Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    5
  • comments
    25
  • views
    6,727

Spareribs og entrecote

Sign in to follow this  
Followers 0
padda

1,438 views

Det her blir hovedsaklig en bildeblog:

blogentry-46-0-51467700-1353868950_thumb

5 stk spareribs rubbet med rub og latt stå i en times tid. Lagt på WSM i ca 2 timer.

blogentry-46-0-51211700-1353868954_thumb

Etter 2 timer, røkt på Hickory-flis.

blogentry-46-0-41230000-1353868957_thumb

Blir så dekket med brunt sukker og honning, før de blir pakket i alufolie med en dæsj eplejuice.

blogentry-46-0-10877300-1353868962_thumb

Etter ca halvannen time til på smokeren er de klar, blir så glazed og lagt tilbake i 10-20 minutt.

blogentry-46-0-61651100-1353868965_thumb

Servert med hjemmelaget coleslaw og pommes frittes.

Kjempemørt! Og overraskende lite søtt. Deilig.

Så kom søndagsmiddagen.

Dette er en oppskrift av Jamie Oliver som vi har blitt veldig glad i. Den er i boken/tv-serien 30-minute meals, som vil si at det er en veldig kjapp og enkel rett, samtidig som den er meget smakfull.

blogentry-46-0-74738000-1353868968_thumb

Ingredienser.

blogentry-46-0-59392200-1353868972_thumb

1 stk entrecote bankes flat. Krydres. Oljes. Grilles.

blogentry-46-0-90687700-1353868975_thumb

Hakker opp grillet paprika fra glass (Oppskriften vil gjerne ha fersk persille sammen med dette).

blogentry-46-0-49411300-1353868979_thumb

Ferdigstekt biff legges på paprika, kjøttsafter blandes godt med paprikasafter.

blogentry-46-0-96165600-1353868982_thumb

Biffen kuttes i biter/strimler. Ciabatta dynkes i olje. Får ruccola eller babyleafblanding på ene siden, og smørest med et tjukt lag med kremet pepperrot på andre siden.

blogentry-46-0-28594300-1353868993_thumb

Monteres. Litt enkel salat ved siden av (samt resten av kjøttet). Her er det både kjøtt og brød, så vi pleier ikke å ha masse tilbehør. Entrecoten var fra Jacobs, første gang jeg har smakt den, var akkurat gått ut på dato og var utrolig mør og saftig. Pepperroten sammen med entrecoten er det som gjør hele retten. Smaker fantastisk!

blogentry-46-0-87450000-1353869009_thumb

Til slutt et lite bilde av noen av tingene som ble med hjem fra USA. Den store sausen var den jeg brukte på spareribsene. Den lyse sausen var (desverre) en slags sennepsbasert saus. En av gangene vi var ute og spiste spareribs fikk vi servert en lys saus ved siden av, som smakte helt himmelsk. Jeg håpet det var denne, men det var det ikke.

Paul


2 people like this
Sign in to follow this  
Followers 0


4 Comments


Nam nam! Her var det mye godt!

Ribs er jo nydelig mat, og jeg tror jammen jeg vil prøve meg på den entrecoten en dag også!

Share this comment


Link to comment

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now