BBernt

Medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Nøytral

Om BBernt

 • Rang
  Finværsgriller

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon:
  Tromsø
 • Interesser
  Weber Summit Platinum
  2 x Futur Trio Compact
 1. Dine vurderinger, ReneR, ser ut til å være den oppsummeringen jeg trenger. 2 x Weber 57 cm med tilleggsutstyr blir kjøpt inn til sommeren, en til hver plass der jeg tilbringer mest fritid. Der har jeg også 2 x Futur trio gassgriller, tilsammen blir det nok å kokkelere med. Kamado er neste steg når jeg er klar for det. I Tromsø forhandles Primo og Espegard, kanskje kommer de på salg til høsten? Nå når begge Futurene går ut på dato, har jeg 4 x 10 kg komposittflasker jeg leverer tilbake. De pengene hjelper på ved regnskapet. Weber Summit Platinum er bra nok til alle formål og får stå hjemme som før. Når det grilles der, er det som oftest begrenset med tid og den er en flott grill på alle måter. Takk til forumet sålangt!
 2. Siden det er valgår med ideologiske argumenter mot venstre og høyre, utfordrer jeg forumet til å argumentere for kamado eller kulegrill med ekstrautstyr. -Levetid, innkjøpspris, tilgang til deler og vedlikehold er viktige forhold som bør vurderes før beslutning. -Begrensninger, muligheter, variasjon og utvikling av personlige egenskaper bør vektlegges for ny bruker. -Til slutt synes jeg "wow" egenskapen er viktig, men utstyret bør ikke bli oppfattet av omgivelsene som latterlig. Har forumet noen synspunkter?
 3. Til og med kaldrøyking ser jeg, nå er det bare å finne den. Takk for god veiledning!
 4. Ned et halvt nivå.... Jeg har bestemt meg for å starte kull introduksjonen med Weber 67 cm, alternativt 57 cm hvis jeg bare finner en slik. Da starter jeg som de fleste med å erfare grunnleggende grilling og slow cook. Så får jeg se hvor langt jeg kommer. Håper jeg kommer lengere enn da jeg startet med sous vide. Trodde det skulle bli min nye spesialitet, men satser nå på slow cook på kullgrill.
 5. Takk for hyggelig mottakelse! Jeg snevrer inn valgene mine ved å utelukke WSM. Den brukte Joe's bbq smoker koster 6000, hvis finishen er som beskrevet er prisen akseptabel. Men skjønner at vedfyrt smoker er mere krevende enn de andre alternativene, så svaret på mine 3 valg blir kanskje Weber 67 centimeteren. Fra sidelinjen kom et 4. alternativ, Primo i stor størrelse var den som fenget mest. Høyere i pris, men alt annet passer bra med helårsgrilling på hytta. Eneste begrensning blir kanskje at den ikke produserer så mye strålevarme hvis man skal sitte rundt og hygge seg på vinteren. Summit Charcoal treffer da kanskje enda bedre, men vet ennå ikke norsk pris eller introduksjon. Avslutter enn så lenge med bilde av min bærbare grill med 4 reinsdyr indrefileter på sterk varme før de får hvilt seg litt.....
 6. Har en stund tenkt å utvide grilling til slow cook og skal se på en brukt Joe's bbq smoker. På nettet åpnet det seg flere sider på andre merker, dermed oppstår flere problemstillinger. Fant blant annet denne siden og har spørsmål jeg håper å få svar på: Kan man grille pølser og hamburgere fort og enkelt på en Weber Moutain Smoker? Hvilken Weber kullgrill dekker de fleste behovene, fra 1/2 time til 12 timers matlaging? Hvis jeg kjøper Joe's bbq smokeren, bør jeg da også ha en enkel kulegrill? Jeg er klar over mulighetene og begrensningene ved de fleste produktene, men de er mere av teoretisk verdi siden jeg bare har brukt gass. Er nå ute etter de kulinariske og sosiale svarene erfarne brukere kan dele med meg.