ThomasPettersen

Medlem
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Nøytral

About ThomasPettersen

 • Rank
  Finværsgriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Hurum
 1. Takker, selv om jeg er medlem nr 99.
 2. Sant nok.Jeg synes det funker fint å kombinere alt. Men man vil alltid tilbake til flammer og glør.
 3. Er det noen her inne som har erfaring med røyking i vedfyrt bakerovn?
 4. Jeg har en nabo som visstnok har en pyrolyseovn til å lage grillkull i (Svigerfaren hans er smed, så det er kanskje ikke så rart at de har slikt utstyr). Fikk tilbud om å lage grillkull av et pæretre som jeg dessverre måtte beskjære kraftig. Kommer med tilbakemelding på hvordan det blir en gang utover høsten. (Må bare tørke en del kvister). Virker igrunn veldig enkelt, men man må selvfølgelig ha plass og tålmodighet.
 5. Takk! Trykkokeren koker/damper på 120 grader. Trykket i tillegg til temperaturen gjør at kjøttet ikke trenger så lang for å bli mørt (kollagen som løses opp). Man forkorter koketiden betraktelig, samtidig som man holder mye av smaken i kokeren. Samtidig får man en genial saus, hvis man f.eks. bruker eplejuice istedenfor vann i kokeren. For et kjøttstykke på ca 1 1/2 kg, er det greit å rive det i fillebiter etter 1t og 15m. Man kan forlenge koketiden, men det har jeg ikke testet. 1t er litt for lite. Men tror nok 1t 30m bør gå være bra. Bruker ellers kokeren mye til kraft. Da koker man en bra kraft (kanskje bedre) på 1t istedenfor 4-5. Lammeskanker o.l. trenger ca 1 t for å bli møre og gode. Poteter koker man på 8 minutter. (Tiden er fra kokeren har oppnådd fullt trykk) - Men dette er vel å spore av på et grillforum. (Selv om jeg ofte bruker den til å lage tilbehør til grillmat. )
 6. Er det noen som har testet å lage sitt eget grillkull? Fant en fin oppskrift her. Duger dette? http://www.wikihow.com/Make-Charcoal Tror dere det vil fungere greit med bjørk, eller bør man gå for hardere treslag?
 7. Jeg har aldri hatt tålmodigheten(og kunnskapen) til å lage fillegris på grillen selv, men har laget det med en litt annen metode. Marinerer kjøttet på vanlig måte, for så å svi det av på grillen (gjerne med røykspon) for deretter å slenge hele kjøttstykket på rist i trykkokeren. Lar det stå og putre i ca 1t 15m. Da er saftig og mørt. Iallefall mye bedre enn ferdiglaget, der de sannsynligvis har tatt verre snarveier..