Sign in to follow this  
Followers 0
  • entry
    1
  • comments
    2
  • views
    1,677

About this blog

En blogg om grilling og forskjellige griller.

Entries in this blog

Grillpjokken

Picanha bonanza!

Picanha er jo kanskje ikke så lett å få tak i i Norge. Men leser jo at det det er mulig. Culotte. Men da man er i Brasil, er det jo lett å få tak i. Mer eller mindre. Men det er mye lureri med stykkene her, så kvaliteten er variabel. En picanha skal være 1,0 - 1,2 kg maks, sånn circa. Men det er mange som selger stooore picanhaer. Men da er det ikke bare picanha i stykket men også et billigere stykke inkludert, men alt til prisen av picanha, selvfølgelig...... 

Hvis man studerer en picanha nøye, kan man se at det pipler litt blod her og der. Vel, det er blodårer. En picanha skal ha maks tre blodårer. Hvis man ser fra "spissen", kan man lete seg fram til den tredje blodåren. Der slutter picanhaen. Alt ovenfor der, er det man kaller coxão duro (silverside/outside flat, tror jeg).

Denne bloggen er todelt. Den første er med picanha, ferdig kuttet opp av supermarkedet. I den andre delen har jeg kjøpt en hel picanha og kuttet opp selv. Vel, den siste vant, he-he.

Bruker her en grillmetode med å "bake inn" kjøttet med havsalt. Saltet forsegler kjøttet og holder på kjøttsaften. Kjøttet blir likevel ikke for salt. Et annet viktig poeng her, er hvordan kutte opp kjøttet før grilling. Da kjøttet skal på spyd for så å bli kuttet opp etterpå, skjæres det "biffer" med kjøttfibrene før de blir satt på spyd. Dette ville gitt seige biffer, men ikke her. Hvis man sjekker bildene nøye, går det nok fram at den første picanhaen har litt grovere fiber enn den andre? Uansett så var den første ikke så mør og leken som den andre. For den andre var nesten ren porno....

Håper resten er greit forklart med bildene. 

Dette blir nok min siste blogg fra Brasil, da man er i ferd med å avslutte sitt engasjement her. Derfor kanskje litt for mange bilder igjen.... Men ser på det som dokumentasjon for denne grillmetoden og dette kjøttstykket. Dere får ha meg unnskyldt. 

 

IMG_0206.jpg

Typisk brasiliansk BBQ pit.

 

IMG_0211.JPG

IMG_0214.jpg

Skjært opp av supermarkedet.

 

IMG_0216.jpg

Saltet forsegler mye av kjøttsaften.

 

IMG_0220.JPG

IMG_0224.JPG

IMG_0228.JPG

IMG_0235.JPG

IMG_0240.jpg

Ferdig og her er saltet slått av.

 

IMG_0247.JPG

Hviletid...

 

IMG_0256.JPG

IMG_0257.JPG

Saftig og rimelig bra.

 

 

OVER TIL DEL 2, HEL PICANHA

IMG_0444.jpg

Her er vi over på del 2. Hel picanha av meget god kvalitet.

 

IMG_0450.jpg

Jeg la denne 4 dager i en boks for å "puste ut litt" fra vacuumpakken.

 

IMG_0604.JPG

Etter 4 dagers relax i kjøleskapet.

 

IMG_0605.JPG

IMG_0607.JPG

IMG_0610.JPG

Dette er en picanha fra høyre siden på okseræva. :-)

 

IMG_0611. RIGHT SIDE.JPG

Skjæres med fibrene.

 

IMG_0613.JPG

IMG_0618.JPG

IMG_0621.JPG

Ca 2-3 cm tykke

 

IMG_0623.JPG

IMG_0624.JPG

IMG_0635.JPG

IMG_0639.jpg

IMG_0640.jpg

Masse havsalt.

 

IMG_0642.JPG

IMG_0654.JPG

IMG_0661.jpg

IMG_0675.JPG

Ferdig og saltet slått av.

 

IMG_0679.JPG

Hvile litt....

 

IMG_0681.JPG

Der svettes.

 

IMG_0685.JPG

IMG_0686.JPG

IMG_0692.JPG

IMG_0697.JPG

IMG_0702.JPG

IMG_0705.JPG

IMG_0707.JPG

IMG_0714.JPG

IMG_0717.JPG

IMG_0721.JPG

IMG_0726.JPG

IMG_0729.jpg

Porno...

Sign in to follow this  
Followers 0