Tbone

Medlem
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Tbone

 • Rank
  Finværsgriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 1. Mye av råvarene brukt i bbq-retter i USA er ikke standardvare hvor jeg oftest frekventerer. Har jeg flaks har min lokale slakter spareribs eller baby backs, med mindre jeg har spesialbestilt. Brisket ser jeg sjelden og beef ribs og pork butt har jeg aldri sett solgt i Norge. Er det noen her som kan anbefale utsalg med et mangfold av råvarer egnet for BBQ?
 2. Jeg har noe lignende, en slik: Jeg bruker sjelden "skapet" fordi temperaturen der ikke blir høy nok. Kan sikkert få det til å bli rundt 250F i skapet, men da vil det nok bli altfor varmt i tønnedelen og ikke minst i brennkammeret. Bruker skapet mest til å holde ting varmt eller etter at ribs'ene er i folie kan det også gå. Hvis noen har noen tips om varmefordeling og hvordan jeg bedre kan utnytte skapet så hører jeg gjerne om det. Brennkammeret mitt begynner å bli litt slitent. En del av original-lakken har flasset av og det har vært noe rust enkelte steder. Pusset vekk rust i fjor og sprayet det med varmebestandig lakk. Spraylakken gir et tynt lag og er ikke så fin som originallakken. Da jeg kjøpte den fikk jeg en god del hickory-ved med på kjøpet. Var veldig gøy å fyre med det, men etter at det ble brukt opp har det gått i briketter ispedd chips eller chunks. I fjor var det en del butikker i mitt område som førte chunks, men nå har jeg bare sett chips. Skulle gjerne hatt chunks eller helst vedkubber. Vurderer å kjøpe en mengde eikeved for å fyre med det. Det er noe med vedfyring som setter en ekstra piff på prosessen.
 3. Dæven! Jeg som har brukt timevis på nettet på grillnettsteder har ikke kommet over dette stedet før nå! Noe av det beste jeg kan drive med er å grille. Griller mest med kull. Av hardware har jeg en Comedus fra Landmann og en 1628 BBQ smoker fra Tejas Smokers. Skulle ønske utvalget av røktre var større i Norge og at slakteren solgte skikkelige ribs og butts.