• blogginnlegg
    44
  • kommentarer
    319
  • visninger
    48 751

Into the smoke - and up in the blue, it's NM in Barbecuuuuuuuue!

yetiman

1 047 visninger

Her kommer historien om 4 fyrer som knapt før hadde møtt hverandre, men som i januar i et kollektivt anfall av tøffhet bestemte seg for å melde seg på Norgesmesterskapet i Barbecue 2015........

Vi ble skikkelig bråtøffe, og gikk offentlig ut samme kveld vi hadde bestemt oss: I august skulle grillet.no stille lag i Norgesmesterskapet i Barbecue - sånn "watch out" liksom........:smileys-barbecue-939155:

Forruten undertegnede, så meldte Ole Jakob Langerød, Julius Holtet, og Renè Rostad seg som deltakere. Arild Haga mente at skolestart dagen etter NM (han er lærer) var lite forenlig med Oslo-tur. Jeg TROR Arild ble litt på defensiven når han forsto at dette ikke dreide seg om mat-styling og tilbehør:lol:, her skulle tross alt kjøttet alene bedømmes!

Det egentlig eneste vi ble enige om (etter håndsopprekning) var at Renè skulle ta ansvaret for brisket, Julius og Ole Jakob skulle fikse kylling, og jeg skulle ta ansvaret for svin.

Så gikk resten av januar, februar, mars, april, mai, og i juni diskuterte vi  litt på messenger om vi kunne få til en "treningshelg" sammen.  Ikke enkelt å hverken diskutere eller gjennomføre noe slikt midt i ferietiden - men jeg rakk i hvert fall å ta en tur til Renè og ta ett par øl i løpet av sommeren!

Glemte nesten......  Vi FIKK til et telefonmøte 2 uker før konkurransehelgen hvor litt oppgaver ble fordelt og ting diskutert. Det er faktisk en del småting som skal fikses og skaffes når man skal måle krefter med verdenseliten! 

 Så når lørdag 15.august kom, og vi møttes på Strand - var vi sånn noenlunde klare:blink:

Vi kunne starte riggingen kl.17:00 lørdag ettermiddag, og vi misset ikke mange sekundene!

Renè hadde fått kranglet seg til å ta med sin Klose-smoker (skulle bare mangle, 350 kg er jo noe man såklart virkelig ønsker å dra på), og hverken Julius eller Ole Jakob kunne klare seg natten igjennom uten hver sin potte.....

DSC_2550.thumb.JPG.93bf4bb027a1e72b05f21

20150815_184639.thumb.jpg.56088b79b93a02

Her Renè og Ole Jakob:

DSC_2552.thumb.JPG.a1cc2d7000df9df86fd37

Ole Jakob har litt privat erfaring som feier, og måtte inspisere pipene....

DSC_2553.thumb.JPG.77b18e872dddb52ac5742

Som førstereisgutter i en slik sammenheng, var vi veldig klare over at vi hadde det aller meste å lære. Etter at det meste var rigget og på plass, kom vi på det noen tidligere hadde fortalt: Konkurranser dreier seg mest om å ha det gøy, og kose seg! 

Mørket kom sigende på utpå kvelden, og kosen kunne begynne.....

Fjorårets vinnere BarbieQ bodde ved siden av oss, og vi måtte jo hilse...

DSC_2566.thumb.JPG.b62e5489d6a25f6653d3d

DSC_2567.thumb.JPG.77ad2ee28c9e02a3e4889

Til og med noen innfødte kom innom, og var veldig sosiale.....

DSC_2568.thumb.JPG.6e7434e18761688093f8b

og vi koooooosær vårs ille mye....

DSC09555.thumb.JPG.adcdf34a95207896f6952

DSC09556.thumb.JPG.ac2ba3d57ca9cba8d6357

Kjøttet kunne ikke legges på risten før midnatt, men før det skal alt preppes og være klart - og sånn er det altså å være på telttur....

DSC_2561.thumb.JPG.adcdc315aafd01763ae3fDSC_2559.thumb.JPG.22c97c0b86fd59d8defc4

DSC09550.thumb.JPG.f7e112edd410f68d6adaeDSC09553.thumb.JPG.107dce84aa229feb5551fDSC_2557.thumb.JPG.d93399ca50e29be2db0bbDSC_2558.thumb.JPG.ddcc4e650d389e612bed0DSC_2560.thumb.JPG.9c0620500cde11c4bba11

DSC_2555.thumb.JPG.e16d039046a3f1f22c2ae

og på slaget midnatt, la Grillet.no BBQ-team på 2 stk. svinekakker, og 2 stk. Brisket!  Vakkert ikke sant???

DSC09557.thumb.JPG.3f885057ed570e91dcfe2DSC_2564.thumb.JPG.7eaa580cc6206be519725

Mange hadde nok hørt det samme som oss, at dette skal være sosialt og koselig. Tror ikke det ble rolig på plassen før ca. 04:30 - og DA var vi klare for horisontalen.......

DSC09561.thumb.JPG.88b5b6703aacef1f389a5

20150816_034221.thumb.jpg.c133a3d7660800

Litt usikkert hvor mye søvn det ble..... Noen av oss fikk en 2-3 timer, mens Renè fikk seg et kvarter nå og da innimellom fyringen.

Rundt åttetiden søndag morgen var vi kjapt i gang, klare for Norgesmesterskapet i Barbecue, men først frokost! Og da griller man selvsagt pølser!

DSC_2573.thumb.JPG.9dfe2d825823170be18cdDSC_2574.thumb.JPG.3cea38c4a9fbeae34898aDSC_2575.thumb.JPG.96f36676a18af320b2dd8

Og kjøttet pleies etter alle kunstens regler....

DSC_2571.thumb.JPG.3fa617acb134dde2f8a36

Littegranne stemningsbilder....

DSC_2580.thumb.JPG.88f2546b448df54d6b808DSC_2581.thumb.JPG.0d5a6576a8a1ac62b25cbDSC_2582.thumb.JPG.8fd52768422868340c560

Og pluselig var Julius i gang med prepping av kylling....

DSC_2579.thumb.JPG.7a8fbe9f8ea03b0a052cf

Men før kyllingen som er første innlevering kommer på risten, må pottene brennes rene for det som har vært der før - og det RYKER:o

DSC_2576.thumb.JPG.efdfaf5b10115f4df7024DSC_2577.thumb.JPG.3ae61d8fabdb9252676f2

Det nærmer seg åpningen av arrangementet 10:00, og siden alle lag er oppfordret til å servere publikum smaksprøver, så dro jeg likegodt i gang med en chili-gryte med masse chipotle - og ENDELIG kunne jeg bruke grillen.....

Ikke noe annet var klart, men publikum satte stor pris på chili med nachos!

image001.thumb.png.ffe3fd61c1bfa0318c613

Foto: BBQSHOP

DSC_2585.thumb.JPG.1701b12093b431a62235e

DSC_2583.thumb.JPG.a4047bd03e9faa13d95d2

Og vi gutta var sååååå opptatte at vi måtte få hjelp til serveringen - køen var laaaaang!

DSC09576.thumb.JPG.29974dbc9798c87df2eea

DSC_2588.thumb.JPG.b9a344e1c5c5d77c5714b

Gryta ble fort borte, og vi supplerte med grillet ananas, og kyllingen som var til overs etter at første innlevering var klar.....

Og da har vi kommet til hva Norgesmesterkskapet i Barbecue handler om, nemlig å prestere og presentere det aller fineste og beste man kan klare å få ut av de tre kategoriene Kylling, Svin, og okse!

Og her er kyllingen klar, og Julius og Ole Jakob gjør istand boxen til vår første innlevering....

DSC_2586.thumb.JPG.d87887c1c571537b53e33

DSC_2587.thumb.JPG.51b0ac40d285fd9eb683b

Like før boxen lukkes......

DSC_2589.thumb.JPG.e554be849e8ec39d87b13

Og der var første innlevering unnagjort!

IMG_0101.thumb.jpg.f1d2e35cca41a572b24f2

Neste innlevering var svin, og her kunne lagene velge mellom ribbe, ribs, eller nakke.  Grillet.no BBQ-Team hadde valgt nakke, og sånn endte det...

DSC09600.thumb.JPG.ba7835eb575e28e0b80df

DSC09601.thumb.JPG.d6223ec26b85fec5b4076

DSC09602.thumb.JPG.ed956b0bf4d2972cbf482

DSC09603.thumb.JPG.760dc60548ae8df30ed40

DSC_2596.thumb.JPG.2ef00c1c79e0c84e2e93d

DSC09604.thumb.JPG.1443e3a30051a7b4c78d6

DSC09605.thumb.JPG.b2b6b2d7c6101838cb991

Siste innlevering var brisket, og der hadde lagene tiden helt frem til 1630. Renè var ferdig i god tid med vår, og den fikk seg en god hvil...

DSC09608.thumb.JPG.8a9b6646884d312b33371

DSC_2623.thumb.JPG.0bc362ee41204029dfc93

DSC_2624.thumb.JPG.698cd7b1231a7febd2126

DSC09612.thumb.JPG.f5c6c2e53cee86f5a4a43

DSC_2626.thumb.JPG.bdef80900ab6ac6f0a07d

DSC_2627.thumb.JPG.4a025b755891635b869b8

DSC09620.thumb.JPG.8029a1c4bad065bd4a9d7

DSC09621.thumb.JPG.0e85daafec5be0145eebf

Og så var det bare å vente, og da kan vi jo likegodt ta med litt bilder fra den helt utrolig flotte dagen ute på Strand, med nydelig vær og masse mennesker.....

DSC09580.thumb.JPG.8bb7585bebf69e64f2065

Trønder-Power!

DSC09581.thumb.JPG.4661dff9fb9c1909cfc80

Weber hadde pizza-konkurranse....

DSC09582.thumb.JPG.1542ff32f3f7cc89fa3f2

The BBQ-SHOP med Lene Engelien var selvsagt på plass..... (Den rosa saken er en Traeger grill, Lene er nedenfor)

DSC_2611.thumb.JPG.a79149b9e20c62066bcc9

DSC09587.thumb.JPG.7f7c5767cb226044afab9

DSC09588.thumb.JPG.01ecf5f059519f231eedb

Her er alltid blide Lene sammen med en av dagens dommere; Steve Westerby

DSC_2609.thumb.JPG.088727117d981afbfacb2

Det var underholdning fra scenen...

DSC09624.thumb.JPG.5946bcc675cfac22d6cdf

DSC_2598.thumb.JPG.8a922f988ce08f98227a6

DSC09598.thumb.JPG.5943ab6228ed556cc97fe

Ta og en titt på denne:

 

Og egentlig bare blide og fornøyde mennesker som fikk oppleve et Norgesmesterskap som lå mange hakk over tidligere arrangement på Strand!

DSC09590.thumb.JPG.f8ed3284298e87d5caafb

DSC09597.thumb.JPG.d30005443502d6a30550c

DSC09607.thumb.JPG.c4e41f4e2f39983350a32

DSC_2613.thumb.JPG.4cf2d6dd26f59802518f4

DSC_2616.thumb.JPG.0f5689e85ad033465a854

DSC_2619.thumb.JPG.ad9ecba464969428f9153

DSC_2617.thumb.JPG.53a5e273f46779427634b

DSC09613.thumb.JPG.ed5e3b5d37a3ad60d26ab

IMG_0102.thumb.jpg.160360f652677b26a226f

DSC_2597.thumb.JPG.44fc76417f22a577d5a0e

DSC_2599.thumb.JPG.706bab95d4003f1c2b73e

DSC_2600.thumb.JPG.efcaa28b070463a50b620

Og mens alt er bare kos, finregnes det i dette teltet....

DSC_2601.thumb.JPG.c4ed1cb1857cbfa43e47b

Premiene er klare....

DSC_2621.thumb.JPG.bfcc2921b40b3c2fe5f56

DSC09622.thumb.JPG.5d7984f25aab0a6247d0c

DSC_2622.thumb.JPG.c9507e05a13b5a561da6f

DSC09623.thumb.JPG.db7d449c54db20beba4b4

For vår del så ble det ingen "Calls", selv om det var nære på - men vi fikk ihverfall et diplom....

DSC_2628.thumb.JPG.cf209f8342c49c7640975

Og aller først, her ser vi Team BarbieQ som leverer fra seg vandrepremien etter at de vant fjorårets Norgesmesterskap...

DSC09628.thumb.JPG.0ce49f3e942cff9c6281c

Før de tre beste lagene i hver klasse ropes opp......

DSC09627.thumb.JPG.8c8c201e0e5f6ed85ac76

DSC09631.thumb.JPG.49c36855e25e202f6f69a

DSC09632.thumb.JPG.b75be32114a3181d93ca2

DSC09633.thumb.JPG.ae93ed56e96aa6cba1d50

DSC_2631.thumb.JPG.37d241a87ab9251f5cd2b

DSC_2635.thumb.JPG.853043100e9e25c68fca0

Og vinnerene, SÅÅÅÅ fortjent: Buck's BBQ, med Anne Kathrine Morgenstjærne Teigen, Bjørn Tore Teigen, og Nicolai Lundsgaard!!!

GRATULERER:steak-on-the-grill-smiley-emoti

DSC_2638.thumb.JPG.1959c4af69a99cf36a79b

DSC_2639.thumb.JPG.d1409931d72f9daba54d1

Komplett resultatliste:http://www.strandbarbeque.no/wp-content/uploads/2015/08/resultatliste-2015-final.pdf

Så, var det hele verd strevet?  Ja!!!

Hadde vi det gøy?? JA!!!

Kommer vi tilbake neste år?  DEFINITIVT!!!

PS 1: Hvis noen synes denne bloggen tok laaang tid, så kan jeg informere om at jeg har en innmarri treig pc.....

PS 2: Til tross for null konkurranseerfaring, og niks trening kom grillet.no BBQ-Team på en 8.plass av total 16 lag:lol:

Henning


6 personer liker dette


13 kommentarer


jadda! Flott blogg- fin oppsummering av helga dere hadde på Strand :)

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Fantastisk!

 

Har allerede booket meg inn hos en kammerat til neste år så håper på å ta meg en tur.

3 personer liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Kjempeflott blogg Henning! 

Gledet meg til neste år! :D

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Flotte greier! Gøy å få litt mer detaljer på tingene! Bra jobba nok en gang :D 

2 personer liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Fantastisk!

 

Har allerede booket meg inn hos en kammerat til neste år så håper på å ta meg en tur.

Veldig bra Anthony! Da regner vi med at vi sees i august 2016! :D

2 personer liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Vel, jeg har ikke ventet forgjeves. Veldig kjekt med et innsieeblikk:smileys-barbecue-939155:

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Flott blogg, ille moro å være med. gleder meg til august 2016... 

2 personer liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Så da blir det Klose og Wichita side om side? Med et par potter, siden Ole og Julius ikke klarer å la være. Muligens noe annet nytt og spennende også? :lol: Da vil jeg tro dere kan ligge godt ann til å ta førsteplass på tonnasje!? B)

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Så da blir det Klose og Wichita side om side? Med et par potter, siden Ole og Julius ikke klarer å la være. Muligens noe annet nytt og spennende også? :lol: Da vil jeg tro dere kan ligge godt ann til å ta førsteplass på tonnasje!? B)

Trur det er lenge til vi tar igjen krosby på tonnasje. og har ingen planer om det heller. 

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Jeg har ikke så sterke følelser for hvorvidt det jeg leverer kommer fra David Klose eller Yoder, men jeg kommer aldri til å levere mat laget på en potte:smelling-bbq:

MEN, jeg tror en bitteliten forskjell er å kjenne den redskapen du skal bruke - så utifra den tanken er nok medbragt fornuftig!

 

Henning

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Kjenne redskapen er nok det viktigste, da vi ikke har gjort det lett for oss selv ved å bruke offset smoker. 

I motsetning til hva mange trur så er de ikke så stabile og krever konstant tilsyn. Varmen reguleres av størrelsen på bålet, ikke via ventiler.

Men den ekstra smaken av eikebål er det ingen andre type smokere som kan levere. 

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Utrolig bra! Synd jeg var for sen til å møte han innfødte:P

Endret av NilsH

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Utrolig bra! Synd jeg var for sen til å møte han innfødte:P

deLillos har laget en sang om han... 
 

 

2 personer liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå