Ysthusen

Medlem
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Godt

About Ysthusen

 • Rank
  Hobbygriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Karmøy
 • Interesser
  Grill, båt, snøbrett, dykking, fisking osv
 1. Idag var jeg på posten og hentet et Maverick 732 termometer. Etter lang tid kom det endelig, tror det har ligget hos tollerne i ukesvis. Fikk dessuten tollgebyr i tillegg til mva på den stakkars boksen. EDIT: så jeg ble oppgradert fra "Finværsgriller" til "Hobbygriller". Sistnevnte passer nok bedre da det aldri er fint vær her..
 2. Moppen har jeg ikke fått handlet enda, men fikk tak i de nye hanskene. De spadde dem frem litt senere på dagen da weber traileren var på OBS. Lefdal prøvde å ta godt betalt for grillkullet ihvertfall. 199,- og 119,- når veiledende priser er 149,- og 89,-.
 3. Hva har vi kjøpt av griller, gadgets, utstyr osv i den siste tiden? Idag var vi litt rundt og fartet og jeg fikk med meg følgende: Weber sine "potetspikrer" Noen pakker weber hvite tennbriketter En grillspade som var på salg på Kitch'n Fant også ut at Lefdal fører det nye premium grillkullet til Weber, jeg stakk av med det de hadde på lager samt noen sekker av det nye hurtigkullet. Kona handlet noen slike spesialgafler til maiskolber. Ikke at det er en gadget, men siden det skal grilles så det må nevnes. Fikk med meg et par kilo Black Angus indrefilet og entrecote fra Meny på tampen av dagen.
 4. Du store jubilant det var noen lekre biffer...
 5. Snadder Arild! Handlet du back ribsene på Meny? Hva betalte du pr kg?
 6. På tide å oppsummere dagens grillerier. Har aldri laget spareribs før så det skulle bli artig å sammenligne med "kokte" versjoner jeg har fått servert tidligere. Lagde en marinade av eplejuice og sitronsaft og en krydderblanding som jeg fant i Weber sin kull kokebok (kan man kalle en samling av oppskrifter for kullgrill for en kokebok?) Uansett, WSM'en ble fyrt opp rundt de tider det regnet i Kopervik, og ribsene ble lagt på i totiden. Satset på middag i 7-8 tiden. Brukte forresten tre halvstore flis av epletre som røykkilde. De siste par timene av grilltiden var jeg innom med jevne mellomrom og dusjet ribsene med litt eplejuice på sprayflaske, og en halvtime før de var ferdige penslet jeg dem med BBQ saus. Overskytende saus ble servert ved siden av senere. Som ventet ble resultatet vesentlig bedre enn hva jeg tidligere har smakt. Vi var 9 stk som spiste opp nesten 4 kg kjøtt (og forbrukte minst 10 ruller tørkepapir) I tillegg serverte vi grillede mandelpoteter (grillet på 57cm Prem+), grillet løk, coleslaw salat (ikke grillet desverre), BBQ saus og salat av typen grønn. Sammen med øl og fersk eplemost ble det et meget vellykket måltid.
 7. Da verken jeg eller fuglen er særlig fotogen blir det desverre ingen bilder Har ikke vært regn på Vea idag ihvertfall, noen dråper kom det selvfølgelig da jeg skulle sette igang med impregneringen, men de var så fåtallige at de ikke teller
 8. Altså, svinefileten ble byttet ut med kylling igår av den grunn at fjærkreet hadde kortest holdbarhet. Men godt var det uansett! Var også en tur oppi marka for å finne ørretten. Fikk 3 stykker, men alle var for små til å spises (Rett under 2 hekto). Nå står de krydrede spareribsene på vent i kjøleskapet. Skal straks ut og fyre opp WSM'en samtidig som jeg impregnerer en skiferplatting i hagen. (Ja jeg vet det er Søndag, men det er jo tross alt ikke hvert skuddår det ikke regner her i vest...)
 9. Idag blir det baconsurret indrefilet av svin og kanskje enn ørret om fiskelykken er med meg. Imorgen blir det spareribs
 10. Da må du gi beskjed dersom du får tilgang til en børse, en hjem-is bil og skal på ferie over fjellet
 11. Egentlig ikke, men hadde tenkt å prøve å få tak i. Har hørt det skal være godt kjøtt..
 12. ... og alt som er godt i utgangspunktet er bedre grillet vil jeg tro?
 13. Er det noen som har prøvd kanin på WSM? Erfaringer?