Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    4
  • comments
    8
  • views
    2,020

Asiatisk Svin

NilsH

1,122 views

Hvordan gjør man dette, ja både skriver blogg og lager svin på asiatisk vis? Hvis man rabler ned noe så kan det vel kanskje til slutt kalles ett innlegg. Maten derimot er nok den største nøtta her. Asiatisk mat for meg er enten noe man kjøper på Kina'en eller så kommer det på glass fra en onkel som heter Ben. Ble rett og slett nødt til å ta i bruk Google for å finne litt inspirasjon og hva som er normalt hvis jeg ikke skulle ende opp med sweet and sour fra onkel. Bestemte meg etterhvert for å lage grillspyd og noen spicy meat-balls. Noe jeg lærte var at marinader fra det asiatiske kjøkkenet krever i snitt ca en tettskrevet A4 side med stash. Siden jeg valgte å lage to forskjellige marinader så er kjøkkenet nå overfylt med rester. Den første varianten jeg valgte har jeg testa en gang før og det er en peanøtt og kokosmelkvariant.

2015-08-25_12.00.55.thumb.jpg.94a6e52312

Fant en marinade som var basert på currypaste som endte opp i en annen skål. Var hos slakteren og kjøpte et pent stykke flatbiff av svin som ble delt opp i passe stykker for å tre på spyd.

2015-08-25_12.21.34.thumb.jpg.db5e919848

Så bar det opp i hver sin skål for godgjøring.

2015-08-25_12.24.35.thumb.jpg.f14a64f18b

Dette fikk ligge i marinade ca 4 timer før grillen ble fyrt opp. Hadde også en plan om å prøve å lage asiatiske pannekaker noe som jeg delegerte videre til kjerringa som også måtte bidra hvis hun ville ha mat. Disse ble laget innendørs på komfyr så da var det mer i hennes gate.

2015-08-25_16.48.37.thumb.jpg.36ac6ecf1c

Meat-balls'ene består av svinekjøttdeig, chilli, koriander og hvitløk. Korianderen var fersk så jeg har også fått en ny plante i vinduskarmen.2015-08-25_17.33.55.thumb.jpg.be09e4eb85

Note to self; grllspyd bør ikke brukes når kun halve rista på Big Joe er over direkte varme og i forskjellig høyde. Dette har jeg erfart før men glemt ut så nå skriver jeg det ned:D

2015-08-25_17.43.05.thumb.jpg.c79323afe5

Tallerken ser litt kjedelig ut og det finnes en grunn til det. Etter at alt fokuset ble rettet mot marinadene gikk hele tilbehørsbiten i glemmeboka. Var egentlig ikke før jeg stod ute ved grillen at det slo meg:wacko:. Helt klart rom for å heve seg her....... Når det er sagt ble spydene og meat balls'ene veldig god.....(pannekakene også for ordens skyld).:P Med tanke på at jeg i dag har gjort så pass mye jeg ikke kan så ble dette ikke så aller verst.

Om dette er med på å heve standaren for blogging er jeg heller skeptisk til men det er forhåpentlig mer interessant enn hva en 17 år gammel jente har i klesskapet til enhver tid.

Når det gjelder kokkekunsten er det vel ingen asiatiske restauranter som trenger å frykte hard konkurranse. Tror jeg er litt mer tradisjonell når det gjelder BBQ og grilling men det er jo gøy å prøve noe nytt og utfordre seg selv litt:D

 

 

 

 


6 people like this


7 Comments


Flott innlegg dette! -og som du selv skriver er det jo gøy å prøve noe nytt!

Jeg er også litt i villrede over hva jeg skal finne på her, men jeg TROR det begynner å danne seg en plan ;)

Share this comment


Link to comment

Kjempebra! 

Det morsomste er at du hiver deg utpå og gjør noe du aldri har prøvd før!!

Keep up:)

Henning

Edited by yetiman

Share this comment


Link to comment

Ille bra og velkommen til bloggverden :) , men men men ingen lis ? :D 

Share this comment


Link to comment

Ble selvfølgelig vurdert lis men gikk for pannekaker siden jeg aldri har prøvd det før. Lis ble på en måte litt for enkelt..... Må gjerne gå for lis du @ReneR, da gjør du det etter min mening litt enkelt:P

2 people like this

Share this comment


Link to comment

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now