BBQ Saus - Dragen spesial


Dragen

Denne er den beste av alle bbq-sauser vi hittil har laget, onkel Forwald og jeg. Den kan spises fra det sekundet den blir kald nok til å ha i seg, i motsetning fra det meste andre som trenger modningstid.

 

Først lager jeg en tomatsaus ved å

 

hakke en løk

hakke litt hvitløk

svisje dette til blankt i litt varmetålende olje (bruker soya)

tilsetter 1 - 2 ss basilikum og nok hakkede tomater/tomatpulp/hermetiske tomater til å få til en liter tomatsaus til sammen.

 

Ikke vær kjip med tomatene. Jeg bruker Mutti hermetiske fordi de er best.

 

bruk en stavmikser til å få en smooooooot saus, sil og bland med tilsvarende mengde ketchup - tilsammen ca. 2 liter - i en stor gryte.

 

på medium varme tilsettes deretter:

 

ca. 350 gram brunt sukker. (jo brunere, jo bedre)

ca. 240 gram melasse (tenk helsekostbutikk)

3-4 dl. rødvinseddik/balsamico (ta det du har)

2 - 3 ss flytende røyk

50 gram smør

1 ts. - eller mer - hvitløkspulver

1 ts. løkpulver

1/2 - uendelig ts. chilipulver - (vennligst ikke drep noen med denne oppskriften)

3 - 4 teskjeer paprika

1 teskje sellerifrø hvis du får tak i, hvis ikke kan det droppes.

1/2 ts kanel

1 ts kajenne (eller mer om du er tøff - og ikke redd for å drepe noen med denne oppskriften)

salt og pepper

 

Denne bbq-sausen er ganske søt (Kansas-style) og vi bruker den mest til ribs og evt. også til PP. Blir en stor oppskrift men den varer aldri lenge.

2 personer liker dette




Brukertilbakemelding


Da vi var på hytta og gikk tomme for BBQ-saus lagde vi oss en ny omgang. Men når vi skulle handle inn, fant vi ut at det ikke var flytende røyk å oppdrive i Lyngdal. Så da svinenakken vi prøvde å røyke ble avlyst av regn (WSM er ikke bra i regn), lot vi grillen bare brenne, la på litt ekstra ved til røyk, og lot det stå til dagen etter. Resultat: fantastisk røyksmak. Vi lagde ikke sausen ferdig før vi satt den på grillen, bare løk, hvitløk, tomater og ketsjup.

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har ikke sett denne oppskriften før - hvor får dere tak i Sellerifrø? det har jeg lett etter..

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar
Del på andre sider


Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå