Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    4
  • comments
    8
  • views
    2,020

Jakten på den perfekte kalkun.....

NilsH

636 views

Da var tiden kommet for å gjøre noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, lage kalkun slik som amrikanerene gjør det. Har jo prøvd mange ganger på den "vanlige" måten og resultatene har blitt bra tidligere også men nå er det på tide å "step it up". Siden det nå er slutten av mars og dette skjedde i desember 2016 så er det jo ikke rykende ferske nyketer men alikevel..... Hadde lenge sett "over there" når det gjaldt kalun og funnet en del inspirasjon. Prøvde å google norske treff men fant så godt som ingenting. Tok derfor utgangspunkt i BBqpitboys sin oppskrift. Følgte selvfølgelig ikke den til punkt og prikke, det er ikke noe gøy

.58d68c1453321_2016-12-3017_29_54.thumb.jpg.2d33a5ed476a5437cb9fe49e3110920c.jpg

Her er litt av det som gikk i gryta sammen med kalkunen. Måtte improvisere litt underveis da fuglen var litt større enn antatt og det måtte mer væske til for å dekke hele. Det hele ble stappet opp i en gryte (krabbegryta). 

58d68cbd2f846_2016-12-3017_42_17.thumb.jpg.4d8ae12f883c44026cc2ed83eeddbb94.jpg

Her er det en som helt klart etterlyser fuglen.Det er vel dette de kaller "smoke-byddy" i Amerika iflg. Facebook (valgte det lille varianten).

58d68cf30761c_2016-12-3017_48_51.thumb.jpg.57c147136cabca5ba1ee96f80ee39b7c.jpg

Sånn, da var den også på plass. Dette fikk nå ligge ett døgn før det skulle på grillen. 

58d68d31b5a43_2016-12-3110_33_32.thumb.jpg.5b6d6d868fb79b8f1efd99450ba08d6b.jpg

Her har det hele kommet et steg nærmere grillen. Nyttårsaften er her og det gjenstår og se om dette blir den suksessen som er forventet med så mye forarbeid. Litt lokalt brygg må til på slik en dag selv om det fortsatt var tidlig.

58d68e0a69f89_2016-12-3115_25_18.thumb.jpg.c51555b6440575b68af47d0281591684.jpg

Her har den "stappede" kalkunen ligget på ca 1,5 timer, Har fylt den med epler, løk og gulrot og ikke den vanlige stuffingen som amerikanerne bruker. Grunnen til dette er at av erfaring så blir sausen veldig god når man dette som stuffing. Har akkurat snudd den og den har blitt litt vindskjev. Ikke så mye å gjøre med det, er jo ikke det som er det viktigste. Grillen ligger på ca 130 grader og det selvfølgelig BigJoe som må til pers ved en sånn anledning.

58d68eb324c95_2016-12-3118_02_54.thumb.jpg.a82ad0b7715c98e6a8b15d2d8cf8c9e6.jpg

Så etter om lag 6 timer er den klar til servering. Er lenge siden jeg har vært så spent på noe som kommer av grillen. Dette har jeg brukt mye tid på å få til!58d69014e26a3_2016-12-3118_36_06.thumb.jpg.6d979a0f966099756141095b55a4aff2.jpg

58d690328cbcf_2016-12-3118_41_15.thumb.jpg.e216667bb3ce75005479659e563842c5.jpg

Der var det fullt gitt.....hehe.....

58d69075718d8_2016-12-3119_07_59.thumb.jpg.55b8d6616c3d295eaf6c06c1abe0c5ec.jpg

Dette var resultatet av flere dager innsats. Helt klart ny personlig rekord i kalkun. Meget saftig og med masse smak av det som var i gryta. Var mye jobb for ett litt bedre resultat men hele prosessen var veldig gøy så det kommer helt klart til å gjentas. Var med dette som med mye annet ikke selve resultatet som gjerne var det viktigste men hele prosessen fra planlegging til at maten står på bordet som var det som var mest tilfredsstillende. Som en liten kuriositet kan det nevnes at fruen skaffet det som kalles gourmet-rosenkål. 

58d694df31259_2016-12-3118_37_14.thumb.jpg.c4f1f09e7f5d703e0a925d58e79c0645.jpg

Den luringen til høyre med et lite lilla-skjær er da gourmet varianten. Denne var veldig mild og fin på smak og noe som jeg likte bedre en standardvarianten. I følge innkjøpssjefen var denne så dyr at det ble med denne ene gangen....hehe. Håper noen andre prøver denne måten å lage kalkun på og at det gjerne deles med fellesskapet. Godt nyttår...... tre måneder for sent......

 


1 person likes this


0 Comments


There are no comments to display.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now