Bbq4life

Medlem
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Nøytral

About Bbq4life

 • Rank
  Hobbygriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Trøndelag
 1. Ja den tube smokeren er beregnet til pellets, skal gi opptil 4 timer med røyk. Jeg la den over brenneren jeg brukte og da ble det ca 2 timer med ganske bra røyk! Kan vel brukes på røykere og kullgrill til å gi mer røyk når det trengs også. Og man kan kaldrøyke.
 2. Ingen vifte
 3. Tube smoker, masse pellets og to traeger rubs. (Tror de er gode) Hvis ikke så er det veldig fine bokser å ha egen rub på!
 4. Fint å dele gode tilbud. Coop obs har denne uken tilbud på rå spareribs, 100kr/kg. Det er det billigste jeg har sett spareribs i norge, tror ikke disse har vært fryst. Ser ut som fine stykker i god kvalitet! Dette tilbudet gjelder i Trondheim og steinkjer tror jeg. Men vanlig pris på disse er 120kr/kg, forøvrig fortsatt mye billigere og bedre kvalitet en ferskvaredisker på meny, bunnpris, mega osv..
 5. Jeg solgte min q3000 når jeg kjøpte spirit II, den ble solgt på dagen for 2000kr selv om den var 6 år gammel, det var flere som ville kjøpe den. Den har vært mye brukt og stått ute året rundt (under trekk), men etter en skikkelig rengjøring så den veldig bra ut, ingen deler som var i nærheten av å være utslitt. Hadde jeg sandblåst støpejernsristen hadde den sett helt ny ut (støpejernsrist uten emalje). Så kudos til weber og q serien!
 6. Gratulerer med ny grill! Sikkert noen som steiler fullstendig av denne kommentaren men jeg synes den er stødigere enn genesis II, kanskje ikke så rart når genesis har 4 hjul mot 2 på spirit. Det var litt montering ja, et helt arbeid bare å pakke ut alt. Jeg hadde nylig en større rengjøring av grillen, den er veldig grei å rengjøre. Kjøpte plastskrapen som er til q modellene, den er veldig praktisk. Jeg har også hatt langtids steking 9 timer på 110 grader, den holder temperaturen veldig bra og det er veldig lett å gjøre små temperaturjusteringer. En annen ting jeg liker veldig godt er opphenget til flasken, og de store hjulene. Det gjør det veldig enkelt å flytte på grillen.
 7. Det jeg mente er at de forskjellene er ganske ubetydelige med den prisforskjellen, dobbelt lokk ja men det savner jeg ikke. Det er 10 års garanti ja: https://coop.no/obsbygg/brand/weber/
 8. Nei det vil jeg ikke si, den sammenligningen du har der er fra stainless versjonen av genesis ii, ikke den sorte som du finner mest av her i norge. Det er noen forskjeller ja, men ikke noen store. Støpejernsristen er identisk, men genesis har 8cm mer bredde og 2 centimeter mer dybde. Flavorizer bars er like på begge, men genesis ii har noen ekstra stainless biter nedenfor flavorizer bars, ser ut som varme deflektorer eller noe. Og brennerne er firkantige, tror ikke det utgjør mye. Med det sagt, hadde prisforskjellen vært mye mindre så hadde jeg selvfølgelig valgt genesis. Og med gamle spirit serien er forskjellen større.
 9. Jeg har lenge hatt lyst på gensesis, vurderte å kjøpe i vår. Helt til jeg så den nye spirit. Prøvde å sammenligne grillene i butikk, genesis har litt større grillflate og kraftigere brennere, utseende er også litt bedre på genesis. Ellers har de samme kvalitet på det meste. Men til omtrent halve prisen ble det et lett valg, jeg kunne legge til grilltrekk, igrill, ny røkeboks og masse flis og fortsatt er det en del igjen til prisen på en genesis.
 10. Gassvekta er ikke inkludert i norge, men det er et stativ slik at man kan henge gassflaska på høyre side. Den er bygd bra, solid stativ som er lakkert, skruer og alt er skikkelig rustbeskyttet og skiver er i plast for å unngå rust. Støpejernsristen, flavorizer bars og tennsystemet er akkurat samme oppgraderte versjon som genesis II har. Tror det er kun obs som har den ja, de hadde den til 4999. 5999 nå tror jeg. Men i trondheim har de den til 5499. Jeg har sett på mange forskjellige griller, og er ganske sikker på at denne er noe av det bedre man får for 5-6000kr. Har grillet en del med den allerede og jeg savner ikke q3000 som jeg hadde i 6år. (Forøvrig var jeg veldig fornøyd med kvaliteten på den, men den har for mange begrensninger)
 11. Hei, vil gjerne dele litt erfaringer angående røyking på gassgrill. Tidligere hadde jeg en weber q3000 som jeg røykte på inni mellom, men det var en del styr å få til på den grillen, for best resultat måtte jeg ha treflis i aluminiumsfolie hengende under risten for å få skikkelig røyk. Men da ble det for mye jobb å bytte når røyken tok slutt etter bare 20 minutter. Jeg kjøpte ny gass grill nylig og det har satt fart i røykingen, jeg bruker en weber smokebox som legges på flavorizer bar, dette gir meg bra røyk etter 10-15 minutter forvarming. Men selv med en full røykboks så har jeg i beste fall røyk i 20-30 minutter før jeg må fylle på mer flis, da blir det også en periode uten røyk. Er det noen som får til mye lengre tid mellom påfyll? Jeg har flisene i vann i mer enn 30 minutter før jeg legger de i røykboksen. Når jeg skal røyke spareribs eller annet kjøtt i flere timer så blir det en del perioder uten røyk etter hver etterfylling. noen som har erfaring med tube smoker som man fyller pellets i? https://www.bbqshop.no/produkt/a-maze-n-tube-smoker-12-expand/ Ellers så vil jeg anbefale røyking til alle som ikke har prøvd det, det gir en ekstra dimensjon av smak. Burgere med røyksmak av f. Eks hickory smaker veldig bra. Ja, jeg vet at du får bedre smak på kullgrill, pelletsgrill, smokere osv. Men har man gassgrill og ikke skal ha annet så er det enkelt å gi mer smak med en røykboks. Jeg synes burgere med røyksmak fra en gassgrill smaker bedre enn burgere fra en kullgrill (hvis det ikke er tilsatt treflis i kullgrillen også)
 12. Beste weber for pengene akkurat nå er den nye spirit ii e310. Relativt små forskjeller på denne og genesis ii. Og den kan kjøpes hos coop for 5000-6000. Mye mer for pengene enn q3000-3200.
 13. Jeg vil ikke anbefale q3000 hvis man vil grille litt mer avansert enn pølser og burger. Jeg har hatt q 3000 i 5 år og synes det er en bra grill, jeg har drevet en del med langtidsgrilling (low & slow) og det blir dårlig plass og vanskeligere enn med en grill med flere brennere som står side om side. Røyking er også vanskelig med denne. Når weber spirit II e310 nylig kom på markedet ble det nykjøp, og jeg må si at dette er en bedre og stødigere grill som gir mer muligheter, kraftigere er den også. Jeg kjøpte den ny for 5500, det er samme som q3200 koster tror jeg. Det er samme pris men spirit II e310 slår q serien på alle punkt, inkludert rengjøring. Jeg er til dels enig med de andre når det gjelder de tidligere spirit modellene, det er en grunn til at jeg ikke byttet tidligere. Men den nye spirit II gir deg nesten det samme som genesis II, en grill som koster dobbelt så mye. Forskjellene er veldig små da nye spirit II har fått samme oppgraderinger som genesis II på mange områder, ihvertfall de områdene som betyr noe. Så min klare anbefaling er: kjøp spirit II e310 ikke q3000. Den er bedre på nesten alle områder. Og til samme pris så får du mye mer for pengene.