• blogginnlegg
    31
  • kommentarer
    241
  • visninger
    24 235

Om denne bloggen

Blogginnlegg i bloggen

ArildH

Tigerøye?

Har rundt omkring, kanskje spesielt på danske facebook-sider, vært endel snakk om dette og det måtte jo prøves.., og det var veldig godt.

blogentry-3-0-95546300-1401368246_thumb.

blogentry-3-0-60538700-1401368256_thumb.

blogentry-3-0-65173600-1401368277_thumb.

blogentry-3-0-06589800-1401368290_thumb.

blogentry-3-0-62534000-1401368298_thumb.

ArildH

Siste dag i februar var en god dag, grillet to ganger.., noe "lunch-aktig" i paprikaomelett vist tidligere.., denne er litt mer "middag-aktig" :P

En god basse på 800 gram grilles direkte på "alle sidene" med risten på nederste nivå.

blogentry-3-0-40818900-1393708983_thumb.

Direkte grilling med risten på øverste nivå til ferdig.

blogentry-3-0-97401400-1393708992_thumb.

Servert:

blogentry-3-0-58527600-1393709001_thumb.

.

ArildH

Paprikaomelett

Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle delta i månedens råvare, men i dag viste været seg å være riktig grillbart.

Dypdykk i kjøleskapet.., blomkålen hadde Henning allerede brukt og da stod jeg igjen med noen paprika...

Denne retten tror jeg er innenfor på vegetar, men utenfor på vegan.

blogentry-3-0-42897300-1393605554_thumb.

blogentry-3-0-05805000-1393605953_thumb.

blogentry-3-0-18061000-1393605566_thumb.

.

ArildH

Ribbe på kinesisk

Månedens råvare blir fra meg en kinesisk variant av ribbe.

blogentry-3-0-54769100-1383417134_thumb.

Smurt inn med eddiken og krydret med femkrydder, salt og pepper.

blogentry-3-0-41398500-1383417137_thumb.

Så fikk ribba overnatte i kjøleskapet uten å dekkes til.

Dagen etter lages det en "forskaling", og grovt salt legges på.

blogentry-3-0-98753200-1383417139_thumb.

Indirekte grilling ved 200 grader

blogentry-3-0-08873500-1383417142_thumb.

Etter en time..

blogentry-3-0-16054600-1383417144_thumb.

Saltet fjernes og ribba legges tilbake på grillen.

blogentry-3-0-11234300-1383417146_thumb.

Servert.

blogentry-3-0-16981700-1383417148_thumb.

.

ArildH

Lammeskank

Jeg får legge ut først, for jeg har sett opplegget til Rene og det ser så bra ut at det er ikke sikkert at jeg ville lagt ut etter han :o

Lammeskankene trimmes litt inn på beinet.

blogentry-3-0-25329800-1381520983_thumb.

Grilles direkte for farge og smak.

blogentry-3-0-37159200-1381520986_thumb.

Øl, hvitløk, chili og rosmarin.

blogentry-3-0-21691400-1381520989_thumb.

La det putre i 2 timer.

blogentry-3-0-77380900-1381520991_thumb.

Så 3 timer indirekte ved 120 grader.

blogentry-3-0-63997100-1381520994_thumb.

Servert med hjemmelaget potetpure, (kanskje unødvendig å skrive hjemmelaget :P ), og noe av ølblandingen gikk i sausen.

blogentry-3-0-85725900-1381520996_thumb.

Vanvittig mørt og godt :)

ArildH

Lammelår

Sesong for lammekjøtt!

Lammelår 4 kg.

blogentry-3-0-52696000-1379261264_thumb.

Hvitløk og rosmarin.

blogentry-3-0-67336600-1379261266_thumb.

Trimmer låret med kniv og sag..

blogentry-3-0-96043600-1379261268_thumb.

Indirekte grilling ved ca. 90 grader

blogentry-3-0-88074600-1379261270_thumb.

5 timer etterpå og kjernetemperatur rundt 68 grader.

blogentry-3-0-77919700-1379261272_thumb.

Klar til servering.

blogentry-3-0-61573700-1379261274_thumb.

.

ArildH

Skikkelig griseri

Eldste datteren min arrangerte grillparty for venner, og jeg fikk hjelpe til :)

1 stk rå gris i overkant av 23 kg. på en Weber Ranch Kettle.

Krydret innvendig, smurt med olje utvendig og saltet.

Grillet indirekte ved ca. 150 grader i 6,5 time.

blogentry-3-0-83305700-1377284508_thumb.

Undertegnede..

blogentry-3-0-74150900-1377284480_thumb.

Gjestene får vite hva de skal spise.., frem til dette var det en godt bevart hemmelighet.

blogentry-3-0-72129700-1377284502_thumb.

Nam, nam..

blogentry-3-0-12357500-1377284511_thumb.

Min gris spiser ikke epler..

blogentry-3-0-52888100-1377284438_thumb.

Ble servert med baked beans, coleslaw og salat.

.

ArildH

Jazzet opp kjøttdeig i håp om at dette skulle bli en kjøttpudding.., og som alltid blir alt bedre med bacon.

Utenom kjøttdeig og bacon skal det brukes jalapeno, løk, ost, grillkrydder og bbq-saus.

blogentry-3-0-56866700-1374524369_thumb.

Kjøttdeig med grillkrydder.

blogentry-3-0-48015500-1374524382_thumb.

BBQ-saus, løk og jalapeno

blogentry-3-0-87129600-1374524391_thumb.

Ost lagt på.

blogentry-3-0-09988600-1374524442_thumb.

Rullet.

blogentry-3-0-49580000-1374524444_thumb.

Lagt på grillen.

blogentry-3-0-60818700-1374524446_thumb.

En time ved ca. 200 grader.

blogentry-3-0-68681500-1374524448_thumb.

Joda :-)

blogentry-3-0-44581500-1374524451_thumb.

Servert med potetsalat.

blogentry-3-0-46600500-1374524453_thumb.

Knallgodt.

ArildH

Back ribs

For å glede Julius, (og for å beskytte reflektorsteinen), har jeg brettet aluminiumsfolie :)

blogentry-3-0-59060900-1368382392_thumb.

8 stk back ribs, membran fjernet og ribs krydret i går.

blogentry-3-0-21120400-1368382433_thumb.

Etter 3 timer.

blogentry-3-0-31210700-1368382463_thumb.

2 timer i aluminiumsfolie.

blogentry-3-0-66663000-1368382533_thumb.

1 time smurt med bbq-saus.

blogentry-3-0-79378600-1368382565_thumb.

Servert med coleslaw og baked beans.

blogentry-3-0-49883700-1368382585_thumb.

Altså egentlig intet nytt, men dette er de beste ribs jeg har laget, (har ikke laget ribs SÅ mange ganger, kanskje 8 ganger totalt), men om det skyldes Monolith´n eller ferske råvarer kombinert med 3-2-1 metoden skal jeg ikke mene for mye om ;)

ArildH

Ytrefilet av storfe med tomat og blåmuggostvinaigrette.., altså litt jålete :unsure:

Nydelige ytrefileter, maken til marmorering!!

blogentry-3-0-94120400-1368292464_thumb.

Ingredienser til jåleriet

blogentry-3-0-32330200-1368292534_thumb.

Grilling av biffer.., som om noen var i tvil.

blogentry-3-0-36368300-1368292476_thumb.

Samme biffene..

blogentry-3-0-67937300-1368292493_thumb.

Servert.

blogentry-3-0-52970000-1368292500_thumb.

Det var knallgodt :)

ArildH

Varmrøykt laks er antakelig det jeg har grillet mest, og jeg var spent på å prøve dette på Monolith´n :)

blogentry-3-0-73751700-1368122272_thumb.

Et stykke laks.

blogentry-3-0-79063000-1368122229_thumb.

Et strøk dijon sennep.

blogentry-3-0-10935200-1368122237_thumb.

Brunt sukker og salt.

blogentry-3-0-52229100-1368122243_thumb.

Pakket i folie til neste dag.

blogentry-3-0-03312900-1368122250_thumb.

Indirekte grilling ved 125 grader, kirsebær og eple for røyk.

blogentry-3-0-24087300-1368122265_thumb.

Hmm.. :)

blogentry-3-0-51205600-1368122281_thumb.

Servert med en blanding av pesto og seterrømme.

blogentry-3-0-36347300-1368122310_thumb.

Nam, nam, godt var det ;)

ArildH

Ingrediensene for fyllet. (Rød paprika ikke med på bildet)

blogentry-3-0-76034000-1362857509_thumb.

Fyllet snart klart.

blogentry-3-0-71259700-1362857520_thumb.

Ytrefilet på litt i overkant av kiloen.

blogentry-3-0-27917600-1362857530_thumb.

Fyllet lagt på.

blogentry-3-0-42369300-1362857537_thumb.

Start

blogentry-3-0-67322800-1362857548_thumb.

Slutt.

blogentry-3-0-98486200-1362857572_thumb.

blogentry-3-0-62183300-1362857588_thumb.

Servert.

blogentry-3-0-07675400-1362857597_thumb.

Tok denne av på 68 grader, men jeg blir aldri helt fortrolig med så magert kjøtt.., det blir litt tørt, men bevares det var godt spiselig :)

.

ArildH

Ribbe

Fint vær og grilling.., fin helg :)

Grillkullet er fyrt opp og basis for saus på plass.

blogentry-3-0-86462400-1358102941_thumb.

Ribben legges på, plommetre for røyk.

blogentry-3-0-76695700-1358102949_thumb.

Nærmer seg.

blogentry-3-0-83534300-1358102962_thumb.

Servert.

blogentry-3-0-09264300-1358102970_thumb.

ArildH

Biff og bakt potet

Henning la ut et bilde av en biffmiddag for noen dager siden som så knallgodt ut, så dette er en kopi av den :)

Var i butikken for å kjøpe poteter for baking. De største/fineste potetene i butikken var faktisk pakket en og en i aluminiumsfolie, så dette må være skikkelig bra poteter.. ;)

blogentry-3-0-20927000-1358025657_thumb.

Poteter og asparges legges på. Biffene får seg noen minutter på hver side i starten når grillen er skikkelig varm. Biffene tas av og returnerer på grillen en time senere.

blogentry-3-0-43065300-1358025667_thumb.

Poteter og asparges begynner å bli ferdige og det er på tide og finne frem biffene igjen.

blogentry-3-0-63699100-1358025682_thumb.

Servert. (Skulle noen bli forvirret av mangel på bildene, så er det røde grillet paprika).

blogentry-3-0-83375200-1358025695_thumb.

Godt :)

ArildH

Været på vestlandet er absolutt akseptabelt, kaldt og stille vær, snadder :)

Fjerning av overflødig fett og skinn på overlårene før de får en runde krydderblanding.

blogentry-3-0-49003000-1357930811_thumb.

Akkurat passe på 67´n.

blogentry-3-0-22086500-1357930821_thumb.

Mauleting med diverse sauser.

blogentry-3-0-13798700-1357930840_thumb.

:D

ArildH

Kalkun på rotisserie

Tror ikke jeg har sett ferske kalkuner før, så når den lokale Meny butikken tar inn slikt, klarer jeg ikke å la være.

Også denne gangen er brine oppskriften hentet her: http://virtualweberb...om/turkey6.html

Eplejuice, brunt sukker og salt kokes opp og avkjøles.

blogentry-3-0-57562600-1356646045_thumb.

Plasserer kalkunen i egnet beholder. Tilsetter vann, fersk ingefær, oppskårne klementiner og knust hvitløk.

blogentry-3-0-43803300-1356646069_thumb.

Etter 24 timer i monteres kalkunen på spydet. (Kalkunen fikk tørke og temperere seg på kjøkkenbenken etpar timer).

blogentry-3-0-18810300-1356646080_thumb.

Stappet 100 gram smør inn i kalkunen og pakket den i dobbel aluminiumsfolie.

blogentry-3-0-12374900-1356646092_thumb.

Kalkunen fikk 2,5 time med folien på.

blogentry-3-0-08865600-1356646102_thumb.

Folien fjernes..

blogentry-3-0-49563000-1356646116_thumb.

.., kalkunen smøres med olivenolje og krydres..,

blogentry-3-0-40028700-1356646124_thumb.

.., for så å få enda en time på grillen, nå med noen biter kirsebærtre på kullet for røyk.

blogentry-3-0-20321300-1356646134_thumb.

Nam, nam.

blogentry-3-0-13439600-1356646149_thumb.

Man kan sikkert spørre hvorfor 2,5 time på grill dersom den skal være pakket i aluminiumsfolie.., men det er noe magisk med dette rotisseriegreiene.., tror jeg. Legger man et kjøttstykke i ro på risten vil væske nødvendigvis renne nedover eller fordampe. Dersom kjøttet roterer er det vel en teori at væsken fordeler seg i kjøttet på en annen måte.., og dersom man i tillegg har folie rundt, vil man også holde på den fuktigheten som fordamper.., eller??

Godt var det uansett :-)

ArildH

Varmrøykt laks

Godvær fortsatt, og varmrøykt laks til middag.

(Ble "bestillt" i går av noen i familien som mente det var lenge siden sist vi hadde dette til middag).

5 deler brunt sukker og 1 del salt. På grillen rundt 25 minutter ved 200 grader.

blogentry-3-0-64871500-1352133744_thumb.

Tror jeg de siste årene har lagt ut 15 bilder på nettet av noe som ligner veldig på dette :)

blogentry-3-0-77545300-1352133760_thumb.

Knallgodt :)

ArildH

Spatchkock kylling

Skulle altså få teste den nyinnkjøpte saksen :)

blogentry-3-0-35889100-1352048590_thumb.

Ingredienser for marinaden, mye chili paste og hvitløk i tillegg til olje, bbq-saus, og hvitvineddik.

blogentry-3-0-31886400-1352048627_thumb.

Ryggen er klippet.

blogentry-3-0-67749700-1352048640_thumb.

Brystbeinet løsnes og fjernes.

blogentry-3-0-64215000-1352048653_thumb.

24 timer i marinade. (Snudde på kyllingen 3-4 ganger i løpet av tiden i marinade).

blogentry-3-0-63063200-1352048665_thumb.

Tørket av mesteparten av marinaden og så noen runder direkte på grillen. (Etterpå en lengre periode indirekte til kjernetemperatur rundt 82 grader, samt noen runder med bbq-saus).

blogentry-3-0-14018900-1352048679_thumb.

Servert.

blogentry-3-0-61082000-1352048694_thumb.

Kjempegodt.

ArildH

Fy f... så heldige vi er som bor i et land med så fantastiske kjøttprodukter!!

Nå er jeg hverken slakter eller kjøttskjærer, men for meg ser dette ut som benfri sadel med ytre og indrefilet..(?)

(Edit: har fått bekreftet at dette er ytrefilet og indrefilet).

blogentry-3-0-47419600-1351959568_thumb.

Vurderte en stund å legge de små filetene tilbake langs midten hvor de kom fra og knytte opp fileten, men lot det være.

blogentry-3-0-21066900-1351959579_thumb.

Ingredienser for marinade.

blogentry-3-0-17789900-1351959601_thumb.

Marinaden.

blogentry-3-0-11687200-1351959613_thumb.

Kjøttet legges på kjøl noen timer.

blogentry-3-0-72003100-1351959624_thumb.

blogentry-3-0-46513800-1351959634_thumb.

blogentry-3-0-84493100-1351959643_thumb.

Ingredienser for piperade.

blogentry-3-0-28868500-1351960138_thumb.

Servert.

blogentry-3-0-00815300-1351959655_thumb.

Dette var snadder og utrolig mørt selv om kjernetemperaturen ble litt høyere enn planlagt.

ArildH

Bøffel bæsj

Henning har i nettopp vist grilling av ABT´s, men jeg får vel lov å legge ut noen bilder jeg også.

blogentry-3-0-05269200-1348600986_thumb.

blogentry-3-0-54485000-1348601428_thumb.

blogentry-3-0-87190800-1348601009_thumb.

blogentry-3-0-71649400-1348601018_thumb.

blogentry-3-0-37505600-1348601027_thumb.

Sausen er en blanding av tyttebærsyltetøy, bbq-saus og eple/appelsin-juice.

(Den nederste er uten juice)

ArildH

Utbeinet lammelår

Det er den tiden på året med mye deilig lam i butikkhyllene. Det ble handlet kjøtt til søndagens fårikålmiddag, og et lammelår for kveldens grilling. I tillegg ble det handlet noen kilo lammekjøtt hvor planen ikke er helt på plass :)

Utbeinet lammelår. (Har ingen planer om å vise bilder av prosessen da dette slettes ikke er noe elegant når jeg gjør det).

blogentry-3-0-46356900-1347130399_thumb.

Noen av ingrediensene for marinaden. I tillegg salt, pepper, sitron og olivenolje.

blogentry-3-0-98225700-1347130407_thumb.

Marinaden.

blogentry-3-0-26669300-1347130417_thumb.

Marinaden blir godt gnidd inn i kjøttet.

blogentry-3-0-28644300-1347130425_thumb.

50/50

blogentry-3-0-06404200-1347130433_thumb.

Forholdsvis aktiv direkte grilling.

blogentry-3-0-71102400-1347130442_thumb.

På slutten en kort runde på indirekte grilling.

blogentry-3-0-01491200-1347130451_thumb.

Servert med fløtegratinerte poteter og grønsaker.

blogentry-3-0-90987800-1347130462_thumb.

Veldig godt, og fantastisk mørt :)

.