Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    21
  • comments
    97
  • views
    21,798

Bacon, bacon, bacon

olela

1,239 views

blog-0081906001397757752.jpgMinstemann i heimen fylte nylig 1 år, og vi hadde besøk av familie fra Oslo.

Det har blitt en vane at far i huset ordner grillmat hver gang vi har besøk, og denne gangen var intet unntak.

Tidligere har jeg ofte laget svinefilet fylt med krydderost, og surret i bacon. Knallgod mat, og jeg så ingen grunn til å droppe dette denne gangen eller. :)

Men vi måtte jo ha mer mat enn som så, og denne gangen tok jeg endelig for meg Bacon Explotion. Har lest så mye positivt om denne at jeg nesten er flau over å ikke ha gjort det før.

Fulgte oppskriften herfra: http://bbqpitboys.com/recipes/bacon-bomb-explosion

Her er alt klart til å rulles sammen for så å rulles i bacon. Løk, paprika, bacon, ost og rub-krydder på toppen av ca 800g med svinekjøttdeig (av den "tunge" typen ;) )

blogentry-1-0-88737300-1397757942_thumb.

Her begge to på grillen:

blogentry-1-0-15563200-1397758031_thumb.

Ferdige og klare for servering. Smurte på Sweet Baby Rays BBQ saus ett par ganger den siste halvtimen.

blogentry-1-0-93272300-1397758113_thumb.

Servert!

blogentry-1-0-87358000-1397758294_thumb.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt skuffet over Bacon Explotion. For all del var den god, men det ble litt for mye farse-preg over det hele etter min smak.

-og kanskje litt for mye løk... Men det er tydeligvis forskjell på smaksløkene til folk, for gjestene syntes den var bedre enn svinefileten... :)


2 people like this


6 Comments


Det ser godt ut det her da!

Men - jeg er helt enig med deg ift smaken, vi har lagd noe lignende en gang eller to med en blanding med svinekjøttdeig og storfe kjøttdeig- og jeg synes også det smaker litt mye farse.

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Den har vi laget, og kom til samme konklusjon som deg. 

Når vi har løk, paprika, ect. i rå farse, så bruner/myker vi det først, så de ikke skal få en så rå smak. 

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Det kunne nok med fordel vært brunt løk også. Det hadde nok gjort saken noe bedre, men det var rett og slett farsen jeg syntes det ble for mye av. Baconet var selvfølgelig stekt på forhånd. :)

Share this comment


Link to comment

Jeg lagde noe lignende en gang men brukte vanlig kjøttdeig av storfe. Fylte med kokt ris, hakket pølse, løk, rød og grønn paprika og revet mozarella. Ble ok det.

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Jeg har lest at noen bruker grovkvernet flesk til dette, for å unngå både at det blir for tørt og at det blir farse-preg over det.

Kanskje verdt ett forsøk nest gang, sammen med forhåndsstekt løk og paprika?

Mmmm. Det høres jo i alle fall veldig godt ut :)

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now