub.

     

     

    Ventetiden tilbringes med å lage tilbehør. Prøver med Bestemors Texas-bønner, søtpotet og mais idag:

    2016-05-10 14.11.56.jpg

     

    Røyken kommer fra plomme. 

    2016-05-10 14.30.02.jpg

    Ventebilde.:wsmsmile:   20 grader igjen og bare en time til middag...:wacko: Jaja, kan guffe opp temperaturen noe nå mot slutten.

     

    2016-05-10 16.31.54.jpg

     

    Det ordnet seg greit med å guffe opp temperaturen et par ti-talls grader. Men kjernetemperaturen ble 90 i stedet for 95 grader. 

     

    2016-05-10 16.36.35.jpg

    SGodt fornøyd og det smakte fortreffelig! Neste gang skal jeg ikke være like raus med rub, ble litt sterk bark.

     

    2016-05-10 17.23.00.jpg

    Når en er vandt med ribben av lam og gris får en litt sånn Flintstones-følelse av dette. Godt at jeg har mer i fryseren :smileys-barbecue-393921:

     

  2. ReneR
    Siste blogginnlegg

    Bomsterbed er oppskrytt, bedre med en grillplass. 

    Litt graving må till

    IMG_0252.thumb.JPG.494412fcb3c74d603b535

    Legging av betongheller

    DSC_0033.thumb.JPG.d93052a0eb2a31debe0ff

    Ferdigress, platstakk og rekkverk er på plass

    DSC_0009_1.thumb.JPG.ecaaa3bf64fffb19f15

    Skodder med pleksiglass er godt å ha vinterstid.

    DSC_0013_1.thumb.JPG.23fc0cada8da3736b39

    DSC_0011_1.thumb.JPG.80581488132fede0532

    Ganglys.

    DSC_0014_1.thumb.JPG.f3cf3c013497a64183f

    Arbeidslys

    DSC_0017_1.thumb.JPG.ad4ffaf21c15b446761

    DSC_0016_2.thumb.JPG.686dc37b347746c3816

    Gleder meg til å flytte inn og grille hele vinteren uten å måtte tenke på været. 

     

    • 1
      blogginnlegg
    • 2
      kommentarer
    • 1122
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    Grillpjokken
    Siste blogginnlegg

    Picanha er jo kanskje ikke så lett å få tak i i Norge. Men leser jo at det det er mulig. Culotte. Men da man er i Brasil, er det jo lett å få tak i. Mer eller mindre. Men det er mye lureri med stykkene her, så kvaliteten er variabel. En picanha skal være 1,0 - 1,2 kg maks, sånn circa. Men det er mange som selger stooore picanhaer. Men da er det ikke bare picanha i stykket men også et billigere stykke inkludert, men alt til prisen av picanha, selvfølgelig...... 

    Hvis man studerer en picanha nøye, kan man se at det pipler litt blod her og der. Vel, det er blodårer. En picanha skal ha maks tre blodårer. Hvis man ser fra "spissen", kan man lete seg fram til den tredje blodåren. Der slutter picanhaen. Alt ovenfor der, er det man kaller coxão duro (silverside/outside flat, tror jeg).

    Denne bloggen er todelt. Den første er med picanha, ferdig kuttet opp av supermarkedet. I den andre delen har jeg kjøpt en hel picanha og kuttet opp selv. Vel, den siste vant, he-he.

    Bruker her en grillmetode med å "bake inn" kjøttet med havsalt. Saltet forsegler kjøttet og holder på kjøttsaften. Kjøttet blir likevel ikke for salt. Et annet viktig poeng her, er hvordan kutte opp kjøttet før grilling. Da kjøttet skal på spyd for så å bli kuttet opp etterpå, skjæres det "biffer" med kjøttfibrene før de blir satt på spyd. Dette ville gitt seige biffer, men ikke her. Hvis man sjekker bildene nøye, går det nok fram at den første picanhaen har litt grovere fiber enn den andre? Uansett så var den første ikke så mør og leken som den andre. For den andre var nesten ren porno....

    Håper resten er greit forklart med bildene. 

    Dette blir nok min siste blogg fra Brasil, da man er i ferd med å avslutte sitt engasjement her. Derfor kanskje litt for mange bilder igjen.... Men ser på det som dokumentasjon for denne grillmetoden og dette kjøttstykket. Dere får ha meg unnskyldt. 

     

    IMG_0206.jpg

    Typisk brasiliansk BBQ pit.

     

    IMG_0211.JPG

    IMG_0214.jpg

    Skjært opp av supermarkedet.

     

    IMG_0216.jpg

    Saltet forsegler mye av kjøttsaften.

     

    IMG_0220.JPG

    IMG_0224.JPG

    IMG_0228.JPG

    IMG_0235.JPG

    IMG_0240.jpg

    Ferdig og her er saltet slått av.

     

    IMG_0247.JPG

    Hviletid...

     

    IMG_0256.JPG

    IMG_0257.JPG

    Saftig og rimelig bra.

     

     

    OVER TIL DEL 2, HEL PICANHA

    IMG_0444.jpg

    Her er vi over på del 2. Hel picanha av meget god kvalitet.

     

    IMG_0450.jpg

    Jeg la denne 4 dager i en boks for å "puste ut litt" fra vacuumpakken.

     

    IMG_0604.JPG

    Etter 4 dagers relax i kjøleskapet.

     

    IMG_0605.JPG

    IMG_0607.JPG

    IMG_0610.JPG

    Dette er en picanha fra høyre siden på okseræva. :-)

     

    IMG_0611. RIGHT SIDE.JPG

    Skjæres med fibrene.

     

    IMG_0613.JPG

    IMG_0618.JPG

    IMG_0621.JPG

    Ca 2-3 cm tykke

     

    IMG_0623.JPG

    IMG_0624.JPG

    IMG_0635.JPG

    IMG_0639.jpg

    IMG_0640.jpg

    Masse havsalt.

     

    IMG_0642.JPG

    IMG_0654.JPG

    IMG_0661.jpg

    IMG_0675.JPG

    Ferdig og saltet slått av.

     

    IMG_0679.JPG

    Hvile litt....

     

    IMG_0681.JPG

    Der svettes.

     

    IMG_0685.JPG

    IMG_0686.JPG

    IMG_0692.JPG

    IMG_0697.JPG

    IMG_0702.JPG

    IMG_0705.JPG

    IMG_0707.JPG

    IMG_0714.JPG

    IMG_0717.JPG

    IMG_0721.JPG

    IMG_0726.JPG

    IMG_0729.jpg

    Porno...

  3. Ragnhild
    Siste blogginnlegg

    I går var det klart for vårt årlige lammeskanke-lag med gode venner. 

    Lammeskank er utrolig smakfullt, godt kjøtt - som gjør seg godt på grillen. 

    Skankene ble trimmet forsiktig, men ikke så mye at de ikke hang sammen (klok av skade, får man vel si)

    Så ble de krydret med en krydderblanding bestående av salt, pepper, hvitløk, rosmarin og sukker før de fikk en time med pecan røyk på ca 110 grader.  Som dere ser røklegger vi nabolaget ;) 

    IMG_2263.JPG

    IMG_2271.JPG
    Deretter la vi skankene i en alubakke med 50/50 kraft og rødvin, putta oppi en rosmarinkvast pr skank, og økte temperaturen på grillen til 150grader. 
    Slik fikk de ligge i c 4 timer - og da vi tok de ut så det sånn ut. 

    Da tok vi dem ut av badet, og kokte saus av "badevannet". Sjyen var så smakfull at det ikke var behov for å koke inn, kun jevning. 
    Servert med hjemmelaget potetstappe og asparges. 

    Og siden vi "plager" naboene med røklegging, så er det bare på sin plass at de blir invitert på middag. 

     

    IMG_2273.JPG

    Det siste bildet er en snap jeg fikk fra nabofruen, jeg var for opptatt med å legge opp mat, og for sulten til å tenke på fotografering av det ferdige resultatet, så da var det jo fint at hun sendte meg bilde :) 

     

    IMG_2276.jpg

  4. olela
    Siste blogginnlegg

    Det har blitt lenge mellom bloggene i det siste, men skal forsøke å komme i en bedre stim...

    Månedens råvare er jo svin med asiatisk twist, så det er det bare å hoppe u ti det.

    For en tid tilbake siden ble jeg tipset av en kollega om en oppskrift på "vietnamesisk grillsaus". Den skulle visst være meget bra, og jeg måtte jo prøve dette.

    Her er ingrediensene: 

    Olje, sweet chili, soya, stir-fry, umami, red pork spice og hvitløk.

    DSC09672.thumb.JPG.ab6b0d3f100474086f95c

    Brukte en indrefilet av svin som fikk ligge et par timer i sausen.

    Så en ca 45 minutter på grillen. Pga mye regn ble det gasset i dag...

    DSC09677.thumb.JPG.d13b00a8fb6b4b09d1114

    Servert med wokede grønnsaker, ris og mais.

    DSC09684.thumb.JPG.74290fb9e0869a78e421c

    Dette ble faktisk veldig bra! Kanskje litt for mye salt etter min smak, men de andre syntes det var veldig bra. Når til og med ungene tok opptil flere biter må det jo regnes som en suksess... Sånn er det i alle fall her i huset ;)

     

  5. Her kommer historien om 4 fyrer som knapt før hadde møtt hverandre, men som i januar i et kollektivt anfall av tøffhet bestemte seg for å melde seg på Norgesmesterskapet i Barbecue 2015........

    Vi ble skikkelig bråtøffe, og gikk offentlig ut samme kveld vi hadde bestemt oss: I august skulle grillet.no stille lag i Norgesmesterskapet i Barbecue - sånn "watch out" liksom........:smileys-barbecue-939155:

    Forruten undertegnede, så meldte Ole Jakob Langerød, Julius Holtet, og Renè Rostad seg som deltakere. Arild Haga mente at skolestart dagen etter NM (han er lærer) var lite forenlig med Oslo-tur. Jeg TROR Arild ble litt på defensiven når han forsto at dette ikke dreide seg om mat-styling og tilbehør:lol:, her skulle tross alt kjøttet alene bedømmes!

    Det egentlig eneste vi ble enige om (etter håndsopprekning) var at Renè skulle ta ansvaret for brisket, Julius og Ole Jakob skulle fikse kylling, og jeg skulle ta ansvaret for svin.

    Så gikk resten av januar, februar, mars, april, mai, og i juni diskuterte vi  litt på messenger om vi kunne få til en "treningshelg" sammen.  Ikke enkelt å hverken diskutere eller gjennomføre noe slikt midt i ferietiden - men jeg rakk i hvert fall å ta en tur til Renè og ta ett par øl i løpet av sommeren!

    Glemte nesten......  Vi FIKK til et telefonmøte 2 uker før konkurransehelgen hvor litt oppgaver ble fordelt og ting diskutert. Det er faktisk en del småting som skal fikses og skaffes når man skal måle krefter med verdenseliten! 

     Så når lørdag 15.august kom, og vi møttes på Strand - var vi sånn noenlunde klare:blink:

    Vi kunne starte riggingen kl.17:00 lørdag ettermiddag, og vi misset ikke mange sekundene!

    Renè hadde fått kranglet seg til å ta med sin Klose-smoker (skulle bare mangle, 350 kg er jo noe man såklart virkelig ønsker å dra på), og hverken Julius eller Ole Jakob kunne klare seg natten igjennom uten hver sin potte.....

    DSC_2550.thumb.JPG.93bf4bb027a1e72b05f21

    20150815_184639.thumb.jpg.56088b79b93a02

    Her Renè og Ole Jakob:

    DSC_2552.thumb.JPG.a1cc2d7000df9df86fd37

    Ole Jakob har litt privat erfaring som feier, og måtte inspisere pipene....

    DSC_2553.thumb.JPG.77b18e872dddb52ac5742

    Som førstereisgutter i en slik sammenheng, var vi veldig klare over at vi hadde det aller meste å lære. Etter at det meste var rigget og på plass, kom vi på det noen tidligere hadde fortalt: Konkurranser dreier seg mest om å ha det gøy, og kose seg! 

    Mørket kom sigende på utpå kvelden, og kosen kunne begynne.....

    Fjorårets vinnere BarbieQ bodde ved siden av oss, og vi måtte jo hilse...

    DSC_2566.thumb.JPG.b62e5489d6a25f6653d3d

    DSC_2567.thumb.JPG.77ad2ee28c9e02a3e4889

    Til og med noen innfødte kom innom, og var veldig sosiale.....

    DSC_2568.thumb.JPG.6e7434e18761688093f8b

    og vi koooooosær vårs ille mye....

    DSC09555.thumb.JPG.adcdf34a95207896f6952

    DSC09556.thumb.JPG.ac2ba3d57ca9cba8d6357

    Kjøttet kunne ikke legges på risten før midnatt, men før det skal alt preppes og være klart - og sånn er det altså å være på telttur....

    DSC_2561.thumb.JPG.adcdc315aafd01763ae3fDSC_2559.thumb.JPG.22c97c0b86fd59d8defc4

    DSC09550.thumb.JPG.f7e112edd410f68d6adaeDSC09553.thumb.JPG.107dce84aa229feb5551fDSC_2557.thumb.JPG.d93399ca50e29be2db0bbDSC_2558.thumb.JPG.ddcc4e650d389e612bed0DSC_2560.thumb.JPG.9c0620500cde11c4bba11

    DSC_2555.thumb.JPG.e16d039046a3f1f22c2ae

    og på slaget midnatt, la Grillet.no BBQ-team på 2 stk. svinekakker, og 2 stk. Brisket!  Vakkert ikke sant???

    DSC09557.thumb.JPG.3f885057ed570e91dcfe2DSC_2564.thumb.JPG.7eaa580cc6206be519725

    Mange hadde nok hørt det samme som oss, at dette skal være sosialt og koselig. Tror ikke det ble rolig på plassen før ca. 04:30 - og DA var vi klare for horisontalen.......

    DSC09561.thumb.JPG.88b5b6703aacef1f389a5

    20150816_034221.thumb.jpg.c133a3d7660800

    Litt usikkert hvor mye søvn det ble..... Noen av oss fikk en 2-3 timer, mens Renè fikk seg et kvarter nå og da innimellom fyringen.

    Rundt åttetiden søndag morgen var vi kjapt i gang, klare for Norgesmesterskapet i Barbecue, men først frokost! Og da griller man selvsagt pølser!

    DSC_2573.thumb.JPG.9dfe2d825823170be18cdDSC_2574.thumb.JPG.3cea38c4a9fbeae34898aDSC_2575.thumb.JPG.96f36676a18af320b2dd8

    Og kjøttet pleies etter alle kunstens regler....

    DSC_2571.thumb.JPG.3fa617acb134dde2f8a36

    Littegranne stemningsbilder....

    DSC_2580.thumb.JPG.88f2546b448df54d6b808DSC_2581.thumb.JPG.0d5a6576a8a1ac62b25cbDSC_2582.thumb.JPG.8fd52768422868340c560

    Og pluselig var Julius i gang med prepping av kylling....

    DSC_2579.thumb.JPG.7a8fbe9f8ea03b0a052cf

    Men før kyllingen som er første innlevering kommer på risten, må pottene brennes rene for det som har vært der før - og det RYKER:o

    DSC_2576.thumb.JPG.efdfaf5b10115f4df7024DSC_2577.thumb.JPG.3ae61d8fabdb9252676f2

    Det nærmer seg åpningen av arrangementet 10:00, og siden alle lag er oppfordret til å servere publikum smaksprøver, så dro jeg likegodt i gang med en chili-gryte med masse chipotle - og ENDELIG kunne jeg bruke grillen.....

    Ikke noe annet var klart, men publikum satte stor pris på chili med nachos!

    image001.thumb.png.ffe3fd61c1bfa0318c613

    Foto: BBQSHOP

    DSC_2585.thumb.JPG.1701b12093b431a62235e

    DSC_2583.thumb.JPG.a4047bd03e9faa13d95d2

    Og vi gutta var sååååå opptatte at vi måtte få hjelp til serveringen - køen var laaaaang!

    DSC09576.thumb.JPG.29974dbc9798c87df2eea

    DSC_2588.thumb.JPG.b9a344e1c5c5d77c5714b

    Gryta ble fort borte, og vi supplerte med grillet ananas, og kyllingen som var til overs etter at første innlevering var klar.....

    Og da har vi kommet til hva Norgesmesterkskapet i Barbecue handler om, nemlig å prestere og presentere det aller fineste og beste man kan klare å få ut av de tre kategoriene Kylling, Svin, og okse!

    Og her er kyllingen klar, og Julius og Ole Jakob gjør istand boxen til vår første innlevering....

    DSC_2586.thumb.JPG.d87887c1c571537b53e33

    DSC_2587.thumb.JPG.51b0ac40d285fd9eb683b

    Like før boxen lukkes......

    DSC_2589.thumb.JPG.e554be849e8ec39d87b13

    Og der var første innlevering unnagjort!

    IMG_0101.thumb.jpg.f1d2e35cca41a572b24f2

    Neste innlevering var svin, og her kunne lagene velge mellom ribbe, ribs, eller nakke.  Grillet.no BBQ-Team hadde valgt nakke, og sånn endte det...

    DSC09600.thumb.JPG.ba7835eb575e28e0b80df

    DSC09601.thumb.JPG.d6223ec26b85fec5b4076

    DSC09602.thumb.JPG.ed956b0bf4d2972cbf482

    DSC09603.thumb.JPG.760dc60548ae8df30ed40

    DSC_2596.thumb.JPG.2ef00c1c79e0c84e2e93d

    DSC09604.thumb.JPG.1443e3a30051a7b4c78d6

    DSC09605.thumb.JPG.b2b6b2d7c6101838cb991

    Siste innlevering var brisket, og der hadde lagene tiden helt frem til 1630. Renè var ferdig i god tid med vår, og den fikk seg en god hvil...

    DSC09608.thumb.JPG.8a9b6646884d312b33371

    DSC_2623.thumb.JPG.0bc362ee41204029dfc93

    DSC_2624.thumb.JPG.698cd7b1231a7febd2126

    DSC09612.thumb.JPG.f5c6c2e53cee86f5a4a43

    DSC_2626.thumb.JPG.bdef80900ab6ac6f0a07d

    DSC_2627.thumb.JPG.4a025b755891635b869b8

    DSC09620.thumb.JPG.8029a1c4bad065bd4a9d7

    DSC09621.thumb.JPG.0e85daafec5be0145eebf

    Og så var det bare å vente, og da kan vi jo likegodt ta med litt bilder fra den helt utrolig flotte dagen ute på Strand, med nydelig vær og masse mennesker.....

    DSC09580.thumb.JPG.8bb7585bebf69e64f2065

    Trønder-Power!

    DSC09581.thumb.JPG.4661dff9fb9c1909cfc80

    Weber hadde pizza-konkurranse....

    DSC09582.thumb.JPG.1542ff32f3f7cc89fa3f2

    The BBQ-SHOP med Lene Engelien var selvsagt på plass..... (Den rosa saken er en Traeger grill, Lene er nedenfor)

    DSC_2611.thumb.JPG.a79149b9e20c62066bcc9

    DSC09587.thumb.JPG.7f7c5767cb226044afab9

    DSC09588.thumb.JPG.01ecf5f059519f231eedb

    Her er alltid blide Lene sammen med en av dagens dommere; Steve Westerby

    DSC_2609.thumb.JPG.088727117d981afbfacb2

    Det var underholdning fra scenen...

    DSC09624.thumb.JPG.5946bcc675cfac22d6cdf

    DSC_2598.thumb.JPG.8a922f988ce08f98227a6

    DSC09598.thumb.JPG.5943ab6228ed556cc97fe

    Ta og en titt på denne:

     

    Og egentlig bare blide og fornøyde mennesker som fikk oppleve et Norgesmesterskap som lå mange hakk over tidligere arrangement på Strand!

    DSC09590.thumb.JPG.f8ed3284298e87d5caafb

    DSC09597.thumb.JPG.d30005443502d6a30550c

    DSC09607.thumb.JPG.c4e41f4e2f39983350a32

    DSC_2613.thumb.JPG.4cf2d6dd26f59802518f4

    DSC_2616.thumb.JPG.0f5689e85ad033465a854

    DSC_2619.thumb.JPG.ad9ecba464969428f9153

    DSC_2617.thumb.JPG.53a5e273f46779427634b

    DSC09613.thumb.JPG.ed5e3b5d37a3ad60d26ab

    IMG_0102.thumb.jpg.160360f652677b26a226f

    DSC_2597.thumb.JPG.44fc76417f22a577d5a0e

    DSC_2599.thumb.JPG.706bab95d4003f1c2b73e

    DSC_2600.thumb.JPG.efcaa28b070463a50b620

    Og mens alt er bare kos, finregnes det i dette teltet....

    DSC_2601.thumb.JPG.c4ed1cb1857cbfa43e47b

    Premiene er klare....

    DSC_2621.thumb.JPG.bfcc2921b40b3c2fe5f56

    DSC09622.thumb.JPG.5d7984f25aab0a6247d0c

    DSC_2622.thumb.JPG.c9507e05a13b5a561da6f

    DSC09623.thumb.JPG.db7d449c54db20beba4b4

    For vår del så ble det ingen "Calls", selv om det var nære på - men vi fikk ihverfall et diplom....

    DSC_2628.thumb.JPG.cf209f8342c49c7640975

    Og aller først, her ser vi Team BarbieQ som leverer fra seg vandrepremien etter at de vant fjorårets Norgesmesterskap...

    DSC09628.thumb.JPG.0ce49f3e942cff9c6281c

    Før de tre beste lagene i hver klasse ropes opp......

    DSC09627.thumb.JPG.8c8c201e0e5f6ed85ac76

    DSC09631.thumb.JPG.49c36855e25e202f6f69a

    DSC09632.thumb.JPG.b75be32114a3181d93ca2

    DSC09633.thumb.JPG.ae93ed56e96aa6cba1d50

    DSC_2631.thumb.JPG.37d241a87ab9251f5cd2b

    DSC_2635.thumb.JPG.853043100e9e25c68fca0

    Og vinnerene, SÅÅÅÅ fortjent: Buck's BBQ, med Anne Kathrine Morgenstjærne Teigen, Bjørn Tore Teigen, og Nicolai Lundsgaard!!!

    GRATULERER:steak-on-the-grill-smiley-emoti

    DSC_2638.thumb.JPG.1959c4af69a99cf36a79b

    DSC_2639.thumb.JPG.d1409931d72f9daba54d1

    Komplett resultatliste:http://www.strandbarbeque.no/wp-content/uploads/2015/08/resultatliste-2015-final.pdf

    Så, var det hele verd strevet?  Ja!!!

    Hadde vi det gøy?? JA!!!

    Kommer vi tilbake neste år?  DEFINITIVT!!!

    PS 1: Hvis noen synes denne bloggen tok laaang tid, så kan jeg informere om at jeg har en innmarri treig pc.....

    PS 2: Til tross for null konkurranseerfaring, og niks trening kom grillet.no BBQ-Team på en 8.plass av total 16 lag:lol:

    Henning

  6. Julius
    Siste blogginnlegg

    Fant en bit entrecote i fryseren og tenkte den passet bra til noen burgere! :D

    blogentry-2-0-70479200-1431266465_thumb.

    Grovkvernet den!

    blogentry-2-0-46612400-1431266496_thumb.

    Tok bare bilde av to av burgerne, ble 5 stykk totalt!

    blogentry-2-0-19108300-1431266532_thumb.

    Med noen potetbåter og scampi!

    blogentry-2-0-39327900-1431266557_thumb.

    blogentry-2-0-02566200-1431266587_thumb.

  7. Heisann der!

    Som nevnt tidligere hadde jeg lyst på WSM, så når ReneR skulle selge sin var det plutselig dukket for at en sørlending som meg kunne ta seg en tur til Strømstad og svinge innom Fredrikstad på vei hjem ;)

    Jeg kunne jo skrevet mye om denne turen, men høydepunktene var matbutikken i Strømstad, som hadde baby backs, spare ribs og andre digge utskjæringer liggende i ferskdisken som den største selvfølge. 49kr kg for hele spare ribs! Andre høydepunktet var nok turen til ReneR for å hente WSM :D Også hotellovernattingen med fruen og at vi fikk litt barnefri da selvsagt.

    Når jeg kjørte hjem i fra jobb her om dagen drømte jeg om å ta med en svinenakke, men så for meg å bestille, men de hadde heldigvis noen liggende. Dette har jeg aldri sett før, pleier å måtte bestilles dette her.

    Jeg måtte frem med måkespaden å svette mye for å rydde vekk snø så jeg kunne få litt arbeidsplass.

    Nakken var på 2,650kg og tok 17 timer, tok den på 91 grader etter at den hadde ligget der en stund og ikke ville rikke seg. Fyrte WSM'en på fredag kveld og la nakken på 23:30. Nakken lå da til kl 16:30 sånn ca. på lørdagen. Mistet litt temperatur i grillen når jeg skulle fylle vann i karet og jeg sølte litt med et uhell ned i kullene på lørdag formiddag. Det tok ca 1 time før jeg fikk opp tempen skikkelig igjen. På denne tiden falt nakken fra 81 grader til 75 grader, men jeg tror mye av skylden var denne berømte "stall" greia. Den lå leeeeenge på denne tempen etter at jeg fikk opp temperaturen i grillen. Kjørte nokså stabilt 110 grader, svingte selvfølgelig litt over og litt under, men i snitt tror jeg det er ganske så bra. Trodde liksom at røyken skulle roe seg i fra WSM'en, men det røyk godt ut av pipen hele veien. Brukte litt over 9kg biltema briketter og den fikk smake hickory og eple.

    Nakken smakte jo himmelsk, den var helt gelly og rev godt :)

    Noen stemningsbilder følger!

    blogentry-586-0-95537300-1427614354_thum blogentry-586-0-60572500-1427614364_thum

    blogentry-586-0-88789600-1427614376_thum blogentry-586-0-64297800-1427614390_thum

    blogentry-586-0-07951300-1427614404_thum blogentry-586-0-39079400-1427614417_thum

    Jaja, dette satte mersmak, ser frem til en lang og røykfull sesong! :)

  8. Grillpjokken
    Siste blogginnlegg

    Jepp det er sommer i Brasil og i løpet av drøyt tre uker har man da fått grillet litt i hvertfall. Fikk brukt flere av grillene og. UDS'n, Smokey Joe, Performer, Apolo, og Lotusgrillen. :)

    Det har vanket ribs, laks, satay, etc. Legger ved noen (kanskje litt for mange?) bilder. :lol:

    Snart er det tilbake på jobb, så da kan man jo i det minste myse på bilder til man får sjansen til å grille igjen. :(

    blogentry-45-0-86565900-1422027251_thumb

    blogentry-45-0-78030100-1422027365_thumb

    blogentry-45-0-12101900-1422027390_thumb

    blogentry-45-0-17240900-1422027409_thumb

    blogentry-45-0-12767300-1422027431_thumb

    Ribs og cornbread.

    blogentry-45-0-25757400-1422027452_thumb

    blogentry-45-0-40440000-1422027469_thumb

    blogentry-45-0-88332200-1422027515_thumb

    Laks med salt og brunt sukker.

    blogentry-45-0-84214200-1422027531_thumb

    blogentry-45-0-62456000-1422027664_thumb

    blogentry-45-0-18825500-1422027679_thumb

    blogentry-45-0-98853100-1422027704_thumb

    Denne er kjøpt i asiabutikk i Fredrikstad. Ille god!

    blogentry-45-0-56260400-1422027748_thumb

    blogentry-45-0-49316900-1422027788_thumb

    blogentry-45-0-80766800-1422027801_thumb

    blogentry-45-0-42009800-1422027841_thumb

    Lekte doktor med denne og en svinekam.

    blogentry-45-0-97194900-1422027863_thumb

    Denne er kjøpt i asiabutikk i Norge.

    blogentry-45-0-52184000-1422027968_thumb

    Epletre fra Hvaler i kullskuffen til Apolo'n.

    blogentry-45-0-46034800-1422028123_thumb

    Brassegrillen Weber Apolo fikk vist seg fram også.

    blogentry-45-0-35737900-1422028160_thumb

    Lombo/svinekam marinert på inn- og utsiden.

    blogentry-45-0-86362800-1422028189_thumb

    blogentry-45-0-26853600-1422028254_thumb

    Tror dette er short ribs?

    blogentry-45-0-24095300-1422028275_thumb

    Den var marinert og ble skylt etter beste evne og hadde kun på litt pepper.

    blogentry-45-0-05394000-1422028292_thumb

    Etter 8 timer i UDS'n.

    blogentry-45-0-62421800-1422028429_thumb

    blogentry-45-0-21428800-1422028524_thumb

    blogentry-45-0-81534600-1422028613_thumb

    Har ikke vært noe særlig heldig med dette stykket før. Men denne ble skikkelig bra.

    blogentry-45-0-28235500-1422028638_thumb

    blogentry-45-0-06574200-1422028645_thumb

    blogentry-45-0-82034100-1422028658_thumb

    Sprøstekt bacon til baconsalt.

    blogentry-45-0-53196300-1422028675_thumb

    Baconsalt.

    blogentry-45-0-31732700-1422028686_thumb

    Baconsalt.

    blogentry-45-0-50407800-1422028703_thumb

    Baconsalt.

    blogentry-45-0-47634100-1422028719_thumb

    Grillspyd med ost og picanha med baconsalt på Lotusgrillen.

    blogentry-45-0-35667600-1422028745_thumb

    blogentry-45-0-07227100-1422028806_thumb

    blogentry-45-0-87276600-1422028819_thumb

    Caribbean 5 spice chicken.

    blogentry-45-0-01119900-1422028835_thumb

    blogentry-45-0-23929300-1422028849_thumb

    blogentry-45-0-47533400-1422028868_thumb

    Så fikk endelig jeg også prøvd denne.

    blogentry-45-0-13346100-1422028886_thumb

    Brukte ca 250g hjemmekvernet kjøtt i den ene og ca 300g i den andre. Den minste ble litt løs og gikk litt i stykker mens den største ble grei.

    blogentry-45-0-04220800-1422028903_thumb

    blogentry-45-0-38760800-1422028921_thumb

    blogentry-45-0-06430600-1422028935_thumb

    300g. Jeeez!

    blogentry-45-0-99207300-1422028998_thumb

    blogentry-45-0-67291100-1422029131_thumb

    blogentry-45-0-66110100-1422029193_thumb

    blogentry-45-0-83924600-1422029224_thumb

    • 2
      blogginnlegg
    • 13
      kommentarer
    • 2014
      visninger

    Nylige blogginnlegg


    Endelig en dag fri fra jobb, og da blir det litt bbq. Så jeg trosset regnværet og gønna på med noen svinekjaker, eller pork cheeks som de kaller det der over i unaiten. Og noe ribs bare sånn for ordens skyld.

    Fikk tak i noen fine kjaker via meny. Måtte renskjære litt, men man kan vel ikke si de krevde mye arbeid.

     

    På de to første bildene her ser man kjakene fra begge sider, meget fint og marmorert kjøtt.

     

    blogentry-621-0-11926900-1408702396_thumblogentry-621-0-54089400-1408702456_thum

     

    Tenning av KJ

    blogentry-621-0-49613300-1408702533_thum

     

    Her har de fått seg en omgang med rub.

    blogentry-621-0-01704400-1408702599_thum

    På grillen, først et par timer med røyk.

    blogentry-621-0-39401700-1408702709_thum

     

    Så etter et par timer i folie med smør og barbequesaus, skulle kjakene få siste innspurt på grillristen. Penslet flere ganger med blandingen av kraft, smør og barbequesaus.

    blogentry-621-0-56174600-1408725835_thum

     

    blogentry-621-0-72859300-1408725923_thumblogentry-621-0-01913400-1408725978_thum

     

    Helt utrolig mørt og saftig! Skal definitivt lage dette flere ganger.

    • 1
      blogginnlegg
    • 9
      kommentarer
    • 759
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    Hei bloggen! ;-) Ha ha.. Hadde aldri trodd jeg skulle blogge om matlaging, men nå hiver jeg meg uti og prøver!

    Når dagen derpå etter en kveld med grilling og inntak av litt mye alkohyler er der, så er det jo digg med skikkelig frokost ;-) Jeg prøvde gourmet støpejernspanna på 57'n med egg, la noen gode fleskeskiver på rista. "Rista" brødskiver på overhylla. God frokost!

    blogentry-496-0-94230600-1408564740_thum

  9. svar
    Siste blogginnlegg

    Nytt medlem i familien som må settes opp og testes ut:

    blogentry-431-0-12035700-1405255513_thum

    Enkelt og greit inni boksen

    blogentry-431-0-17833000-1405255515_thum

    Nok en grill man ikke skal bruke innendørs, vistnok

    blogentry-431-0-47358500-1405255516_thum

    Det er ikke en Weber uten mikke mus nøkkelen

    blogentry-431-0-54500500-1405255517_thum

    Og her er den satt sammen, uten lokket da

    blogentry-431-0-68641800-1405255518_thum

    Jeg hadde ingen små gass beholdere, men den kan bruke samme slange som Performeren, så da fikk jeg på gassflasken

    blogentry-431-0-75447800-1405255520_thum

    Så må man jo teste ut, så dette ble til lunch i dag

    blogentry-431-0-73586000-1405255521_thum

    Etter ca 15min viser måleren ca 355grader på overflatetemp, det er ikke så ille. Denne grillen, som kull varianten, har ikke termomenter i lokket.

    blogentry-431-0-66900700-1405255522_thum

    Og her er soppen på grillen, den fikk akuratt plass under lokket.

    blogentry-431-0-56486700-1405255523_thum

    ca 15min senere på laveste innsilling, tempen er da ca 257

    blogentry-431-0-51600800-1405255524_thum

    blogentry-431-0-63151400-1405255525_thum

    Og en stund sernere var lunchen ferdig

    blogentry-431-0-49837700-1405255526_thum

    Det jeg liker med denne grllen er at lokket kan henge på begge langsidenen, det er praktisk.

    Men risten er bare tull, jeg viste at denne emaljeristen var tull, men den er sikkelig tull, spesielt vist man får søl på den som jeg fikk. Tok ikke noe bilde av etter jeg var ferdig desverre, men den havnet under springen og jeg måtte frem med stålull for å få vekk alt.

    Men alt i alt er Go Anywhere gass, en kjekk liten grill. Man må gjerne vaske i bunnen, det er litt værre enn kull utgaven, men det ser ikke ut til å være for vrient å skru ut brenneren for en sikkelig vask.w

  10. ArildH
    Siste blogginnlegg

    Har rundt omkring, kanskje spesielt på danske facebook-sider, vært endel snakk om dette og det måtte jo prøves.., og det var veldig godt.

    blogentry-3-0-95546300-1401368246_thumb.

    blogentry-3-0-60538700-1401368256_thumb.

    blogentry-3-0-65173600-1401368277_thumb.

    blogentry-3-0-06589800-1401368290_thumb.

    blogentry-3-0-62534000-1401368298_thumb.

    • 1
      blogginnlegg
    • 10
      kommentarer
    • 2086
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    JohnPetterSkjetne
    Siste blogginnlegg

    Ok da var dagen her, må teste ut mitt første innlegg her på grillet.no!

    Etter å ha lett rundt på nettet etter mirakeloppskrifter på det perfekte bacon (Everything Tastes Better with Bacon), bestemte jeg meg for å gi det et lite forsøk.

    Startet ut med å bestille en side (ribbe/buklist) hos min lokale slakter (Thoresen AS på Steinkjer). Her fikk jeg også Nitrittsalt nok til en side.(ja vet at det er delte meninger om dette, men jeg valgte å ta det med)

    blogentry-481-0-42093400-1400919747_thum

    Deretter delte jeg siden i 4 slik at det var håndterbart.

    Så var det tid for salting. Jeg brukte 400g fint salt, 45gsukker og nitrittsalt.

    .blogentry-481-0-53285000-1400920193_thum

    Jeg la en god neve med grovsalt sammen med stykkene som ble vakumert, det er nok ikke nødvendig men gjorde det veldig rent og lettvint. Tipper en stor ziplockpose gjør samme nytten.

    blogentry-481-0-07820400-1400919981_thum

    La pakkene i kjøleskap, der de ble i 7 dager. Jeg snudde dem hver dag.

    Tok ut pakkene vasket av alt saltet.

    Så var det utvanning, det er viktig for å få et bacon som ikke er for salt. Jeg vannet det ut i 7 timer. Tror jeg vil redusere saltetiden neste gang til 6 dager og muligens bytte vann et par ganger neste gang.

    blogentry-481-0-69326800-1400920491_thum

    Når vanninga var ferdig var det tid for å tørke, først med tørkepapir, så to dager på rist i kjøleskapet.blogentry-481-0-45719600-1400920610_thum

    Endelig er det tid for å dra frem WSM'en.

    Denne gangen ville jeg kaldrøyke, så jeg fyrte opp kaldrøyk.

    blogentry-481-0-88301200-1400920723_thum

    Røyking på 20-25 grader var planen. blogentry-481-0-41857300-1400920742_thumblogentry-481-0-10321100-1400920909_thum

    blogentry-481-0-45438900-1400920809_thum

    etter 10 timer på WSM'en

    Voila - bacon.....blogentry-481-0-41492200-1400920886_thum

    Så lot jeg baconet hvile i kjøleskap på rist til dagen etter.

    Noe ble skivet opp, mens det meste stykket opp og frosset.

    blogentry-481-0-29059800-1400921007_thum

    Testing og resultatet........ Joda godkjent! Svært god smak, konsistens og blir fantastisk sprøtt. Baconet ble litt salt, men fortsatt myyyyyye bedre en det jeg har vært borti fra butikken. Alt i alt fornøyd. Tror ikke det kommer til å bli kjøpt bacon i butikken med det første. Har allerede startet planlegging av neste ladning! Da skal jeg varmrøyke deler av baconet. :blink:

  11. McBBQ
    Siste blogginnlegg

    Med så flott vær vi har hatt den siste tiden er det mindre dokumentasjon og mer uteliv og grilling. Blir nok sjeldent oppdatert her i tiden fremover, men kikker stadig innom for å se hva som skjer, men jeg prioriterer å være ute og nyte.

    Det vil komme noen oppdateringer når jeg har tid og været er for dårlig til å sitte ute.

  12. padda
    Siste blogginnlegg


    Fruen sin bursdag, så hun fikk velge middag. Det ble lammelår laget på WSMen. Brukte en oppskrift jeg har brukt før på lammeskanker, fra virtualweberbullet, og marinerte låret over natten i en blanding av honning, sennep, hvitløk, sitron og rosmarin.

     

    blogentry-46-0-38568500-1380989328_thumb

     

    Pyrobildet:

     

    blogentry-46-0-56991700-1380989276_thumb

     

    Hadde regnet med at låret skulle ligge i 5 timer, men etter 3 var det egentlig ganske klart.

     

    blogentry-46-0-05199800-1380989371_thumb

     

    Tok det så av og svidde det på bunnen av smokeren, et par minutter på hver side. Resultatet synes jeg ble rent vakkert:

     

    blogentry-46-0-47785600-1380989430_thumb

     

    Ferdig middag:

     

    blogentry-46-0-57414700-1380989480_thumb

     

    Nydelig mat!

     

    Paul

    • 1
      blogginnlegg
    • 5
      kommentarer
    • 2523
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    Chefmaster
    Siste blogginnlegg

    Hadde bestilt meg kølgrill, men fikk trilbakemelding om at lagret var tomt og kunne ikke skaffes før til neste år. Det var synd, men skitt au. Tok meg en tur innom maxbo, der var det salg på en svær kulegrill fra weber, samt WMS. Lurte og funderte og ente opp med WMS. Annen grill kunne jeg jo kjøpe senere, Selv om muligheten for en billig grill var tilstede, men valget ble som antydet WMS, Rimelig pris syntes jeg.

    Måtte pakke den ut for å få den i bilen. Rett hjem og montere for jeg hadde tenkt å fyre den opp og lage dagens middag. Hadde på forhånd kjøpt laksestykker og røkebrett som var lagt i vann.

    Laksen krydret ca 1 time før stekingen.

    Fikk montert grillen og fyrt opp tennrøret. Har bestemt meg for at tennveske er det slutt på og heller ingen god miljø og smakstilsetter. Normalt sett tar det ikke lange tiden og steke en laks. Så jeg kastet inn på køla en boks med bløtlagt eineflis.

    La på noen rotgrønnsaker samt noen kokte poteter som jeg hadde i rest. Pakket dette inn i alufolie. Lot dette få et forsprang på ca 10 min før jeg la inn fisken i sideluka. Temperaturen i WMS`n va ca 120 grC. Etter ca 20 min hadde fisken fått en fin fasthet og tok den ut og hadde dagens høydare til middag. Nydelig laks med god smak fra grillen. Både krydder og einerøyk. Gørrgått.

    blogentry-434-0-09623700-1377983217.jpgblogentry-434-0-67124400-1377983217.jpgblogentry-434-0-10197600-1377983218.jpgblogentry-434-0-72024800-1377983218.jpgblogentry-434-0-15774300-1377983219.jpg

    3 dager senere (30 aug) prøvde jeg "Dansing Chicken". Enda en suksess

  13. amazonas
    Siste blogginnlegg

    Temperaturen på grillen blev holdt under 350 grader c , og der var ingen smeltede beslag eller andet

    blogentry-18-0-11765800-1375716335_thumb

    De blev lavet på en fredstone sten , samlet set 5 stk.

    blogentry-18-0-64068500-1375716376_thumb

    blogentry-18-0-07712400-1375716420_thumb

    blogentry-18-0-07077000-1375716470_thumb

    Det var nye kul der blev prøvet , nogle meget spændende trækul fra Brasilien som føles meget lette men samtidig er drøje i brug , de vejer 250 kg pr m3 hvis det siger noget , og vi vil forsøge at lave et fælles indkøb af det om nogle måneder.

    blogentry-18-0-12521600-1375716791_thumb

    så hvis nogle herfra vil være med er det bare at sige til

  14. Nafle
    Siste blogginnlegg

    Fikk tak i noe kull fra Ica, Kiwi og Biltema som jeg har testet. Alle hadde grei størelse på bitene. Felles for dem alle er at de er laget av løvtrær, og gir en god varme for bbq og grilling i de 5 timene jeg testet.

    Testen ble utført på følgende måte:

    - opptenning

    - røyking 1 time

    - Grille lage stekeflate i 30 min

    - Senke temperaturen til ca 100-110 grader og brenne til totalt ca 5 timer.

    - det ble brukt lik menge kull ( full kull kurv )

    disse kriteriene gir da en pekepinn på om kullet er egnet for lo & slow og ribs bruker man rundt en 5 timer + -

    Kiwi sin:

    Premium resteurant - den kommer i 4 kg sekker til 69,- pr sekk.

    null_zpsd75bded6.jpg

    Bitene var store og fine og det var lite "mokker" i bunnen på sekken.

    null_zps57614d81.jpg

    de var lete og tene og på 15 min var tønna klar til dyst for røyking.

    null_zps31731c37.jpg

    etter 5 timer var det ca halvfull kull kurv igjen så denne hadde fint holdt 5 timer mere.

    Ica sin variant

    null_zpsa6a15e83.jpg

    Denne kom i 2,5 kg poser til 49,- pr sekk. den hadde fine biter men det var en del "mokker" i bunnen.

    null_zps4c3e83fd.jpg

    det som slo meg var at de var veldig "lette". De tente fort, og brant bra igjennom testen, men etter 5 timer hadde de nesten brent helt ut. jeg lot disse brenne ferdig og kull kurven var tom etter 5,5 time. denne gjør det den skal men ikke noe særlig mere enn det.

    Biltema Grill kull

    Dette er og løvtre fra europa står det på pakken, de kommer i sekker på 3 kg. kjøper man 4 sekker er det 25,- pr sekk som gir den beste prisen i testen.

    null_zpsefbc8939.jpg

    det var fine biter i disse sekkene og og ikke mye "mokker" i slutten på sekken. disse virket mere kompakte enn Ica sine og klarte testen veldig bra.

    null_zpsf3a93602.jpg

    det var ca 2/3 full grill kurv igjen etter 5 timer. tidligere har jeg brukt dette kullet på PP og da har det brent bra i 11-14 timer.

    ---------------------------------

    Her får du mye for pengene og med gode røyke chuks får du og en flott smak.

    Alle kull typene er bra men til den som er litt bevisst bruker jeg biltema sin til daglig ..... men som jeg testet tidligere så har jeg forelsket meg litt i Bull sitt mesquite kull.

    den kommer i 9 kg sekker til 149,- i fra sundanse i Holmestrand og er hverdt hver eneste krone.

    Dette er en helt uavhengig test jeg har gjort og resultatet er ut fra min egen erfaring.

    Håper dette kan være til nytte for noen og enhver som lurer på kull..

    Takk for at du klikket innom :)

    • 1
      blogginnlegg
    • 11
      kommentarer
    • 2788
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    Amblec
    Siste blogginnlegg


    Etter en lang og arbeidssom vinter, uten mye tid til grill, er nå endelig våren i anmarsj og grillen har tittet frem. Vært på slakterbesøk og har skumle planer for helgenatta.

    Nakken er ferdig rubbet og ligger vacumpakket i kjøleskapet, klar for en kosestund med wsm'en. Følg med for updates utover helgen .

    Christian

    blogentry-39-0-43972400-1362731539_thumb

     

    Klokka er nå 23:05 og nakken har ligget på i ca. et kvarter.

    Noen stemningsbilder så langt.

    blogentry-39-0-35749100-1362781522_thumb

     

    blogentry-39-0-83227400-1362781572_thumb

     

    Lørdags morgen og -10 grader

    blogentry-39-0-01606000-1362946344_thumb

    litt lav temperatur i WSM men jeg lar den stå. Kjernetemp kryper litt oppover og stopper opp.

    Lar den stå litt og ser at WSM kryper mere nedover.

    Tenker jeg da skal stake litt i brikettene men finner da ut at alt bare er mel :(

    ( Nye Weberbriketter laget av kokos)

    Brikettene holdt ikke like lenge som de gode gamle fant jeg ut :)

    Nytt rør fyrt opp og vi var tilbake på track:)

    kjerne ned til 60 men straks oppe igjen.

    Tok den på 96 og lot den hvile i tre timer før riving.blogentry-39-0-89697300-1362946272_thumb

    blogentry-39-0-14046300-1362946316_thumb

    blogentry-39-0-20218900-1362946390_thumb

    ble nydelig lørdagskos:)blogentry-39-0-59426000-1362946441_thumb

    Søndag kom og jeg fikk pakket resten av kjøttet. (det gikk med litt senere på dagen ) :)blogentry-39-0-74554800-1362946512_thumb

    Enjoy:)

    Christian

  15. Så kom dagen, hvor jeg kunne tage mig sammen, til at få lavet en omgang pulled pork. Det passede fint. Emil og gemalen skulle til en hundekonkurrence, så de var væk det meste af dagen, og så kunne jeg jo passende gå og nørde omkring grillen og komfuret.

    For efterhånden er pulled pork for mig, ensbetydende med, at der også skal laves en ordentlig omgang af Morfmir's BBQ Beans. Jeg er godtnok den eneste her i huset, som gider spise dem, men når man nu laver en ordentlig grydefuld, så kan de jo fryses ned i små portioner, som lige passer til mor her. Så er der dejlig nem mad, hvis man skulle være alene hjemme en dag, eller hvis man bare bliver lidt lækkersulten :).

    Så efter at have sendt Emil og gemalen hjemmefra kl. 07.30, fik jeg hurtigt rubbet et par nakkefileter (Ribstars Rub Me Tender, Rib Rub), klargjort grillen med Morfmir's ringoptænding med masser af Hikory chuncks, og startet ca. 10 briketter op. Så var det på med JBI-forlængeren, som blev udstyret med et gammelt vandfad (bare for en sikkerheds skyld, såfremt varmen blev for svær at styre), og så ellers på med nakkefileterne i toppen, og starten er gået, og kl. er ca. 08.00.

    Og tja. Så er der jo kun tilbage at nusse lidt rundt om grillen, tjekke temperaturen, drikke lidt rødvin og røre i gryden med bønnerne. Det er jo slet ikke så svært, vel?

    Nå ja. Må vel hellere komme i gang med dejen til Fred's lækre burgerboller også.

    Hvad Coleslaw angår, så springer jeg over, hvor gærdet er lavest, og har købt en færdig pakke i Brugsen, med snittet hvidkål, revne gulerødder og dressing. Lidt doven har man vel lov til at være.

    Til gengæld havde de tilbud på blåbær, da jeg var i Brugsen. 500 g for 25 kr. Så nu skal der laves blåbærmarmelade.

    1 kg blåbær + 1 kg syltesukker = 5 glas marmelade + en slat i et genbrugsglas. Ikke så ringe endda ;).

    Så var det burgerbollernes tur. Fred's opskrift er bare suveræn. Nøjedes med en ¼ portion, som gav 11 burgerboller af 90 g stykket + en enkelt prøvebolle på omkring 65 g. Mon ikke den passer til en testsmagning af marmeladen?

    Nå. Klokken er efterhånden blevet 17.15 og temp. På nakkefileterne er på 75 g, så prøvebollen må altså holde for :lol:. Uha det var godt :D.

    Kl. er nu 18.15 og nakkefileterne er nu 82 gr. Så det går den rigtige vej ;).

    Ak ja. Kl. er nu 20.17 og temperaturen i nakkefileterne er 89 gr. og grillen er ca. 115 gr. Mon det bliver spisetid snart? Gemalen har meldt sin ankomst om ca. ½ time, så nu må det godt gå lidt stærkt med de sidste 5-6 gr.

    Ca. kl. 21.00 ramte vi de magiske 93 gr. Så blev den ene nakkefilet taget af og trukket, så vi kunne få lidt aftensmad. Vi var dog så sultne, at jeg helt glemte flere billeder efter trækningen, så burgeren må I tænke jer til, men hold op hvor var det godt. Det er vist for længe siden, at jeg har lavet PP. Havde næsten glemt hvor godt det er.

    Nå resterne af den trukne nakkefilet er lagt i fryseren (der var ik' meget tilbage) til et par nemme burgere på en travl dag.

    Den anden nakkefilet blev taget af grillen, kølet af, og er nu smidt i fryseren i hel tilstand. Så er der til en nem omgang PP en anden dag, hvor man ikke lige har 12-14 timer til at lave mad i ;).

    Tja. Sådan brugte jeg den sidste lørdag i min sommerferie. Hvordan gik din? :lol:

    Ja, og billederne kommer så i kronologisk orden nedenfor, så kan I selv putte dem ind imellem ^_^.

    • 2
      blogginnlegg
    • 10
      kommentarer
    • 4198
      visninger

    Nylige blogginnlegg

    Villgrill
    Siste blogginnlegg


    Hei!

    Arild oppfordret i en kommentar om å begynne med en gang. Hvorfor ikke. Jeg begynner med noe enkelt men svært godt. Alle liker hamburgere. Dette er min versjon av hjorteburger med bacon og cheese. Enjoy!!

     

     

    blogentry-36-0-79310100-1344111632_thumb

     

    Først en oversikt over råvarene, isbergsalaten kom ikke med på bildet. Jeg lager karbonadedeigen først.

     

    500 gram kjøttdeig av hjort. Du kan gjerne benytte elg eller rein men jeg foretrekker hjort.

    1 egg

    1/2 dl kremfløte

    1/2 dl hvitvin, jeg bruker en Chardonney

    5-6 knuste einerbær

    Frisk finhakket timian

    1 ts potetmel

    salt og pepper (jeg smaker på saltinnholdet på den rå karbonadedeigen, helt greit det når du lager deigen selv).

     

    blogentry-36-0-65750400-1344112093_thumb

     

    Ferdig karbonadedeig

     

    Deretter lager jeg burgerdressing. Den er latterlig enkel, men veldig godt egnet til grillet viltkjøtt

     

    10 deler seterrømme og 8 deler tyttebærsyltetøy. 50/50 blanding blir litt for søtt, smak deg frem.

     

    blogentry-36-0-74114500-1344112036_thumb

     

    Ferdig blandet tyttebærdressing. Hvis du ønsker den litt mildere, bytt rømme med creme freche.

     

    Skjær opp isbergsalat, stek noen baconskiver. Nå er vi klar til å grille!

     

    blogentry-36-0-88017800-1344112358_thumb

     

    Mine burgere skal være store, tykke og dermed saftige!!

     

    blogentry-36-0-21458800-1344112440_thumb

     

    Stek burgeren direkte i 3-4 minutter.

     

    blogentry-36-0-64753300-1344112526_thumb

     

    Snu burgeren og gi den 3-4 minutter på den andre siden. deretter fortsetter jeg å grille den indirekte.

     

    blogentry-36-0-67580100-1344112579_thumb

     

    På slutten av steketiden legger jeg på noen baconskiver og ost.

     

    blogentry-36-0-67580100-1344112579_thumbblogentry-36-0-60512700-1344112615_thumb

     

    Helt på slutten varmer jeg burgerbrødet, og begynner monteringen. Jeg tar salat, deretter mye tyttebærdressing. Deretter legger jeg på burgeren, mer salat, og mer dressing. Sett på burgerbrødet og spis til du ikke orker mer.

     

    blogentry-36-0-88298000-1344112843_thumb

     

    blogentry-36-0-92772800-1344112862_thumb

     

    blogentry-36-0-13129000-1344112890_thumb

     

    Burgeren jeg lagde i dag ble helt perfekt, god grillsmak, rosa og saftig. Viltsmaken harmonerer fint med tyttebærdressingen. Hvis du ønsker en helhetelig burgeropplevelse, så baker du burgerbrødene selv. I dag fikk jeg hjelp av Hattings. Hjemme hos meg er denne burgeren blitt en favoritt. Jeg håper du vil prøve den.

     

    Med vennlig hilsen

    Villgrill

    • 1
      blogginnlegg
    • 4
      kommentarer
    • 3816
      visninger

    Nylige blogginnlegg


    blogentry-7-0-58288100-1339444224_thumb.

    Må jo presentere et bilde av verktøyet. viser litt de begrensede muligheten jeg har, men den skal testestes til det fulleseste!

     

    blogentry-7-0-63151200-1339444662_thumb.

    Her ligger laksen i alu form med rømme og smør. med noe fiske krydder.

     

    blogentry-7-0-81373600-1339444996_thumb.

    Garnityr er også viktig.

    Skiva poteter med oliven olje, maldon salt og gressløk + at jeg kasta oppi noe mais på det ledige plassen som var igjen, det ble helt knall.

     

    blogentry-7-0-88098400-1339445367_thumb.

    noe snaks må en jo ha! sopp, med smør, og hvitløk krydder

     

    blogentry-7-0-98628300-1339445496_thumb.

    Svigers er helt vill etter dissa, er han bedt på grilling er dem et must.

     

    blogentry-0-0-42742500-1339445660_thumb.

    ferdig

     

    blogentry-0-0-96215300-1339445779_thumb.

    ferdig

     

    Dette ble helt knall og kommer til å bli laget flere ganger i sommer.

  • Bloggstatistikk

    31
    Totalt antall blogger
    334
    Totalt antall blogginnlegg