Sign in to follow this  
Followers 0
  • entry
    1
  • comments
    10
  • views
    2,670

Bacon på min WSM

JohnPetterSkjetne

1,972 views

Ok da var dagen her, må teste ut mitt første innlegg her på grillet.no!

Etter å ha lett rundt på nettet etter mirakeloppskrifter på det perfekte bacon (Everything Tastes Better with Bacon), bestemte jeg meg for å gi det et lite forsøk.

Startet ut med å bestille en side (ribbe/buklist) hos min lokale slakter (Thoresen AS på Steinkjer). Her fikk jeg også Nitrittsalt nok til en side.(ja vet at det er delte meninger om dette, men jeg valgte å ta det med)

blogentry-481-0-42093400-1400919747_thum

Deretter delte jeg siden i 4 slik at det var håndterbart.

Så var det tid for salting. Jeg brukte 400g fint salt, 45gsukker og nitrittsalt.

.blogentry-481-0-53285000-1400920193_thum

Jeg la en god neve med grovsalt sammen med stykkene som ble vakumert, det er nok ikke nødvendig men gjorde det veldig rent og lettvint. Tipper en stor ziplockpose gjør samme nytten.

blogentry-481-0-07820400-1400919981_thum

La pakkene i kjøleskap, der de ble i 7 dager. Jeg snudde dem hver dag.

Tok ut pakkene vasket av alt saltet.

Så var det utvanning, det er viktig for å få et bacon som ikke er for salt. Jeg vannet det ut i 7 timer. Tror jeg vil redusere saltetiden neste gang til 6 dager og muligens bytte vann et par ganger neste gang.

blogentry-481-0-69326800-1400920491_thum

Når vanninga var ferdig var det tid for å tørke, først med tørkepapir, så to dager på rist i kjøleskapet.blogentry-481-0-45719600-1400920610_thum

Endelig er det tid for å dra frem WSM'en.

Denne gangen ville jeg kaldrøyke, så jeg fyrte opp kaldrøyk.

blogentry-481-0-88301200-1400920723_thum

Røyking på 20-25 grader var planen. blogentry-481-0-41857300-1400920742_thumblogentry-481-0-10321100-1400920909_thum

blogentry-481-0-45438900-1400920809_thum

etter 10 timer på WSM'en

Voila - bacon.....blogentry-481-0-41492200-1400920886_thum

Så lot jeg baconet hvile i kjøleskap på rist til dagen etter.

Noe ble skivet opp, mens det meste stykket opp og frosset.

blogentry-481-0-29059800-1400921007_thum

Testing og resultatet........ Joda godkjent! Svært god smak, konsistens og blir fantastisk sprøtt. Baconet ble litt salt, men fortsatt myyyyyye bedre en det jeg har vært borti fra butikken. Alt i alt fornøyd. Tror ikke det kommer til å bli kjøpt bacon i butikken med det første. Har allerede startet planlegging av neste ladning! Da skal jeg varmrøyke deler av baconet. :blink:


5 people like this


10 Comments


OK here goes! første forsøk på blogg her på grillet.( litt i grenseland i forhold til grillet,no, men siden det er på WSM satser jeg på at det går greit - tilgi meg o administrator)

Share this comment


Link to comment

Det ser bra ut JP. Hva slags flis brukte du? Jeg ser ikke det på pakken..

Er du forresten så helt sikker på at alt blir bedre med bacon? En vis mann nevnte noe en gang til meg om at det ikke gjelder f.eks gele.. :D

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Velkommen skal du være, og gi oss gjerne mere av dette :)

 

Det ser veldig bra ut, og gøy med skikkelig steg for steg blogg. Da er det lettere for oss andre å forstå fremgangsmåten.

 

Er nå ikke heelt sikker på om alt blir bedre med bacon jeg eller. Jeg har en barbersåpe med bacon... Har kun brukt den en gang for å si det sånn ;)

 

Men NESTEN alt blir bedre med bacon da :)

3 people like this

Share this comment


Link to comment

Gratulerer med første blogg JP 

Ser meget bra og kreativt ut, den kaldrøykeboksedingsen har jeg ikke sett før. 

Hva slags røyksmak var det på den ? 

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Stilig! Litt for salt? Ser ikke problemet. Bare å ta en øl ekstra! :-)

2 people like this

Share this comment


Link to comment

Den fikk jeg lyst på, men frakt bare for den blir da sykt.

Share this comment


Link to comment

hmm.. sitter og lurer på om røykspon fra clas ohlson/biltema + alufolie + et par-tre heat beads gjør jobben også.. :D Jeg fikk i hvert fall lyst til å prøve å lage bacon!

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now