Fyr her!

Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    7
  • comments
    28
  • views
    3,865

About this blog

Grillgleder i hverdagen

Entries in this blog

McBBQ

Flott vær!

Med så flott vær vi har hatt den siste tiden er det mindre dokumentasjon og mer uteliv og grilling. Blir nok sjeldent oppdatert her i tiden fremover, men kikker stadig innom for å se hva som skjer, men jeg prioriterer å være ute og nyte.

Det vil komme noen oppdateringer når jeg har tid og været er for dårlig til å sitte ute.

McBBQ

Forandringer må til

Noen ganger er forandringer til det bedre, andre ganger slår det helt feil ut. Denne gangen er det virkelig til det positive.

Lager marinade til tirsdagens middag og testet med en ekstra ingrediens i denne oppskriften, nemlig 6 cl tequila, dette løftet hele marinaden til nye høyder. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å legge kyllingbrystene i marinade og la de ligge til tirsdag, da skulle de være klare for grilling.

Lag gjerne litt ekstra marinade og kok den noen minutter og bruk den som saus eller dipp til kyllingen når den serveres.

Brukt marinade må ALLTID kokes før brukt som dipp eller saus for å slippe eventuelle bakterier og sykdommer.

McBBQ

Perfeksjon!

blog-0964021001396284957.jpgNoen ganger blir det ikke feil med entrecote grillet til perfeksjon!

Entrecote på 421 gram grillet til perfekt kjernetemperatur på 61 grader servert med sopp og løk i fløtesaus gjør dagen perfekt.

Starter med å varme grillen til ca 300 grader og legge biffene på direkte varme i to minutter på hver side før de tas av grillen for å hvile i fire minutter så de kan komme seg etter en hard økt på risten.

Biffene legges på indirekte varme til kjernetemperaturen når 59 grader før de igjen taes av grillen for hvile, kjernetemperaturen vil da stige til 61 grader og for meg kan det ikke bli bedre.

Mange vil ikke ha biff hvis det ikke er indrefilèt eller til nød ytrefilèt, men det er ikke smak i disse stykkene, takke meg til den beste smaksopplevelsen entrecote med flott marmorering.

Noen vil til og med ha biffene gjennomstekte..... (forstå det den som kan!) :D

McBBQ

Utedag i beste vårvær

blog-0696010001396193608.jpgHva passer vel bedre på en dag som denne enn å sitte ute og la livet passere i rolig tempo?

Grillen ble tent tidlig og har vært i gang noen timer og vi har grillet litt til og fra, må jo ha mat!

Plutselig bestemt grillen seg for å ta seg en røyk, så jeg ble gutten i røyken eller gutten fra Røyken, siden jeg aldri har bodd på Røyken satser jeg på det første!

Starter dagen med grillet lunsj, gode grillpølser må til, og fortsatte med kyllingbryst til middag og en sulten nabo...

McBBQ

Det blir ille dårlig med bilder når jeg plutselig får innfallet, grille i dag!

Bilder eller ikke bilder så var det bare å komme seg ut til kjøkkenavdelingen og fyre opp grillen.

Fant noen kyllingbryst i kjøleskapet og kvernet litt kjøtt og det ble hjemmelagde burgere.

Måtte impprovisere litt siden det ikke var mer fløte igjen i kjøleskapet, og det trengs når jeg lager favorittilbehøret til grillmaten, sopp, løk, paprika, squash og det jeg måtte finne i skapet samt fløte, smør, salt og pepper.

Det ble H-melk, rømme og smør istedet og det ble nesten "det samme", men ikke helt.

Noen ganger skal ikke ting gå lett eller være enkelt, jeg klarte det store kunststykket å søle melk over meg selv, neste gang blir det regndress.

McBBQ

Nok en dag!

blog-0776061001395758312.jpgNår det først er muligheter for utendørs matlaging må man bare slå til.

Ble litt overrasket i går når jeg testet Heat beads for første gang og grillen var varm til langt ut på natten var det en aldri så liten AHA-opplevelse, tidligere har grillen vært klar for påkledning tidligere på kvelden men i natt stod grillen og frøs ;)

I dag er det testing av grillsauser jeg kjøpte i Sverige på siste turen. Blir litt anderledes handling i butikkene fremover siden det nå blir mer "grillmat", mer hele stykker og litt annet utvalg i grønnsaker og tilbehør enn det blir på vinteren.

McBBQ

Sommeren er her!

blog-0108067001395670186.jpgEndelig er sommeren her, det er blå himmel og sol. Yr melder sol og litt varmere vær, astma og allergiforbundet melder pollen fra or og hassel, skikkelige godbiter for en allergiker som meg.

Starter grillsesongen med å teste de nye grillbrikettene Heat beads. Har laget hamburgere av nykvernet oksekjøtt og tilsatt kvernet bacon for smakens skyld, blandingsforhold 1 Kg kjøtt og 150 gram bacon, 2 ss worshesershiresaus, noen biter med syltet agurk og nykvernet pepper.

Har nettopp satt sammen en putekasse som skal være hjemmet til Heat beadsene og litt diverse grillutsyr i sommer.

Blir spennende å se hva resultatet blir med nye briketter sammenlignet med de gamle jeg brukte i fjor.

Sign in to follow this  
Followers 0