• blogginnlegg
    22
  • kommentarer
    144
  • visninger
    19 198

Røkt oksebryst / brisket

ReneR

4 343 visninger

Etter en regnfull natt.

blogentry-28-0-99712100-1345977470_thumb

Var tiden inne for å forsøke seg på en Brisket.

blogentry-28-0-89702800-1345977012_thumb

Vi gnidde den inn kvelden før med dijonsennep, worcestershire sauce og denne krydderblandingen.

http://www.grillet.n...brisket-rub-r21

blogentry-28-0-20198900-1345977127_thumb

Kjøttet har stått kadlt med krydderblandingen i ca 10 timer før det legges på smokeren,

sammen med 3 store pecan chunks.

blogentry-28-0-76441500-1345977257_thumb

Så var det tid for å lage mop/dynkesaus, som skal smøres på hver time.

http://www.grillet.n...p-dynkesaus-r22

blogentry-28-0-14786200-1345977400_thumb

blogentry-28-0-50349400-1345977424_thumb

Litt tilbehør må vi jo også ha.

Bakt potet fylt med kryddersmør av røkt paprika, kajennepepper, hvitløspulver og litt sitron.

blogentry-28-0-49870700-1345989366_thumb

Bønnestuing med bacon:

Steker baconet lett i panne først.

Blander alt sammen og legger på noen filser pecan.

Legger på lokket så de får en lett røyskmak.

Så skal de stå 1 - 1 1/2 times tid på medium varme.

1 pk bacon

Deles i 4 og stekes lett.

1/2 kp bbq saus

2 bokser tomatbønnerbønner

1/4 kp molases / mørk sirup

1 dl kjøttbuljong

2 ss brunt sukker

2 ss Svinerub

blogentry-28-0-96329900-1345993661_thumb

blogentry-28-0-49254700-1345993672_thumb

Da var kjøttet nåd 88 grader,

Pakker det inn i alufolie, legger den tilbake på smokeren, Og stenger alle ventiler så den kommer ned på ca 70 grader. Der skal den ligge en times tid.

blogentry-28-0-06281000-1345994780_thumb

blogentry-28-0-94440500-1345994892_thumb

Endelig var alt klart til å gå på bordet.

Nabokatta har fulgt med i hele dag.

blogentry-28-0-27205800-1346000604_thumb

Kjøttet.

blogentry-28-0-88369400-1346000662_thumb

Det smakte meget bra.

Vi synes det var et godt førsteforsøk, Var litt uheldig med krydringen i i bønnestuingen,

jeg tok 4 skjeer med krydder i stede for 2. Så den ble litt sterk. :rolleyes:

blogentry-28-0-24747800-1346000832_thumb


2 personer liker dette


12 kommentarer


Vakkert! Det ser rett og slett utrolig godt ut!

Hva har du gjort med de potetene??

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Jeg har brukt en eplekjernefjernerknivting og laget et hull tvers igjenom. fylt med kryddersmør og satt inn en propp av potet i hver ende.

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Spennende. Tror jeg vet hvilke verktøy du mener.

Kommer nok til å prøve dette en dag ja :)

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

WOW, dette ser da aldeles fantastisk ut, både mat og blogg, oppskrifter og det hele!!

Strålende :)

Arild

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

det ble godt - og nå vet vi at brisket smaker av okse, som forventet.

og til olela, de potetene kan fylles med nesten hva som helst, alt du kan finne på å legge i en bakt potet. Ost, bacon, kryddersmør osv.

1 person liker dette

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Takk for store ord.

Fikk bare grillet en dag den uken så ble det mye på en gang,

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Brisket, det er bare flot og lækkert.........

i er da rygget op i grillsuperligaen med den brisket

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Ca 8 timer på 120 grader

så 1-2 timer hvile i folie på strupet WSM så temperaturen synker sakte.

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Skal kjøre en flat brisket i dag på ca 1,3 kg.. Gleder meg til resultatet.

Fint tilbehør du bruker så jeg tenker jeg prøver noe av det samme..

 

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå