Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    21
  • comments
    97
  • views
    21,798

Fillegris på Big Joe

olela

1,397 views


Måtte prøve meg på fillegris/pulled pork på den nye grillen.

 

Hadde to nakker på litt over 2kg som ble tint opp for anledningen. Den ene med en rub jeg hadde glømt at jeg hadde stående, den andre med Bergbys grove sennep.

 

blogentry-1-0-08754600-1400438108_thumb.

 

Disse ble plassert på grillen ca 17.30 på lørdagen.

blogentry-1-0-71831100-1400438113_thumb.

 

blogentry-1-0-93466600-1400438116_thumb.

 

På kvelden varierte temperaturen mellom 103 og 119. Men etterhvert stabiliserte den seg på 113-114, og jeg gikk til sengs. Våknet ved 04.00 tiden, og da var temperaturen på 111 grader. Perfekt tenkte jeg og sov videre. Klokka 06.00 ville lillegutt opp, og da jeg kikket på termometeret viste det 127 grader... Det var litt av ett byks syntes jeg?? Den sank raskt ned mot 120 igjen, men er det noen som vet hva slike svingninger kan komme av?

 

Uansett... Kjøttet var allerede nådd ønsket temperatur, så etter å få kledd på meg å mini tok jeg kjøttet av grillen.

Her er iGrill-loggen fra nattens grillings ;)

iGrill 5-18-14 6:29 AM.pdf

 

blogentry-1-0-95958500-1400438120_thumb.

 

Klokka var jo forholdsvis tidlig, så det er nok ikke noen overraskelse at dette ikke ble spist umiddelbart. Pakket nakkene godt ned i alu-folie, og la det i en kjølebag.

 

Ved 15-tiden var det på tide å spise. Nakkene ble revet, og maten var servert.

 

blogentry-1-0-62288800-1400438124_thumb.

blogentry-1-0-66092600-1400438128_thumb.

 

blogentry-1-0-59221600-1400438131_thumb.

 

Dette er alltid god mat...

 

MEN, jeg syntes faktisk de ble litt tørre. Jeg vet ikke om de lå for lenge på maks temperatur (særlig den ene lå lenge på 96-97 grader, men jeg syntes ikke den andre var noe særlig saftigere eller) eller om de lå for lenge før jeg spiste dem?

Da jeg tok de av grillen virket de meget saftige, så jeg innbiller meg at det er noe som skjedde i etterkant som har gjort det.

 

Før vi skulle spise la jeg nakkene på ca 50 grader i stekeovnen i ett par timer, slik at de ikke skulle bli for kalde. De var fortsatt pakket inn i alu-folien.

Så totalt gikk det ca 9 timer fra jeg tok de av grillen til de ble spist. Jeg hadde regnet med at nakkene trengte mye lengre tid enn 13 timer, så timingen ble ikke helt som jeg hadde håpet.

 

Noen som har noen ide om hva som kan ha skjedd, eller hva som kan være grunnen??

Jeg har fått ett tips om at nakkene kanskje var litt for små, og at de burde være minimum 2,5 kg for at det skal bli skikkelig.

 

Tips mottas med takk :)


4 people like this


3 Comments


gøyalt å se nattpotta di !

 

Feilen....??  Nææææ......  Jeg er kanskje ikke den du bør spørre til råds her, kunne hende jeg hadde kommet med noen poeng ;-)

 

Henning

Share this comment


Link to comment

Hehe... Jeg kan ikke i min villeste fantasi tenke meg hva du mener som er feil her Henning ;)

Share this comment


Link to comment

feilen var vel at du ikke spiste nakkene til frokost, men at du absolutt skulle vente til middag, av alle ting :D

Jeg tror du vil oppleve et saftigere stykke kjøtt om du treffer litt bedre på tida. Og skulle du bomme igjen, så tilsett litt eplejuice når du deler opp det - det gir god smak og saftighet. (det eller bbq saus)

Share this comment


Link to comment

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now