Grillpjokken

Medlem
 • Content count

  409
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

419 Utmerket

About Grillpjokken

 • Rank
  Smokehead

Kontaktmetoder

 • Lenke til Nettside
  http://grillpjokken.blogspot.no

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Fredrikstad
 • Interesser
  Grilling, matlaging generelt og Harley-Davidson.

Recent Profile Visitors

4,110 profile views
 1. Ville prøve å lage beef jerky i offsetsmokeren min, da jeg så Arild lagde det for en tid tilbake. Ble ikke så aller verst men lå nok litt lenge og så skal jeg bruke litt mindre chiliflak neste gang! Lå drøyt 4 timer i eikerøk men ble ikke helt askebeger. Men litt mildere røksmak vil nok ikke skade. Og så ble en del av bitene litt sprøe istedenfor seige. Vil prøve dette igjen senere en gang med noen justeringer. Mulig jeg prøver de i WSMen og. Vi lyt sjå. Legger ved et bilde av "kjøpe-jerky" for sammenligning. Kjøpte 500g med skivet "Harrykjøtt" i Sverige. Flatbiff etter det jeg kunne google meg til. Marinerte i dette over natten: 1 tbsp red chili flakes 1 tbsp onion powder 1 tbsp garlic powder 1 tbsp paprika 1 tbsp ground black pepper 1/2 cup soy sauce 1/2 cup teriaki sauce 1/4 cup Worchestershire sauce 1/4 cup Brown sugar 1/4 cup maple sirup
 2. Kjempebra video! Har kun varmrøyket laks og ørret. Kanskje jeg skulle prøve det der.
 3. Feriegrilling på resort i Vietnam i går
 4. Fet! Gratulerer!
 5. Lammeribbe og entrecote på Weber Q.
 6. Kom nettopp på døra. Heat convection plate. Skal gi jevnere varme i offset-smokeren.
 7. Første test med mat. 10 små babybacks. Litt for fullt kanskje men. De to siste bildene er etter en drøy time og tid for å rotere litt på stykkene. Et jo veldig ujevn temp i disse så har bestilt en heat convection plate for jevnere temp.
 8. Hadde blitt ille nervøs med besøk av en norgesmester! Men det skal prøverøkes på Øssia et sted, torsdag og lørdag, så bare å PM'e. :-)
 9. Blir busy de neste dagene. Får se hvor mye man rekker og hvor mye som blir bra... Er jo den nye smokeren som må prøves. :-)
 10. Vasking og oljing i dag. Snart klar for testing med mat. Får se åssen det går.... Bonden var tom for eikeved, så får kjøre med briketter og noen chunks til å begynne med :-)
 11. Som Rene sier, er det et skikkelig vanskelig spørsmål. For de fleste av oss er jo prisen viktig. Som nevnt, en Weber 57cm er utrolig fleksibel. Der kan du både grille og røke mindre stykker over mange timer. Som en svinenakke på et par kg f.eks. Men i såfall, kjøp en modell med askeoppsamler eller hva det heter. (fastmontert askebøtte under).
 12. Rolig og enkel mandagsgrilling på Hvaler :-)
 13. P.g.a. jobb, etc. har først nå smokeren kommet hjem. Tunge saker men gikk greit uten at noen løftet på seg brokk. Da den har stått ute, har den fått noen sjarmerende rustflekker. Blir vel litt pussing og maling etterhvert. Men er jo en del stål å ruste på, så jeg er ikke så veldig bekymret. Prøver meg med briketter først men må jo få tak i noe eik etterhvert.
 14. Det måtte bli cornbread! Lagd på Modern's Q. Ca 25 minutter på ca 220 grader. Bob's Red Mill Fine Grind Cornmeal. Yum.
 15. Litt usikker på om man kan sende krydder med JetCarrier? https://www.jetcarrier.com/cms/nyttig-info/frakt-og-restriksjoner/ Men jeg har kjøpt både krydder og cornmeal fra USA uten problemer men ikke gjennom JetCarrier. (Slap Ya Mama og Bob's Red Mill).