• blogginnlegg
    4
  • kommentarer
    8
  • visninger
    1 569

Geit, take one......

NilsH

777 visninger

Da var det endelig klart for å prøve noe som jeg har tenkt på lenge, nemlig geit. Det som har vært utfordringen her er tilgangen. Geit kunne skaffes men da var den frosset noe som gjorde at jeg ikke fikk den oppdelt slik jeg ville. Men tilfeldigvis en dag jeg var innom slakteren for å handle andre ting spurte jeg om det var noe geit i sikte. Beskjeden var at det kom en halv "fersk" senere på dagen. Da var lykken gjort og den ble med hjem etter tur 2 til slakteren.

2015-08-25_14.50.28.thumb.jpg.d841a6c79e

2015-08-25_14.50.20.thumb.jpg.02554e4f87

Den ble stykket opp slik jeg ville, lår og ribbe/frempart for seg selv og resten skåret i biter. Hadde den vært frosset hadde alt kommet i oppkuttede biter eller selvfølgelig hel om en ville det.

Planen her var da å starte med ribba. Den ble salta og pepra og fikk ligge i kjøleskap et døgn før den gikk på grillen. Hadde godt med salt på da dette ble anbefalt.

2015-08-27_14.24.10.thumb.jpg.abec30568b

2015-08-27_14.28.00.thumb.jpg.b66fbf21d3

Har tidligere vært borti litt lammeribbe og tenkte at dette kanskje kunne gjøres på ca samme måte. La grillen på rundt 130 grader.

2015-08-27_15.44.38.thumb.jpg.34ad04a36c

Her har den vært på i ca 1,5 time.

2015-08-27_17.22.07.thumb.jpg.0f36388dc0

Nå begynner det å ligne noe. Mista litt kontroll på tida men antar at den har ligget omtrent 4 timer. Har skrumpa en del noe jeg regna med. Er ikke det dyret med mest kjøtt på så det må et godt stykke til for at du skal sitte igjen med noe å spise.

2015-08-27_18.06.00.thumb.jpg.3824cbc2fd

Tatt av og kan i følge temperaturen gå under kategorien "pulled goat". Ble tatt på ca 90 grader. Høres kanskje ut som alt for høyt men har hatt hell med dette når det gjelder lammeribbe så tok en sjanse. Måtte ha noe i tillegg og siden erfaring med geit er syltynt så gikk jeg for danske tøfler eller hva det nå heter.

2015-08-27_17.28.53.thumb.jpg.05ed65c453

Burde kjørt disse på litt høyere varme men de funka fint for det.

2015-08-27_18.13.41.thumb.jpg.9988a19744

Served med rødkål og erter i tillegg. Til og med sprø svor, uten at det var noen form for høydare:) Ble på forhånd advart at geit hadde mye mer distinkt smak enn kje og derfor var spesielt. Min erfaring og mening er at dette absolutt er noe som burde blitt mye mer brukt til mat. Vanskelig å si hva det smakte men godt var det så definitivt. Utrolig mørt og saftig temperaturen til tross. Da var en av delene brukt og jeg ser virkelig frem til å teste neste stykke av geita. Ser muligheten for at dette er den førte posten i en trilogi når det gjelder geit.

 


2 personer liker dette


1 kommentar


Kjempebra! Dette så jo skikkelig bra ut, og det frister faktisk! :D

Og bare kjør på med geite-blogger, du får være en pioner på det området ;)

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå