thostr

Medlem
 • Content count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

73 Utmerket

About thostr

 • Rank
  Allværsgriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Hemmelig
 • Lokasjon:
  Tromsø

Recent Profile Visitors

1,161 profile views
 1. Colour me clueless, men hva er egentlig forskjellen? Understellet i det som ser ut som sort pulverlakkert stål vs rustfritt stål? Den britiske importøren, som vel er rimelig stort satsende og aktiv på the inter tubes (aka internett) har nå bilde av stålunderstell-varianten på frontsiden: http://monolith-kamado-grill.co.uk/ Vanskelig å si noe om hvor stor omsetning Monolithene har fått og hvor bra det har vært rent økonomisk for importøren. Arnøy selger jo mye sesongvarer som hagemøbler, og grill er jo en sesongvare langt på vei. Tipper hagemøbler er endel mer lettsolgt en en keramisk ovn som står side ved side med Weber-modeller som figurerer i produkttester verden rundt. Jeg har også opplevd en forhandler som var direkte negativ da jeg spurte om trekk til Monolith. "Monolith?! Nei de har vi solgt ut billig for lenge siden, det var sære greier og kun for de med spesiell interesse". Selv om jeg vel har spesiell interesse, så har jeg opplevd Monolithen som ekstremt lett å bruke og med utrolig konsistente og gode resultater, i en helt annen liga enn de gass-grillene jeg har eid. Så med litt positiv oppmerksomhet fra medier så bør det jo kunne bli fart på sakene?
 2. Importøren dvs. Arnøy Engros forholder seg jo primært til sitt forhandlernettverk, så er ikke så merkelig om du som privatperson ikke får den oppfølgingen du forventer. Jeg synes forøvrig også at Arnøy har vært trege å få svar fra på epost, mulig de er mye opptatte på høsten/vinteren med å forberede sommersalget? Det er dog ting som kan tyde på at dette er et litt for spesialisert produkt til at det passer så bra til salg via det vanlige forhandlernettverket? Jeg har møtt på ganske kunnskapsløse og tildels negative forhandlere. Forøvrig ser jeg ingen signifikante forskjeller på det norske og svenske produktet. Ulik krybbe? Er det noe her som skal være bedre eller mer moderne med de svenske produktbildene?
 3. Og hva baserer du den ukvalifiserte synsingen på? Er ofte dalende satsing på salg av griller på høst og vinteren, så om det er det du mener så støtter jeg det.
 4. Visstnok så er det samme keramikk-fabrikk for Big Joe og Monolith (kilde: http://www.kamadoguru.com/topic/16702-add-monolith-to-grill-list/)
 5. Takk for svar. Jeg skrev i tillegg til Monolith i Tyskland for å høre hva den offisielle linjen er og forhold til garanti. Her er svaret: Så, da blir det utendørs vinter-pizza-steiking til helga!
 6. Hvor kaldt blir det hos deg? Hva med snø og mulig påfølgende isdannelse?
 7. Vinteren lar enda vente litt på seg nord i landet, selv om vi har hatt både første og andre snøfall. Det har stort sett vært for utrivelig vær til grilling. Snart er nok tiden her med skikkelig kaldt og tørt vær. Kjenner dog på meg at dørstokk-mila er lang for å gå i gang med grilling, selv om lysten er der. Er det virkelig ok å bruke kamandoen når det er 10 kalde ute? Ikke noe vesentlig forhøyet risiko for brekkasje? Er det behov for å fyre ekstra ved smoking? Noen som kan komme med erfaringer som tipper en sommer-griller over til å bli helårs?
 8. Jeg tror også jeg skal prøve å ha deflektorplaten rett under pizza-platen. Mozarellaen jeg brukte nå sist var denne: Coop har en liknende selvprodusert sak som også har fått grei omtale (http://www.bramat.no/kosthold/tester/1094-bramat-tester-revet-ost-2013). Jeg skal nok dog ta turen tilbake til fersk mozarella så snart jeg sorter ut temperaturstabilitet på 300+ grader. Skeier litt ut her nå i dag med sous vide + entrecote, i anledning godværet....
 9. Akkurat. Da må jeg ha vært uheldig, for pakken min var under Biltema-nivå.
 10. Takk for tips. Mine faste Askepott-ritualer er å røre i asken til det som ligger over risten har ramlet ned, og så tømme dette. Gjør det alltid, og så prøver jeg å passe på at det ligger noen litt større og nye biter nederst mot grillristen slik at det ikke skal bli tett. I det siste så har jeg brukt "El Gringo"-kull. Pris og reklame på pakken tilsa at dette skulle være good stuff med store biter, men det var sannelig ikke mange store biter i den pakken jeg kjøpte. Dvs. sammenliknet med mitt go-to-kull - Gastronaut Quebracho. Skal prøve "El Cheapo" altså IRMA 1000 neste gang - det er vel faktisk nesten det eneste grillkullet som selges i Tromsø som jeg ikke har prøvd ut nå...
 11. Helgens pizza-runde ble gjort med indirekte varme dvs. deflektor-plate på - nederste posisjon. Jeg slet litt med å holde temperaturen over 300 grader, muligens jeg som ikke var nøye nok med klargjøring av grillen (var nokså mye rester igjen fra forrige runde). Prøvde også å stenge toppventilen dvs. legge lokket på men med full åpning, mens vi stekte. Det ble til at første runde (vi lager gjerne 4-5 små pizzaer) ble laget på 320 grader, og hadde en langt penere stekeskorpe på toppen enn det vi har fått til før. Omtrent 5 minutter steketid. Yay! Temperaturen droppet så 10-15 grader per steking, og den siste pizzaen var nokså nært det vi vanligvis lager. Så det ser lovende ut med høyere temp og indirekte varme. Neste runde blir med carefully selected and prepared coal.
 12. #kamadolife
 13. oh lord. success!
 14. Det får bli neste gang - ser ut til at dryppingen stanset opp. Nærmer seg med stormskritt nå, og det lukter himmelsk. Lukt er jo også smak som stikker av? var vel Heston Blumental som uttalte dette. muligens rett, men god lukt er jo nytelse det også. Ahhhh.... Forøvrig takk så mye for kjappe svar. Dette er et flott community of practice!
 15. Takk, har tuppet ovnen opp til 130 grader nå. Er det ok å ha den på rist? ser det drypper endel...