Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    4
  • comments
    37
  • views
    6,054

Lammeskank

Ragnhild

1,672 views

I går var det klart for vårt årlige lammeskanke-lag med gode venner. 

Lammeskank er utrolig smakfullt, godt kjøtt - som gjør seg godt på grillen. 

Skankene ble trimmet forsiktig, men ikke så mye at de ikke hang sammen (klok av skade, får man vel si)

Så ble de krydret med en krydderblanding bestående av salt, pepper, hvitløk, rosmarin og sukker før de fikk en time med pecan røyk på ca 110 grader.  Som dere ser røklegger vi nabolaget ;) 

IMG_2263.JPG

IMG_2271.JPG
Deretter la vi skankene i en alubakke med 50/50 kraft og rødvin, putta oppi en rosmarinkvast pr skank, og økte temperaturen på grillen til 150grader. 
Slik fikk de ligge i c 4 timer - og da vi tok de ut så det sånn ut. 

Da tok vi dem ut av badet, og kokte saus av "badevannet". Sjyen var så smakfull at det ikke var behov for å koke inn, kun jevning. 
Servert med hjemmelaget potetstappe og asparges. 

Og siden vi "plager" naboene med røklegging, så er det bare på sin plass at de blir invitert på middag. 

 

IMG_2273.JPG

Det siste bildet er en snap jeg fikk fra nabofruen, jeg var for opptatt med å legge opp mat, og for sulten til å tenke på fotografering av det ferdige resultatet, så da var det jo fint at hun sendte meg bilde :) 

 

IMG_2276.jpg


3 people like this


4 Comments


Dette var saker. Ikke noe problem å bli invitert på middag når det er slikt som blir servert. Heldige naboer :) 

Share this comment


Link to comment

Dette var saker. Ikke noe problem å bli invitert på middag når det er slikt som blir servert. Heldige naboer :) 

naboene kommer gjerne på middag :) 
Dette lammeskank laget har  blitt tradisjon; min mann prøvde seg på "til neste år kan vi invitere dere på noe annet, for det er jo mye gøy man kan lage på grillen"  - og da svarte nabofruen "det må du gjerne gjøre, men husk at det er i Tillegg Til lammeskank, og ikke I Stedet For"

1 person likes this

Share this comment


Link to comment

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now