OddBjørnFriisThorsen

Medlem
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Nøytral

Om OddBjørnFriisThorsen

  • Rang
    Friis Thorsen

Profilinformasjon

  • Kjønn
    Mann
  • Lokasjon:
    Bryne

Nylige profilbesøk

269 profilvisninger
  1. Først og fremst, jeg har ikke helt avgjort om jeg skal selge, men den er litt stor for mitt bruk. Derfor legger jeg ut en "prøveannonse" her for og se om det er noe interesse, tror nok at et eventuelt bud må komme opp i kr 3000,- + Du kan se info-video om grillen her
  2. Fikk henta grillen i dag, men det ble bare litt flipping av kjøpeburgere og pølser. Men førsteinntrykket er veldig bra, solid konstruksjon, også lett og ta ut askebrettet. I det hele tatt enkelt og greit og ta ut deler for rengjøring. Hendelen på siden er til og heve å senke brettet som kullet ligger på, slik at en enkelt kan endre intensiteten på varmen.
  3. Fikk ikke henta grillen før i dag, så kyllingen måtte i ovnen igår. Men det er den saftigeste og mest smakfulle kyllingen jeg har smakt ! Jeg hadde den i 5 liter saltlake ( 300gr. salt ) i et døgn. Tørket godt av den og gnidde den inn med margarin og krydder. 3 timer i ovnen på 90 grader, 10 minutt hvile ute av ovnen. Så full guffe i ovnen i 10 minutter. Anbefales !!
  4. Jeg trenger tips om godt kull til daglig bruk, slik jeg leser det i enkelte tråder her, så kan kvaliteten variere mye. hva er det viktigste og se etter ?
  5. Når det gjelder mat så heller jeg mye til Heston Blumenthal`s metoder. Han ser på matlaging som kjemi og fysikk, og tester ut hvordan råvarene kan behandles på best mulig måte. Jeg har ikke prøvd metoden jeg beskriver under her, men min erfaring med Hestons`s metoder har alltid vært vellykket. Så nå har jeg lagt en kylling i saltvannsoppløsning og de skal den ligge i ett døgn. Dette vil gi et mye saftigere kjøtt. I oppskriften jeg bruker har en 300 gr. salt i 5 liter vann, kyllingen ligger i dette i ett døgn i kjøleskapet. Heston bruker lavere tempratur en det som normalt er anbefalt, gni kyllingen inn med smør og krydder, rull en sitron (med skall på ) hardt mot bordflaten og legg den hel inn i kyllingen. grill indirekte i ca. 3 timer på ca. 90 grader. Så skal kyllingen hvile i ca. 45 min. før en "bruner" den på sterk varme i 10 min. Jeg vet at det er tidkrevende, men mesteparten av tiden er jo bare venting..sitt ned og slapp av imens Jeg har ikke bestemt meg for tilbehør ennå, tips mottas Link til oppskriften: http://www.channel4.com/programmes/how-to-cook-like-heston/articles/all/roast-chicken-recipe
  6. Hei ! Jeg skal hente min "nye" kullgrill i morgen. Har kjøpt en brukt Napoleon PRO605CSS av en amerikaner som skal flytte tilbake til usa. Er det noen her som har erfaringer med denne grillen ? Skulle tro det var bra saker, fant nettopp ut at den ny koster kr 6000,- i USA og kr 10.000,- i England. Den kommer med dobbelt lokk for å holde på varmen, skuffen i framkant går inn til kullet, slik at en kan legge inn mer kull eller flis om nødvendig. Det er også kullbeholder i bakkant, for optimal grilling med rotissier`en Veier 109 kg, så det høres jo solid ut.. http://www.napoleongrills.com/products/m605rbcss/