Leoparden

Medlem
 • Content count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

46 Utmerket

About Leoparden

 • Rank
  Allværsgriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Stavanger
 1. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt pipen din ReneR? http://smokeware.com/collections/chimney-caps virker ikke å ha pipe til Primo?
 2. Takker for svar, og tips. God knall. Har dog enda et spørsmål: Hadde en skikkelig Pizzarunde på Primo'en, og gikk for hardt ut og fyrte grillen alt for varm. Brant mine små italienske pizzaer på under ett minutt. Så måtte kjøle ned Primo'en litt, hvorpå jeg fant ut at rundt 300 grader på termometeret på lokket mitt gav fantastisk italiensk pizza på ca 2 min eller så per stykk. (Har forøvrig gått tilbake til Pizzastein og ikke Pizzastål da stålet ofte blir for varmt i grillen). Men, i denne prosessen ødela jeg denne filtpakningen i grillen fullstendig, ble tydeligvis alt for varmt for den, og den smeltet/brant-opp. Har lyst å kjøpe meg en "Gold Standard High Heat Gasket with Adhesive for Primo Oval XL (400)" pakning, men har egentlig ikke funnet noen som selger slike foruten i USA, og der har jeg ikke funnet et sted der det ikke blir ca like mye i frakt som det blir for pakningen og det er sure penger. Noen som vet om noen butikker nærmere som har? Kanskje våre venner i deilige Danmark?
 3. Hei kjære grillere, Er det noen der ute med erfaring og/eller oppskrifter på skikkelig meksikansk vri på grillingen eller kanskje på fredags-tacoen? Er egentlig på jakt etter en skikkelig god grillet tacorett mye likt bildet som er vedlagt. Men her diskrimineres ikke, så om noen har noen andre meksikanske /tex-mex oppskrifter som inkluderer grill tas de imot med et smil. Denne tråden kan kanskje benyttes som en samletråd av slike oppskrifter dersom det skulle dukke opp noen gode.
 4. Lokk siden Pizza aften/innvielsen? Bilder ellers er det slik!
 5. Ja, Ivar, har kjøpt B&B hos Craigs. Mener det var 225-250 for 9-9,5 kilo B&B kull. Bare å sende mail til helle@craig.no for å spørre om oppdatert pris og eventuelt hva de har inne av kull. Jeg har ikke kjøpt der I 2015 og det kan tenkes at prisen er annen I år enn I fjor. Det ser ut for at http://www.uthuset.no/cgi-bin/uthu/butikken.html?domain=Info&name=Butikken Selve butikken har noe trøbbel om dagen så mail er nok det enkleste. Mener ikke å bedrive noe som helst produkt eller "butikkplassering" her, bare så det er sagt.
 6. Gjerne kom med erfaringer med begge når du får tatt de i bruk Icejeep. Ellers et spørsmål til René, så i en annen tråd at du hadde bestilt en syrefast topp til primo'en din, noe erfaring med bruk av denne? Virket jo som en smart liten sak.... Er så lei av at den orginale toppen "justerer" seg når jeg tar en titt under lokket,. Er god til å glemme å sjekke om den har gjort nettopp det også... Noen som har byttet pakningen på Primoen enda? Jeg kjøte inn nomex til Kamado Joen jeg hadde, og vurderer å gjøre det samme på Primoen. Edit: Byttet ut Henning med René, etter subtile hint og tips (se nedenfor..).
 7. Dersom du ikke har kjøpt har jeg sett at på enkelte bruktbutikker kan en få god gammeldags bordmontert håndoperert kjøttkvern til en særs billig penge, kan sikkert trikse til noe med en drill eller så om manuell kværning er ut!
 8. Aner ikke! Har ikke prøvd annet enn El Gringo fra Gastronaut, ikke Gaucho som skrevet i posten min over. Jeg synes personlig at det har en noe tydeligere røyksmak, men har vel kun brukt en liten pose av det så kan godt være jeg tar feil. De er også rett og slett mer stress å få tak i for meg enn BGE kullet, som jeg kan kjøpe i butikk.
 9. Tenkte jeg kunne opprette en tråd om de flotte Primo grillene som en slags samletråd. Meningen er vel å kunne dele erfaringer med grillene i bruk og vedlikehold samt utstyr og kunne komme med hint, tips og spørsmål. Jeg mener ikke at tråden er eksklusivt for Primo brukere, andre må gjerne kommentere, dog bør det kunne relateres til Primo'ene også. Selv har jeg en Primo Oval XL jeg er meget fornøyd med. Har bygget bord til den etter blant annet inspirasjon fra dette forumet. Ellers har jeg følgende utstyr til primo grillen: Reflektorplater, Oppsamlingsholdere, Kullfordeler, Utvidelsesrist. De tre første er nesten i bruk hver eneste gang jeg griller, mens behovet til stadighet dukker opp for utvidelsesristen. Så jeg anbefaler varmt alle å kjøpe dette om noen lurer. Ellers har jeg et spørsmål om noen har grillpanne i støpejern og grillrist i støpejern fra Primo, og om de er verd å kjøpe inn. De ser knallfine ut, men usikker på om de er verd det? Selv om prisen i hos Gastronaut ikke er avskrekkende. Lurer også på om noen har prøvd de "glaserte" pizzasteinene Primo har, og om de i såfall er verd å kjøpe inn.
 10. BGE kullet er nok det beste jeg har benyttet sålangt, meget nøytralt og fint på røyken, slik at det er chips som bestemmer eventuell ekstra røyksmak og ikke selve kullet. Foruten dette BGE kullet har det gått mest i weber steakhouse, B&B forskjellige typer (oak, hickory, mesquite), samt noe gaucho fra Gastronaut. BGE kullet er dog temmelig stivt priset i forhold til mye annet synes nå jeg, og så bra at det kan være såpas mye dyrere synes jeg det ikke er.
 11. Fantastisk kult prosjekt. Håper den fyrer og røyker som bare det! Har du planer om mer produksjon, om du blir fornøyd med resultatet? Uansett kjekt å se, og håper på enda mer bilder både av når den er i gang og maten.
 12. Jepp! Knallfornøyd med at de tar inn slike kuriositeter!,
 13. Gjør det enkelt, kjør spyd. Alltid en klassiker på slike dager. Biff, svin, kylling og fiskegreier/skalldyr. Samt egne spyd med grønsaker etc. Det skal jeg.
 14. I dag fikk jeg se litt av et syn! Var innom for å plukke med meg noe BGE kull da følgende BGEgg stod oppstilt: XXL, Large, Small og Mini! BGE XXL var helt enorm! Jeg er jo en lykkelig eier av en Primo Oval XL, men Egget så minst dobbelt så stort ut. Jeg kunne fint ha krøket meg oppi egget og lukket lokket. Nå er det vel bare produsert 1000 av disse på verdensbasis, og det kan en forstå... Det var forøvrig heftig priset også.... 51000. Uansett et nyyyydelig skue, og jeg fikk rasket med meg 6 poser BGE kull.
 15. Gratulerer!