NilsH

Medlem
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

298 Utmerket

About NilsH

 • Rank
  Helårsgriller
 • Birthday 09/10/1979

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Karmøy

Recent Profile Visitors

2,528 profile views
 1. Noen som vet om det blir noe arrangement i år. Må jo begynne å planlegge litt ferie Er vel noen regjerende mestere her inne som kanskje sitter på noe info?
 2. Velkommen!
 3. Ikke akkurat utstyr, men ble en halv geit hos slakteren her en dag. Har kjørt noe på grillen allerede, meget bra som vanlig...... Goat on!
 4. Da var tiden kommet for å gjøre noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, lage kalkun slik som amrikanerene gjør det. Har jo prøvd mange ganger på den "vanlige" måten og resultatene har blitt bra tidligere også men nå er det på tide å "step it up". Siden det nå er slutten av mars og dette skjedde i desember 2016 så er det jo ikke rykende ferske nyketer men alikevel..... Hadde lenge sett "over there" når det gjaldt kalun og funnet en del inspirasjon. Prøvde å google norske treff men fant så godt som ingenting. Tok derfor utgangspunkt i BBqpitboys sin oppskrift. Følgte selvfølgelig ikke den til punkt og prikke, det er ikke noe gøy . Her er litt av det som gikk i gryta sammen med kalkunen. Måtte improvisere litt underveis da fuglen var litt større enn antatt og det måtte mer væske til for å dekke hele. Det hele ble stappet opp i en gryte (krabbegryta). Her er det en som helt klart etterlyser fuglen.Det er vel dette de kaller "smoke-byddy" i Amerika iflg. Facebook (valgte det lille varianten). Sånn, da var den også på plass. Dette fikk nå ligge ett døgn før det skulle på grillen. Her har det hele kommet et steg nærmere grillen. Nyttårsaften er her og det gjenstår og se om dette blir den suksessen som er forventet med så mye forarbeid. Litt lokalt brygg må til på slik en dag selv om det fortsatt var tidlig. Her har den "stappede" kalkunen ligget på ca 1,5 timer, Har fylt den med epler, løk og gulrot og ikke den vanlige stuffingen som amerikanerne bruker. Grunnen til dette er at av erfaring så blir sausen veldig god når man dette som stuffing. Har akkurat snudd den og den har blitt litt vindskjev. Ikke så mye å gjøre med det, er jo ikke det som er det viktigste. Grillen ligger på ca 130 grader og det selvfølgelig BigJoe som må til pers ved en sånn anledning. Så etter om lag 6 timer er den klar til servering. Er lenge siden jeg har vært så spent på noe som kommer av grillen. Dette har jeg brukt mye tid på å få til! Der var det fullt gitt.....hehe..... Dette var resultatet av flere dager innsats. Helt klart ny personlig rekord i kalkun. Meget saftig og med masse smak av det som var i gryta. Var mye jobb for ett litt bedre resultat men hele prosessen var veldig gøy så det kommer helt klart til å gjentas. Var med dette som med mye annet ikke selve resultatet som gjerne var det viktigste men hele prosessen fra planlegging til at maten står på bordet som var det som var mest tilfredsstillende. Som en liten kuriositet kan det nevnes at fruen skaffet det som kalles gourmet-rosenkål. Den luringen til høyre med et lite lilla-skjær er da gourmet varianten. Denne var veldig mild og fin på smak og noe som jeg likte bedre en standardvarianten. I følge innkjøpssjefen var denne så dyr at det ble med denne ene gangen....hehe. Håper noen andre prøver denne måten å lage kalkun på og at det gjerne deles med fellesskapet. Godt nyttår...... tre måneder for sent......
 5. PK

  Noen som har erfaring eller i det hele tatt prøvd disse grillene. Frister å prøve og nå er jo prisen ganske god, pluss gratis frakt. http://www.bbqshop.no/produkt/pk-grill-og-smoker/
 6. Da var det klart for del to av geiteskrotten. Nå var det låret som skulle til pers. Var ikke det største låret i historien men hadde virkelig troen alikevel. I likhet med første del av geita var dette like ukjent så jeg gikk i grunnen for en noenlunde safe måte å tilberede på. Salt, pepper og et par hvitløksfedd var det som ble brukt som krydder. Ble lagt på grillen på ca 130 grader. Må innrømme at bloggen ikke er helt up to date så er litt usikker på hvor lenge det lå på før det var ferdig. Tok det når deg så brukbart ut, rett og slett. Hadde ikke noe termometer med kjernetemperatur. Min erfaring (som er noe tynn) med geit tilsier at litt høy temperatur i kjøttet ikke skader i det hele tatt. Kjøttet forblir saftig selv om tempen går opp mot 90 grader. Sånn så det ut da det var "ferdig". Ikke det kjøttet som gjør seg best på bildet men for min del betyr ikke det all verden. Dette var sånn røfflig det som var av kjøtt på låret. Var litt til men det gjorde seg om mulig enda dårligere visuelt. Ble servert med hjemmelager potetstappe, blomkål, gulrøtter, rosenkål og noe som skulle være soppsaus men ble mer en soppstuing. Nok en gang viser det seg at dette er noe jeg vil ha mer av. Utrolig saftig og godt. Nå har jeg prøvd geit ved to anledninger og med vidt forskjellig tilbehør og det viser seg at begge deler funker veldig bra. Thumbs up for goat!!!!!!!
 7. Dette blir meget bra low and slow. Jeg kjører knokene sammen med løk og øl en times tid før jeg hiver dem på rista. Der ligger de i timevis mens jeg pensler med ølblandingen. Blir veldig saftige og fine.
 8. Det funka veldig bra. Merka egentlig ikke noe forskjell
 9. Endelig fyr i potta. Glemte å handle inn eplejuice så da blir det å teste om det funker å pakke baby-back med tropisk nektar istedet Et par timer til nå så blir det forhåpentligvis suksess!
 10. Nice. Nesten så jeg vurderer en donasjon
 11. I dag blir det burger! Endelig kan jeg lage burger (kverne kjøtt) uten å pådra meg høyt blodtrykk, panikkanfall og forbanne både kvern og kjerring ( som for ordens skyld er helt uskyldig). Denne gjør jobben!!
 12. Stjerneristdingsen? Er det det som kalles Accessory Rack eller har du noe gøy jeg ikke vet hva er?
 13. Nr 5 hadde vært nice...
 14. Da var det endelig klart for å prøve noe som jeg har tenkt på lenge, nemlig geit. Det som har vært utfordringen her er tilgangen. Geit kunne skaffes men da var den frosset noe som gjorde at jeg ikke fikk den oppdelt slik jeg ville. Men tilfeldigvis en dag jeg var innom slakteren for å handle andre ting spurte jeg om det var noe geit i sikte. Beskjeden var at det kom en halv "fersk" senere på dagen. Da var lykken gjort og den ble med hjem etter tur 2 til slakteren. Den ble stykket opp slik jeg ville, lår og ribbe/frempart for seg selv og resten skåret i biter. Hadde den vært frosset hadde alt kommet i oppkuttede biter eller selvfølgelig hel om en ville det. Planen her var da å starte med ribba. Den ble salta og pepra og fikk ligge i kjøleskap et døgn før den gikk på grillen. Hadde godt med salt på da dette ble anbefalt. Har tidligere vært borti litt lammeribbe og tenkte at dette kanskje kunne gjøres på ca samme måte. La grillen på rundt 130 grader. Her har den vært på i ca 1,5 time. Nå begynner det å ligne noe. Mista litt kontroll på tida men antar at den har ligget omtrent 4 timer. Har skrumpa en del noe jeg regna med. Er ikke det dyret med mest kjøtt på så det må et godt stykke til for at du skal sitte igjen med noe å spise. Tatt av og kan i følge temperaturen gå under kategorien "pulled goat". Ble tatt på ca 90 grader. Høres kanskje ut som alt for høyt men har hatt hell med dette når det gjelder lammeribbe så tok en sjanse. Måtte ha noe i tillegg og siden erfaring med geit er syltynt så gikk jeg for danske tøfler eller hva det nå heter. Burde kjørt disse på litt høyere varme men de funka fint for det. Served med rødkål og erter i tillegg. Til og med sprø svor, uten at det var noen form for høydare Ble på forhånd advart at geit hadde mye mer distinkt smak enn kje og derfor var spesielt. Min erfaring og mening er at dette absolutt er noe som burde blitt mye mer brukt til mat. Vanskelig å si hva det smakte men godt var det så definitivt. Utrolig mørt og saftig temperaturen til tross. Da var en av delene brukt og jeg ser virkelig frem til å teste neste stykke av geita. Ser muligheten for at dette er den førte posten i en trilogi når det gjelder geit.
 15. Utrolig bra! Synd jeg var for sen til å møte han innfødte