• blogginnlegg
    2
  • kommentarer
    8
  • visninger
    933

Blogginnlegg i bloggen

IvarS

RIBS i mai.

Okser har også ribben. Siden fryseren hadde dette tilgjengelig var ikke valget vanskelig.

 

2016-05-10 09.14.48.jpg

Rett under kiloen før trimming. 

 

2016-05-10 09.28.07.jpg

 

Trimmet og delt opp med to og to ben etter råd fra min vanlige kunnskapsbrønn Amazingribs.com.

 

2016-05-10 09.44.44.jpg

Ferdig krydret med Big Bad Beef Rub.

 

 

Ventetiden tilbringes med å lage tilbehør. Prøver med Bestemors Texas-bønner, søtpotet og mais idag:

2016-05-10 14.11.56.jpg

 

Røyken kommer fra plomme. 

2016-05-10 14.30.02.jpg

Ventebilde.:wsmsmile:   20 grader igjen og bare en time til middag...:wacko: Jaja, kan guffe opp temperaturen noe nå mot slutten.

 

2016-05-10 16.31.54.jpg

 

Det ordnet seg greit med å guffe opp temperaturen et par ti-talls grader. Men kjernetemperaturen ble 90 i stedet for 95 grader. 

 

2016-05-10 16.36.35.jpg

SGodt fornøyd og det smakte fortreffelig! Neste gang skal jeg ikke være like raus med rub, ble litt sterk bark.

 

2016-05-10 17.23.00.jpg

Når en er vandt med ribben av lam og gris får en litt sånn Flintstones-følelse av dette. Godt at jeg har mer i fryseren :smileys-barbecue-393921:

 

IvarS

Første månedens råvare på ordentlig, med blogg.

2015-08-28_15.06.34.thumb.jpg.a7af4c3e09

Råvarene. Gjett hva? Naboen mener jeg er for ensporig når det gjelder asiatisk og det har jeg tenkt å fortsette med. Og det eneste onkel Ben får bidra med idag er risen. Det ble svin i sursøt saus.Sausen har jeg hentet fra Amazingribs2015-08-28_16.23.09.thumb.jpg.f5c1a79f6a'

Jeg skar opp kjøttet for å få mest mulig overflate med stekeskorpe, den er jo så god. Grønnsakene først på indirekte for å "mørne" de litt.

2015-08-28_16.42.57.thumb.jpg.19948fdc7f

Mmm maillard, vår gode venn! Edit: kjøttet ble saltet og fikk bitte litt 5-spice.

2015-08-28_16.45.57.thumb.jpg.0343f76d2b

Begynner å bli sulten.

2015-08-28_17.02.13.thumb.jpg.b7ac61dbdf

Også ananasen fikk en rund over risten. DEt blir sikkert bedre med  fersk ananas, men det ble der ikke idag...

2015-08-28_17.04.12.thumb.jpg.9c961ac4c9

Alt ble blandet og lagt i form før jeg helte sausen over og satte formen 

2015-08-28_17.05.47.thumb.jpg.70dafc37c3

på den kalde siden. Det er et uttrykk jeg syne er litt rart og ikke helt korrekt, men idag var jeg litt kjip med kullet så det stemte faktisk:blush:

2015-08-28_17.25.45.thumb.jpg.e694722fc8

Klarferdigspis! 

Det smakte veldig bra, men neste gang, for det blir en neste gang, skal jeg være litt mer forsiktig med eddiken i sausen. Den ble litt for skarp og den kunne godt vært litt tjukkere til denne retten.