olela

BBQ Guru - PartyQ. Ny utgave

1 post in this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

 • Similar Content

  • By olela
   Dere som har CyberQ Wifi...
    
   Finnes det bra programmer/apper til dette utover det som standard følger med fra BBQ Guru?
  • By toremick
   Bestillt meg komponenter til å bygge denne her nå:
   https://github.com/CapnBry/HeaterMeter
    
   Pid regulator med wifi og 4 stk tempfølere, 1 - pit, 3 stk til diverse annet.
    
   Snasent webinterface på den

    
   Masse flotte funksjoner med grensealarmer ut på epost/twitter etc.
    
   Kan betjenes med joystick i front, fungerer flott uavhengig av wifi. (bruker da kun lcd og  joystick)
    
   Slik blir ferdig produkt i boks

  • By olela
   En kommer over mye rart på internett! Jeg er litt usikker på hva jeg mener om denne... En del av meg mener dette er kult, og en annen del mener at det ser veldig rart ut. Hva syntes dere?
    
   Kamado Joe med integrert PID controller...
   Batteridrift, vanntett og ingen ledninger...
    
   Jeg vet det er delte meninger om PID controllere, men la det være en annen diskusjon.
    

    
   Bilde rappet herfra:
   http://forum.kamadojoe.com/forum/main-category/kamado-joe-announcements/334-first-look-kamado-joe-bbq-wizard
  • By olela
   For en tid siden fikk jeg plutselig lyst på en ny gadget.
   Har en stund siklet litt på en PID controller slik at det er lettere å holde stabil temperatur i grillen.

   Valget sto mellom iQ110 eller iQ120 fra PitmasterIQ, og PartyQ eller DigiQ DX2 fra BBQ Guru. Valget falt på sistnevnte, DigiQ DX2, samt en 10 CFM vifte og tilhørende adapter til kulegrill/WSM. De andre hadde helt sikkert virket godt nok i massevis til kulegrillen min, men det var en del tilleggsfunksjoner på DigiQ'en som jeg hadde lyst på. Dette blant annet "Open lid detector" og "Ramp" funksjonene, samt muligheten for å ha en probe i kjøttet også. I tillegg syntes det er en bedre montasje mot grillen på de fra BBQ Guru.

   For å få montert adapteret på grillen, borret jeg et 24mm hull i den. Hullet borret jeg "klokka 6", dvs rett mot meg når jeg står foran Performeren. Jeg har lest litt forskjellig om hvor høyt hullet skulle sitte på grillen. Noen monterer det over kullristen, men andre monterer det under.
   Jeg valgte å montere det under kullristen, men ikke så lavt at det kom i konflikt med One Touch systemet inne i grillen.
   (Jeg har dessverre glømt a ta bilder av dette, skal legge det inn her etterhvert)

   Så var dagen kommet for en prøvekjøring. Valgt å gjøre dette uten mat på grillen, for jeg ville se hvordan systemet virket først.
   Brukte Smokenatoren, men kuttet helt ut vannet. Dette skal visst gjøre at kullet brenner en del saktere, noe som jo burde være en fordel. Fylte opp med Heatbeads, tente 16 briketter, og la alle de varme brikettene i en side av Smokentoren.

   Har borret hull i performeren til å montere DigiQ'en på...


   Ferdig rigget:


   Bilde under grillen:


   DigiQ DX2 som holder 110 grader på rista inne i grillen.


   Koblet også opp iGrill'en, slik at jeg kunne sitte inne å følge med på hvordan dette bar i veg. iGrillen målte stort sett 5 grader lavere temperatur enn DigiQ'en. Nå har DigiQ en innebygd metode for kalibrering, så jeg må kanskje sjekke dette en dag. (Sjekket iGrillen for bare noen uker siden i kokende vann, og da var den spot on.)
   Det flotte med iGrill er at man kan se flotte grafer over hvordan temperaturen har endret seg underveis. Perfekt for denne type forskning!


   Legger også ved en PDF, der det er lettere å se detaljene i temperaturutviklingen.
   iGrill 10-30-13 1022 PM.pdf

   Som en kan se av grafen gikk det litt opp og ned i begynnelsen. Dette er fordi jeg måtte finne ut av hvor stor åpning jeg burde ha på spjeldet i lokket, og hvor stor åpning jeg skulle ha ut fra vifta. (På vifta er det en skive som kan justeres for å begrense hvor mye luft som kommer inn i grillen.)
   Konklusjonen ble ca 8mm åpning på spjeldet i lokket, og 50% på spjeldet i vifta.

   Tok også av lokket en gang for å se hva som skjedde. DigiQ har innebygd "Open lid detector", noe som gjør at vifta skrus av når lokket tas av. Først når den merker at lokket er på igjen begynner den å blåse for å få varmen tilbake til innstilt temperatur.

   Når klokken nærmet seg 22.30 på kvelden var det på tide å gi seg. Det var fortsatt ganske mye briketter igjen, så det burde ikke være noe problem å holde temperaturen ett par timer til før det treng etterfylling skulle jeg tro. 6-7 timer burde være realistisk tid man kan få med dette oppsettet (ved ca +2grader ute).

   Ytterlige forbedringer:
   Jeg skal få laget en stålplate som skal ligge oppe på kullristen også, slik at lufta som blir blåst inn blir ledet mot smokenatoeren. Dette skal visst også gjøre systemet ennå mer stabilt. Det er mange som pakker inn kullristen i aluminiumsfolie isteden, men jeg syntes en tynn stålplate virker mer solid. Denne plata skal skjæres rund, slik at den den ligger oppe på kullristen og tetter så godt som mulig rundt kanten. Så skjærer jeg bort ett stykke av plata slik at den blir seende ut som en slags halvmåne (eller bokstaven "D" ). Da burde nesten all luft presses igjennom smokenatoren er, slik at den kalde lufta ikke kan stige rett opp til ristene.

   Og hva jeg syntes?? Dette har har jeg veldig stor tro på at skal bli en suksess. Så langt virker det veldig bra, og jeg gleder meg til å få testet dette videre. "Kula" har aldri vært så stabil på temperaturen før.
   Det eneste jeg kan pirke på er at det jo blir noen ledninger ut av dette. Når jeg får tid skal jeg prøve å få tilpasset dette noe, slik at det blir litt mer ryddigere.
   Noen vil nok også si at dette er å "jukse" litt... Jeg er forsåvidt enig, men for min del har jeg nok andre ting å finne på så jeg har rett og slett ikke tid til å passe på grillen hele tiden. Så da kan valget være grille/ikke grille, og da er svaret enkelt.

   Edit... Her er ett par bilder av hvor jeg har montert adapteret på Performeren:  • By olela
   Er det noen her som har erfaring med PID-controllere ala det bbq guru selger??
   http://www.thebbqguru.com

   Virker det like godt som reklamen sier?