ThomasWH

Medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Godt

Om ThomasWH

 • Rang
  Hobbygriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Asker
 1. Kona er ikke dum! Vis henne denne ..... er nok perfekt! https://www.bauhaus.no/broil-king-gassgrill-m-4-brennere-crown-cart-430.html?nosto=new-nosto-productpage-right-column
 2. Baron og Crown er ganske like. Mener Baron er noe bedre. Tykkere lokk bla. Men begge er bra. Støpejernsgryte er tunge og gir meget godt resultat. Syns mange av de jernene som følger med Weber er dårlige i prisklassen under 7-8.000. Du kan jo bare sjekke bildene jeg la ut da grillen var ny på side 1 og 2 i denne tråden, så får du se hvordan grillingen gikknde første gangene! Ved nærmere research ser jeg at den serien som het Crown er borte og den serien som heter Baron heter nå Baron og Crown. De ser ganske så like ut på bildene. Forskjellen er at min Baron 340 har sidebrenner. Det har ikke Crown. Mener også at en selger hos Plantasjen snakket om navnebyttet på seriene. Uansett. Crown, Baron.. Begge er gode!
 3. Hei Tormod, Hvor stor grill ønsker du? Det fins mange gode griller. Men etter å ha sammenlignet fatterns Weber (som er veldig bra) med min egen Broil King ville jeg helt klart anbefale sistnevnte. Man får mer for pengene. Og resultatet på grillingen har jeg null å utsette på. Min Broil King Baron 340 er stor nok for meg. Tre brennere pluss plate ved siden av. Jeg fikk den råbillig i 2014. Koster mer nå. Denne er ikie så verst heller, om du ønsker en litt større grill: https://www.bauhaus.no/varemerker/broil-king/broil-king-gassgrill-m-4-brennere-crown-490.html Tormod, Les deg også opp her. Du finner fort ut at du får mer heavy duty utstyr med din Broil King enn feks Weber. http://www.broilkingbbq.com/EU/Nordic/Norway/index.html Av andre merker anbefaler jeg Napoleon. Anbefales av mange amerikanske nettsider. Men Broil King får du lettere utstyr til i Norge.
 4. Da er Baronens tredje grillsesong her og jeg skal klargjøre den! Har vært meget fornøyd hittil! Kommer til å bytte slange mellom grill og gassbeholdere nå, etter anbefaling av statens ett eller annet. Hehe. Har sjekket slangen (i dag) og den ser helt ny ut. Bytter den alikevel da det ikke koster rare greiene, så er jeg helt trygg i et par år til.
 5. Hei Siri, Så hyggelig med et innlegg hvor jeg blir spurt om hvor fornøyd jeg er med min relativt nye grill! Svaret er...... Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd!! Det er en jungel der ute, alt for mange griller å velge mellom! Men egentlig ikke! Det er Broil King som for mest for pengene! Weber er bra, men litt oppskrytt, og i hvertfall kunstig høyt oppe i pris.. Kjøp Baronen, du vil garantert bli fornøyd! Kvaliteten på denne grillen er intet mindre enn fremragende! Og maten?? Har aldri laget bedre grillmat selv! Ungene vil elske maten fra den, garantert! Jeg husker ikke hva jeg betalte for min: står i tråden her! Tror det var 3600!? Uansett er 2999 er svært god pris for en "high end" grill fra Broil King Baron-serien! Nydelig design har den også! Terningkast 6 fra meg! Lykke til med din nye grill! Valget er SÅ enkelt! Mvh. Thomas
 6. Skal være støpejern ja. Sykt tunge. Mye tyngre enn de greiene Weber har på Spiritene sine fant jeg ut i butikken. Tok pizzaen rett fra halvtint forstand og grillet den på svak varme i 4-5 minutter, og så flyttet jeg den opp på varmehyllen da jeg så at bunnen begynte å bli ferdig. Beste Dr. Otker pizzaen jeg har smakt! Men jeg har et par spørsmål. Nybegynnerspørsmål! Hehe.. 1.) Hva er best å smøre ristene med og når bør jeg smøre dem, mht. å grille mat som ferske fiskefileter uten skinn og annen mat som et ømfintelig? 2.) Hvordan utfører jeg optimalt vedlikehold og rengjøring etter hver gang jeg griller? Har ingen sprayer eller noe, ikke grillbørste engang. Men kjøpte grillsvamper på Kiwi i forigårs til 15 kroner og syns det var en grei pris for svamper jeg har brukt i tre dager nå! Bruker de tørt rett på ristene etter de har blitt kalde for å fjerne innbrent mat. Skal je støvsuge opp alt mellom/under brennerene hver gang jeg har grillet også da eller? Tar i mot ekspertise her! Ønsker å behandle Broil King'en min som en splitter ny og dyr bil! Legger ved noen bilder av gårsdagens og dagens grillfangst!
 7. Fikk byttet 10 literen mot en 5 liter og differansen i cash. Sunt at en 5 liter ikke koster halvparten av en 10 liter (100 kr mot 850 kr) men nå kan jeg ha to 5 litere istedenfor slik at jeg aldri går tom for gass! Årets (og livets første gass) grillings gikk bra! Glemte å smøre inn grillristene med olje etter at jeg hadde vasket dem men ellers smakte maten fortreffelig! Fruen var strålende fornøyd også! Skal grille igjen i morgen! Grillsommeren 2014 er offisielt innviet! PS! Vedlagt ser dere bilder av kvelden! Utrolig moro at jeg klarte å steke pizza uten å svi bunnen også! Og det UTEN bruk av pizzasten eller hva det kalles!
 8. Da er grillen i effekt! Men noen flammer er litt gule! Og innerst er de høyere. Og blafrer litt og lager blafrelyd. Se video! Er dette normalt? Eller er det edderkopper inne i venturirørene allerede? Haha! Har filmet alle tre brennere! trim.32114C7E-9DD7-4C3A-82B1-4BFCEBCFFA00.MOV trim.EA80C84F-DB7E-48C7-A20C-9BEDD11338BF.MOV trim.42E761E3-E6C5-4324-9BAB-77B8E8CF4365.MOV
 9. PS! Hvor viktig er det å koble av gassen på beholderen før man skrur av på bryterene på grillen? Slik står det at man skal gjøre det i manualen til grillen. Mange jeg vet om skrur først av på bryterene og så på beholderen. Da siver vel resten av gassen i slangen ut uten at det er noe farlig.
 10. Det er godkjent å ha beholder under grillen hos Broil Kong, ifølge tegningen i manualen. Men beholderen på tegningen er en 5 liter. Derfor synes jeg det er rart at det står beskrevet at man kan ha opp til 15 liters beholdere der. Ja når fet såvidt er plass til en på 10 liter, mener jeg. Får bare ha den utenfor da? Men får jo ikke pengene tilbake for selve beholderen når jeg har brukt opp gassen uansett? Sikkerhet er viktigst. Og er det noen som helst sjanse for at det blir for varmt der oppe rett under oppsamlingsfatet, har jeg den utenfor.
 11. Selvfølgelig måtte chihuahuaen til dama bli alvorlig syk og rett inn på sykehus i to døgn. Det gikk heldigvis bra med hunden, men grillingen ble utsatt i noen dager. Kan love dere at hundens to døgn på sykehus kostet langt mer enn grillen, gass og grilltrekk! (stakar lille skapning.. han er selvsagt verdt mye mer enn en grill!) Fikk kjøpt gass i dag, en 10 liters konposittbeholder fra Plantasjen. Denne er så høy at den nesten ikke får plass inne under grillen! Vi snakker 2 cm maks fra toppen av bryreren mens den ligger flatt i AV-posisjon, til der grillen begynner (fettoppsamlingsfatet). Spørsmålet mitt til dere som er mer erfarne enn meg blir så: Bør jeg bytte denne 10 liters bwholderen med to 5 litere istedenfor? Vet ikke engang om jeg får slått gassen PÅ pga at det er så trangt opp mot "taket" der inne! Legger ved bilder! Alt fra ferdig grill til grill med nytt dekken, til bilde av gasskoblingen til sidebrenneren som jeg ikke skjønner kan være så "åpen" (gassen skytes gjennom luften, aldri sett sånt før - trodde det måtte være tett!?), bilder av beholderen og de trange forholdene øverst ved bryreren, og bilde av en skrue (?) på gassbeholderen som er våt uten at jeg skjønner hvorfor! Sånn. Masse nybegynnerspørsmål! Vil sikkert le av dette om noen uker fra nå, hehe..! I morgen blir den første grilldagen!!! Endelig!!!!!!!! PS! Har hatt et par venner innom som har tittet på Baronen allerede, og de var meget imponert over utseendet og byggekvaliteten på denne grillen!
 12. Takker og bukker! Hadde den til og med inne i natt! Så glad er jeg i den! Hehe! Alle fore hjul har brems man kan låse enkelt så den er lett å flytte! Kommer tilbake med mer snart!
 13. BROIL KING BARON 340 I HUS!!!!!!! :D Tok bildene under for dere under monteringsprosessen!! Kan vel egentlig bare konstatere at jeg er strålende fornøyd!!! Har ikke rukket å prøve den enda da. Mangler gass bla. Kommer tilbake med hele kjøpshistorien i morgen! Ble en veeeeldig sen natt med montering på meg og fruen! Hehe! Kvaliteten på dette monsteret er noe HELT annet........ Jeg er faktisk mektig imponert!!! Mer i morgen!! Ahhhhh endelig fått meg min første gassgrill!!!
 14. NAPOLEON Når man faktisk får en Napoleon Triumph 410 til 5000 kroner (1000 kroner rabatt) så er den faktisk innenfor min grense hva pris angår. Jeg vurderer nå faktisk å (bli den første i norge? hehe!) kjøpe en Napoleon grill! Nå er det BROIL KING BARON 340 vs. NAPOLEON TRIUMPH 410 her! Spennende!! Fordeler med Napoleon Triumph 410: * Man kan grille med KULL!!!!!! * Kvaliteten er trolig den beste du får. * Hakket bedre garanti enn Broil King Les mer om grillen og garantien HER: https://www.flust.no/hus-og-hage/hagemoebler-og-grill/grill/napoleon-triumph-410-gassgrill/ Fordeler med Broil King Baron 340: * Den har utsalgssted i norge slik at man får sett på grillen og evt. kjøpt ekstraustyr til den på disse (Plantasjen og Jernia) * Ser muligens litt tøffere ut enn Napoleon Triump 410, men Napolen ser mer stilren ut. Begge er forøvrig mye penere enn Weber. * Kommer ikke på mer.. Anyone? Slik jeg ser det har vi tilgang på to fantastiske griller i norge: BROIL KING og NAPOLEON. (og Weber da..) Det er både morsomt og trist at "alle" må ha Weber. Jeg syns alle her (i allefall) skal dra og titte på Broil King på Plantasjen (og evt. Jernia) - I morgen skal jeg titte på tilbudene på Elkjøp, for moro skyld! Men det blir garantert en Broil King eller KANSKJE en Napoleon nå! Fant noen artige Napoleonvideoer: Moro!!! Jeg liker Napoleon bedre og bedre jo mer jeg leser om disse grillene! 5000 kroner for en Napoleon Triumph 410 er mer enn 3700 kroner for en Broil King Baron 340. Ah, valgets kvaler! Jeg kunne jo ha kjøpt begge. Haha! PS! Joda. Jeg liker å skrive mye. Som enkelte har kommentert på. Dette henger selvfølgelig sammen med at jeg også liker å drive god research før jeg kjøper noe. Særlig ting som koster noen tusenlapper. Det er en spennende prosess bare å titte på ting før man kjøper dem synes nå jeg. "Sometimes the journey itself can be the destination!" sa en vis mann en gang.. God helg folkens! Og god grillings!
 15. Når jeg vil ha Broil King, og "ikke alle har den"-faktoren er tilstede med den her i norge, så skal det sies at halve USA har Broil King, akkurat som at den andre halvdelen av USA har Weber. (Nå er ikke det helt sant da Napoleon er en av de mest solgte!) Jeg har ingen problemer med å kjøpe noe halve USA har altså. Bare noe alle i norge har! Hehe... Morsomt med så utrolig mange svar på så kort tid! Da fikk jeg i allefall bekreftet at det er HER på grillet.no at alle de seriøst grillerne befinner seg! Ja, det er til syvende og sist den grillen man får en god magefølelse av man kjøper. Jeg får ikke den magefølelsen med noen av Webergrillene dessverre. Så da blir det nok Broil King. 26% rabatt på en BARON 340 er bra. 3699 kroner for en 5000-kroners grill er ikke dumt i det hele tatt! Anbefaler alle som ikke har tatt på en Broil King å gjøre det. Men, som med Weber, og alle andre griller, er det kvalitetsforskjeller på de forskjellige seriene til Broil King også. Så langt har jeg kun "befølt" Crown (Plantasjen) og Baron (Jerna) seriene. Disse kjedene fører disse to seriene, men kun en serie pr kjede. Det finnes ingen kjeder i norge som fører alle seriene til Broil King. NAPOLEN er jeg VELDIG nysgjerrig på. De kommer nesten alltid best ut i test i USA. Og USA _er_ og blir referanse når det kommer til grill. Og mye annet! Smulteringer fks. Men sistnevnte kan man snakke om i en annen tråd (kanskje på et annet forum også, hehe!). Broil King gir mest bang for bucks i norge i 2014. En kar som jobbet på en annen Plantasjen enn den jeg hadde kontakt med i går, sa til meg i dag (face to face) at Broil King er MYE BEDRE enn Weber. Vi snakker da om grillene til 3000-5000 kroner. Altså, de biligste modellene til Weber og Broil King. Han mente at byggekvaliteten pluss den opplevde kvaliteten på grillene til Weber er vesentlig dårligere enn Broil King, og det kan jeg si meg enig i. Jeg føler at Weber, i allefall på de rimeliste gassgrillene sine (!), skrur opp prisen til kunstige høye nivåer. De kunne godt ha vært 1000 kroner rimeligere. Minst. Weber er veldig bra, men de lager ikke BARE knallgode griller. De har noen gode også. Hehe. OG noen av disse gode grillene har halvgode løsninger. Peiler meg inn på en Broil King Baron 340. Kunne ha kjøpt en ferdigbygget en i dag, uten tillegg i prisen (fordi Jerniaen jeg var innom var utsolgt for den - de hadde bare utstillingsmodellen igjen!) som kun var 2 uker gammel, MEN den hadde litt småriper på sidebordene (fra kunder, trolig..) samt et par dype hakk på 3-4 mm bak grillen på panelet som sitter under selve grillokket. Syns.. Jeg kunne ha hatt denne grillen her hjemme nå! Men turte ikke å kjøpe den pga. de små hakkene! Gjorde jeg riktig mht. fremtidig RUST?????? Jeg er ikke rust-ekspert, men jeg tror jeg valgte riktig her! Kjøper en flatpakke på tisdag. Regner med at jeg kommer til å sitte en hel kveld og bygge grill på tirsdag ja. Hehe. PS! Ville noen her ha brukt 400 kroner (særlig når man får 1300 kroner i rabatt!) på a be Jernia bygge den for deg? Har muligheten til det! 3-4 timers byggetid.. 100 kroner i timen netto.. Ikke dumt for kunde! Litt dårlig betalt for butikk spør du meg! Ta en titt på Baronen! Den er ganke fin! http://www.broilkingbbq.com/EU/Nordic/Norway/grills/baron-series/baron-340.html#