svar

Medlem
  • Innholdsteller

    520
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

239 Utmerket

Om svar

  • Rang
    Alt kan grilles
  • Bursdag 17. okt. 1982

Profilinformasjon

  • Kjønn
    Mann
  • Lokasjon:
    Moss

Nylige profilbesøk

1 412 profilvisninger
  1. Og hjemmelaget SV-ribs slår ut det meste av ribs.
  2. Mørerer enn dette skal godt gjøres Først tok jeg av membranet, så rubbed i en hjemmelaget rub, vakumpakket, så SV i 36timer ved 63grader. Så rubbet inn med brunt skukker og mer rub, også ca 30min på grillen ved 90-110grader med litt røyk.
  3. 75-80 hørtes da veldig lavt ut. Holder meg minimum til 90 selv, men er det noen fordeler med 75?
  4. jeg får til det aller meste på en weber 57cm, skal være en veldig liten grill før det blir vanskelig å lage 2zoner. Og jeg viste ikke om facebook siden før nå Slik jeg har forstått det er pottene fine ved at de holder varmen lenge og bruker lite drivstoff.
  5. En liten anmeldelse: Intro: For ett par uker siden fikk jeg lånt meg en pelletsgrill. Dette var pr da en av de få typene grill jeg ikke har fått prøvd meg på, så ble glad for at jeg kunne låne meg en isteden for å punge ut 8-10K på noe jeg kansje ikke hadde brukt for. Før jeg fikk den hadde jeg gått igjennom manualen, så jeg viste at det var både anbefalt og lurt å pakke drypppannen inn i folie. I etterkant skulle jeg ønske jeg hadde kommet på dette da Genesisen var ny, det sparer en for mye vasking. Mens vi er inne på vasking, disse er lette å rengjøre inni. Man bare bytter folie ved behov, og ellers er det bare å fjerne begge varmesprederene og støvsuge i bunnen. Bruk og temperaturkontroll: Disse er veldig lette i bruk. Man lar lokket være oppe og setter den på "smoke", har den der til røyk kommer ut, så kan man ta igjen lokket og sette på den temperaturen man vill ha, og vente en 10-15min så er den klar til bruk. Når man er ferdig, setter man den på "shut down" programmet og lar den stå til vifra slutter å gå, da kan man skru den av. Temperaturmåleren sitter inne på den venstre veggen, sett forfra, så temperaturen den viser og tempen som er på selve risten, er ikke helt like, men de er heller ikke alarmerende langt unna hverandre. Jeg gjorde en del tester på dette, men luften rett over risten ble gjerne varmere, noe som gjorde at jeg satt termostaten på lavere enn jeg ville ha, da ble det riktig. Ting jeg fort savnet var trinnløs temperaturkontroll. Termostaten stilles inn i intervaller, der den laveste heter "smoke" og den høyeste heter "high" På high blir den rundt en 280grader. Denne modellen kom med 2 inntak for prober, til eks å måle kjernetemperatur, kjekt Alt i alt, meget enkel i bruk, nesten på grensen til juks. Pellets: Dette systemet synes jeg er meget smart. En motor mater inn pellets inn i "ovnen" og kombinert med termostaten prøver den alltid å holde den temperaturen du har satt +/- ang vær og vind. Alt man trenger å gjøre er å sørge for at det er nok pellets i kammeret. En motor fører pellets inn i en forbrenningsovn som har elekrisk tenner. Over denne er det ett varmesjold/spreder og over denne igjen er pannen som det er bilde av lengere opp, den i folie. Varmen blir med andre ord spred 2 ganger, noe som sørger for rellativ gjevn varme over hele risten Alt dette gjør jo også at den er avhengig av strøm, med de fordeler og ulemper det har. En ting som, på denne modellen, overasket meg, var hvor lite pelletskammeret egentlig var: Her er hovedkammeret tomt: Her er det ca 1/3 fult: Byggkvalitet: Solid, ser ut til å ikke være dårligere enn eks Weber Genesis, som var det mest naturlige for meg å sammeligne med. Men jeg ble overasket av at skruene de har brukt ikke er syrefaste, så de vill ruste over tid. Ellers er det jo all elektronikken man må passe litt ekstra på, jeg ville ikke laget mat på denne i regn eks. Grill? Produsenten skryter av at dette er en 6 i 1, at du her kan Grill, Smoke, Bake, Roast, Braise & BBQ Jeg vill nok heller si at den er mer 5 i 1, for dette er IKKE en grill. Å grille betyr høy direkte varme, noe pelletsgrillene, pga det er ingen direkte flammer, har eller kan. De kommer heller ikke spesielt mye over 280grader, og de sluker pellets ved denne temperaturen. I mine tester ble det borte en del kilo på bare noen få timer ved "high" Men la oss snakke ligg om hva de er. Alt annet enn grill og de gjør en meget god jobb på det å være en elektisk ute-ovn. Røyking, baking, BBQ, ja, alt som vi gjør ved lav varme, er de perfekte for, på grensen til juks, så enket er det. Dette er den eneste type grill jeg hadde trurt å hatt maten liggende på over natten uten overvåkning. Pga at varmen alltid er indirekte, får man ikke de råeste grillmerkene. Konklusjon: Dette er en flott indirekte grill/ovn. Det den gjør gjør den meget bra, og man har veldig enkel kontroll over varmen. Eneste ulempen er at den, i forhold til kull og gass, bråker pga motorer og vifter. Traeger var de første til å lage pelletsgriller og er fremdeles ett stort navn selv om det også finnes flere produsenter og det er flere forskjellige å få tak i i USA enn i Norge. I Norge har jeg bare sett Traeger og Memphis. Er dette en maskin jeg ville brukt 8-10K på? Pr i dag, nei, men hadde jeg ikke hatt gass fra før hadde det vært ett ja. Kombinasjonen av en pelletsgrill og en kullgrill er slik jeg ser det meget bra, man har da det beste fra 2 verdner og kan tilbrede det aller meste. +Lett å bruke, på grensen til juks. +Lett å holde temperaturen riktig -Trinnløs termostat kan bli ett savn -Syrefaste skruer -----------------------------------------
  6. Ja det er vrient å finne umarinert i Norge, og jeg synes det er ille nok å finne en slakter som vet hva man snakker om når man sier man skal ha spareribs, babybacks ol.
  7. Kommer en anmeldelse over helgen
  8. Velkommen!
  9. Da skal det testes
  10. Je kjøpte ett par fredstones for noen år siden, for å bruke på genesisen, men har ikke kommet så langt enda at jeg faktisk har prøvd de