ThomasWH

Skal kjøpe min første gassgrill.. Men hvilken?

83 innlegg i emnet

Ja da var tiden inne for å kjøpe gassgrill. Jeg har aldri eid en grill før, men min kjære far kjøpte en Weber E310 (tror jeg den het) for 3-4 år siden, og den fungerer utmerket den dag i dag. Den har knottene oppe på høyre sidebord, så det betyr at den er noen få år gammel. De nye Weberene har knottene foran.
 
Jeg MÅ ikke ha Weber, men har skjønt at Weber er verdens mest solgte grill, og den som går for å være best, og har vært kjent for det i mange år. På verdensbasis har vi Napoleon grillene som er mer populære enn Weber i Canada, og nummer 2 i USA. Tviler ikke på at Napoleon er like bra som Weber. Broil King virker også meget bra. Tror disse tre troner på toppen over de beste grillprodusentene i verden i dag.

Jeg har brukt mange dager og timer de siste par ukene på å lese meg opp på gassgriller på nettet. Gassgrillens historie, særlig fra 80-tallet og til i dag, har vært interessant å lese om. Weber var ikke alltid best. Lynx tronet jo toppen i USA før. Og i dag er slettes ikke Weber det som går for å være den eneste gode griller i USA. USA er selvfølgelig referanse, fordi intet land griller mer enn USA! Canada er også med på grilltoppen i verden. I Canada er det Broil King og Napoleon som gjelder. Napoleon er nok den grillen jeg mest har lyst på, men den har nettop kommet til norge og koster flesk. Den er dyrere enn Weber. Og Weber er, i følge alle (!) utsalsstedene jeg har snakket med, svært overpriset.

Nordmenn er noen sære dyr. Jeg kan si mye om nordmenn. Jeg er nordmann selv. Etnisk og greier. Men vi er rare. "Alle" skal ha Weber. Fordi det har blitt en "greie". Ja, Weber er en av de beste. Men ikke nødvendigvis den eneste som er best. Det blir som når nordmenn kjøper ny bil. "Alle" skal ha enten Audi, BMW eller Mercedes. Hvorfor? Joda, bilene er gode de! Men det finnes andre gode biler også! Poenget mitt er: "ALLE" skal ha det samme! Og DET synes jeg er MINDRE intelligent! Man har liksom ikke lov til å skille seg ut i lille JANTE-NORGE! (janteloven, argh! den er sterk her til lands enda den!) Bare fordi alle du kjenner har Weber betyr ikke det at du også MÅ ha en Weber! Du er ikke dårligere enn vennene dine hvis du kjøper en annen grill. Fks. er Broil King grillene penere og MINST like bra som Weber. De koster ikke mye mindre heller, så du går ikke ned til "kinagrill" på kvaliteten om du velger en Broil King. Broil King er dessuten er tøffere navn! Uten at det har noe som helst å si. Super 8-brennersystemet til Broil King slår også brennene til Weber! Weber er litt oppskrytt, og overpriset. Og jeg har nesten lyst til å unngå å kjøpe Weber bare for å ikke "følge flokken med sauer". smiley.gif
 
Det snakkes jo mye om kvalitet. Man ønsker jo ikke at grillen skal visne hen etter 2-3 år. Man ønsker kanskje å ha den i 5 år. Eller 10 år. Eller lenger for den saks skyld. Man går kanskje lei av grillen sin og ønsker en bedre, større og penere modell etterhvert. Men jeg kan i allefall se for meg at jeg kjøper en grill som jeg kommer til å ha i minst 5 år! Om ikke lenger. Den bør IKKE gå istykker på disse første årene. Noe jeg har skjønt de billigere produsentenes griller gjør/kan gjøre.. Selv om man tar godt vare på dem, renser dem, bruker trekk over på vinteren osv. Garantiordningene til de forskjellige produsentene er jo viktige her. Vet at Weber har gode vilkår. Men det har Broil King og Napoleon også!
 
Jeg har vært og sett på gassgriller på Plantasjen, Elkjøp og et par andre mindre kjeder. Jeg ønsker å legge meg på klassen opp til 5000 kroner tror jeg. Dvs. de rimeligste grillene fra de beste produsentene. Eller litt bedre modeller av de billigste produsentene.
 
Ønsker selvfølgelig å gjøre det beste kjøpet. Pris er viktig men kvalitet er viktig det også. Så kan ikke bare kjøpe noe ræl heller. Jeg spytter gjerne inn et par tusen ekstra for å få noe som varer lenger. Og utseendet på grillen HAR litt å si. Det blir som med damer; Det vikgitste er hva de har på innsiden, men de trenger ikke å se ut som troll heller! (sier jeg, som har en 10er selv, hehe!)
 
Weber Spirit serien, særlig entry-modellen 210, virker veldig kjipe. På ALLE måter. Har vært innom og titet på disse på Elkjøp og Plantasjen tre sommere på rad nå. Dårlige/tynne grillrister, og tynne/dårlige stativer/ben, mye plastikk og generelt et stygt og SVÆRT UTDATERT utseende på hele grillen. To brennere gir også treg oppvarming av maten. Har jeg rett? Man trenger minst tre brennere! Helst tre pluss en sidebrenner! smiley.gif ALLE (!) selgerene jeg har snakket med har også rakket ned på Weber og sier at de billgiste Weberene ikke er noe vits i å kjøpe da de gir for lite for pengene, ser kjedelige ut, og generelt sett er ganske enkle. Jeg syns at de svakeste følger strømmen! Og jeg kjøper ikke Weber bare fordi "alle" andre har det! Seff er en Weber ti 20-30.000 kroner bra! Men jeg begynner med en litt billigere grill enn det! smiley.gif Selv om jeg har pengene...
 
Broil King Crown 340, som Plantasjen har til 4000 kroner (med gratis trekk), virker bedre. Og kvaliteten (som jeg har lest meg opp på) skal være på lik linje med Weber. Grillen er penere enn Weber sin E210, og koster 1000 kroner mer. Jeg liker denne best så langt. En selger på Plantasjen som jeg snakket med i dag sa at han selv valgte en Broil King 490, fordi han likte den mye bedre enn alle Weber grillene. Han mente også at Weber sine billgiste griller ikke var noe særlig, OG at nordmenn har en sær greie med å alltid velge Weber, bare fordi "alle andre har det". Broil King selges også hos Jernia. De har faktisk tilbud disse dager. Man får en Braon 340 til 3699 kroner, satt ned fra 5000 kroner! Bør jeg gå for denne? Den er identisk til en Crown 340, bare at Braon 340 har tykkere lokk, og dual-burner istedenfor Super-8 burner. Jeg har skjønt at Broil King har patent på Super-8 brenneren. Er denne et MUST? Den gir vel bedre resultar enn en dualburner? Jevnere? Men så må man veie opp brenner mot lokk, for selv om Crown har bedre brenner enn Baron-serien, har Crown-serien lavere og tynnere lokk og da slipper mer av varmen ut av grillen. Tror nesten jeg går for en Baron jeg! Noen her som har en slik en?
 
Napoleon grillene har nettop kommet til norge nå i 2014 om jeg ikke tar feil. Flust.no har noen av disse. Men man får ikke sett på dem i virkeligheten, så jeg kan ikke si noe om dem. Annet enn at de kommer ut best i test i USA gang på gang. Slår faktisk Weber i tester. Jeg hadde nok valgt en Napoleon hvis jeg hadde villet bruke noen tusen ekstra på grill. Kanskje min neste grill blir en Napoleon! Jeg mener å huske at både Napoleon og Broil King har bedre garantiordninger enn Weber.
 
Nordic Season grillene virker ganske bra (med forbehold) til å være billiggriller. På lik linje med Innova har jeg forstått, men virker litt bedre på kvalitetsfronten, med tykkere og bedre grillrister osv. Gassknottene eller hva man kaller dem, har også grei kvalitet på noen modeller. Denne har jeg sett på og tatt på. Vurderte en modell jeg tittet på, uten at jeg husker hva den het. Kostet 2600 kroner veiliedende. Da fikk man 4 brennere og 1 sidebrenner. Og 2 års garanti (dårlig). Jeg prutet den ned til 2200 kroner der og da.. Men klarte ikke å kjøpe den, fordi jeg hadde Broil King i bakhodet, og en hel del spørsmål som jeg ville på svar på før jeg kjøpte min første gassgrill.
 
Innova er et billigmerke som Elkjøp fører. Her virker det som om man får "mye for pengene" men jeg tviler på at kvaliteten er god. Tror man får 2 (eller var det 5?)  års garanti her. Et dårlig tegn. Har tittet og tatt på disse også.
 
Landmann har jeg bare lest om på nettet, og denne svenske (?) grillen virker bra til å være litt rimeligere enn de dyreste. En Landmann gril kom best ut i en test for et eller to år siden. Har skjønt at kvaliteten ikke er like bra som Weber, Broil King og Napoleon. Har ikke sett Landmann grillene i virkeligheten. Hvor finner jeg de?
 
Futur har jeg forstått har noen gode griller i grei kvalitet. Men har ikke sett på disse i virkeligheten heller. Noen som vet hvor jeg finner de? På Felleskjøpet?
 
Tips og råd settes pris på! Har lest meg opp på en del, men har aldri eid en gassgrill som sagt. Er 36 år straks så var vel på tide at jeg fikk meg min egen gassgrill. Hehe.
 
Skal jeg bruke 2-3000 kroner på en Nordic Season grill og slippe billig unna? Eller 4-5000 kr på en Weber eller Broil King (eller Napoleon) som definitivt har best kvalitet? Man må jo opp litt i pris på de beste merkene for å få like mange brennere. Må jo ha minst 3 brennere! smiley.gif
 
Jeg føler vel egentlig at jeg har (etter MYE research på nettet, bla. på amerikanske grillforum) bestemt meg for BROIL KING. Er dual-burner vs. Super-8 burner go lokkets tykkelse de eneste forskjellene på CROWN og BARON-serien til Broil King? Noen som vet noe om det?

Da var det ut på tur for å sikle på griller igjen..! Mulig jeg kommer hjem med en! Men hadde vært morsomt med litt feedback fra noen her inne også da! wink.gif

 
Mvh.
Thomas

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Oi! Det var dagens (eller tidenes?) lengste post :)

Deler noe av tankene du har rundt det å ikke ville kjøpe det alle andre gjør. Slik er jeg litt selv også, og jeg liker å kjøpe noe ikke alle andre har!

Når det kommer til de rimeligste grillene til Weber er jeg litt enig ja. Syntes disse virker litt skranglete og ikke så solide som en skulle forvente. Har en spirit e-310 av den gamle typen selv, og syntes den virker bedre sammenskrudd enn den nye typen.

En av fordelene med Weber er jo tilgangen på reservedeler, utstyr og forhandlernettverk. Men det betyr jo ikke at det er den beste grillen av den grunn.

Hvor mange brenneren du bør ha kommer nok litt an på type grill og størrelse på grillen. Men sidebrenner hadde i allefall ikke jeg lagt penger i. Av de jeg kjenner som har det, tror jeg aldri jeg har sett den i bruk hos noen av dem.

Valget av grill syntes jeg du bør basere på hva du har lyst på og hva som er budsjettet ditt. Vil du ha Broil King, syntes jeg du burde gå for denne hvis den dekker alle dine behov. -og for all del må du dele med oss både bilder og erfaringer du gjør med grillen ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

siden du ikke er den første som lurer på dette, vil jeg anbefale deg å lese gjennom denne tråden

Og jeg er helt enig - i en alder av 36, så er det på tide med din egen grill!

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruk kr 3000,- på en Weber Q3000 hos Jernia... 

 

Du har tenkt og skrevet mye, men når det gjelder garanti, reservedeler, rister osv, så er Weber helt overlegen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er til dels enig med ReneR her. Q3000 er en veldig god grill som dekker de aller fleste sine behov.

Men nå er jo det noe "alle" har, så da utgår den kanskje?

Uansett syntes jeg du skal kjøpe noe du har LYST på :) Gjør du ikke det kommer du sikkert til å angre uansett hvor god den grillen du kjøper er!

Alle grillene som er nevnt her klarer helt fint å lage god grillmat!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange rimelige store gassgriller holder knapt ett par sesonger før de har rustet opp :(

Har selv hatt en Q320 (nå 3200), de er fine, men indirekte varme er virent på de, da den store brenneren går i ring rund og den little går tvers over, men de er solide saker og finnes mye bra ekstrautstyr til de.

 

Før den hadde jeg en 220 som ble alt for liten, og jeg hoppet like greit fra 320 til Genesis.

 

Jeg kjenner desverre ikke til de nye jeg ikke har hørt om før, men landman griller ol holder jeg meg unna

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spar 3000 kroner og kjøp en Weber kulegrill med kull. Mye bedre smak.

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spar 3000 kroner og kjøp en Weber kulegrill med kull. Mye bedre smak.

 

Ja takk begge deler heter det Fredrik... 

Giller mest med kull/briketter, men jeg er også glad i Q-a mi.

Endret av ReneR
1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Fredrik Ja det er fint det, men du bør ikke trolle i en tråd som handler om en som faktisk har lyst på en gassgrill.

Det er ikke alle som bor på steder der kull er lov heller, ei heller alle som synes det er morro å måtte faktisk vente i 15-30min på kull/briketter for å bli klart.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med aktive barn så har man ikke alltid tid til godfølelsen, så det er det bedre med gass en komfyr.

Og all grilling er bedre en ingen grill.... 

Så la oss promotere grillglede, så kan kan grillinteressen øke etter hvert som de oppdager nye og spennende ting.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var ikke meningen å være negativ, bare et innspill til en som skal kjøpe en grill.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Noen av Napoleon gassgrillene kan jo gjøres om til kullgrill også står det!

Om $$$ ikke har noe betydning hadde jeg bestilt en Napoleon! :D

Fjongt med bakgrunnsbelyste brytere og integrert isbøtte!

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hold dere saklige her folkens. Det er selvfølgelig lov å foreslå andre ting en det trådstarter spør om, men hold både kommentarer og motsvar saklige.

Fin den Napoleon grillen også ja :)

Men jeg ser ikke at det er lys i bryterene noe sted?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stilig, jeg kikket på den rimeligere modellen jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når jeg vil ha Broil King, og "ikke alle har den"-faktoren er tilstede med den her i norge, så skal det sies at halve USA har Broil King, akkurat som at den andre halvdelen av USA har Weber. (Nå er ikke det helt sant da Napoleon er en av de mest solgte!) Jeg har ingen problemer med å kjøpe noe halve USA har altså. Bare noe alle i norge har! :D Hehe... Morsomt med så utrolig mange svar på så kort tid! Da fikk jeg i allefall bekreftet at det er HER på grillet.no at alle de seriøst grillerne befinner seg! :)

 

Ja, det er til syvende og sist den grillen man får en god magefølelse av man kjøper. Jeg får ikke den magefølelsen med noen av Webergrillene dessverre. Så da blir det nok Broil King. 26% rabatt på en BARON 340 er bra. 3699 kroner for en 5000-kroners grill er ikke dumt i det hele tatt! :) Anbefaler alle som ikke har tatt på en Broil King å gjøre det. Men, som med Weber, og alle andre griller, er det kvalitetsforskjeller på de forskjellige seriene til Broil King også. Så langt har jeg kun "befølt" Crown (Plantasjen) og Baron (Jerna) seriene. Disse kjedene fører disse to seriene, men kun en serie pr kjede. Det finnes ingen kjeder i norge som fører alle seriene til Broil King.

 

NAPOLEN er jeg VELDIG nysgjerrig på. De kommer nesten alltid best ut i test i USA. Og USA _er_ og blir referanse når det kommer til grill. Og mye annet! :) Smulteringer fks. Men sistnevnte kan man snakke om i en annen tråd (kanskje på et annet forum også, hehe!).

 

Broil King gir mest bang for bucks i norge i 2014. En kar som jobbet på en annen Plantasjen enn den jeg hadde kontakt med i går, sa til meg i dag (face to face) at Broil King er MYE BEDRE enn Weber. Vi snakker da om grillene til 3000-5000 kroner. Altså, de biligste modellene til Weber og Broil King. Han mente at byggekvaliteten pluss den opplevde kvaliteten på grillene til Weber er vesentlig dårligere enn Broil King, og det kan jeg si meg enig i.

 

Jeg føler at Weber, i allefall på de rimeliste gassgrillene sine (!), skrur opp prisen til kunstige høye nivåer. De kunne godt ha vært 1000 kroner rimeligere. Minst. Weber er veldig bra, men de lager ikke BARE knallgode griller. De har noen gode også. Hehe. OG noen av disse gode grillene har halvgode løsninger.

 

Peiler meg inn på en Broil King Baron 340. Kunne ha kjøpt en ferdigbygget en i dag, uten tillegg i prisen (fordi Jerniaen jeg var innom var utsolgt for den - de hadde bare utstillingsmodellen igjen!) som kun var 2 uker gammel, MEN den hadde litt småriper på sidebordene (fra kunder, trolig..) samt et par dype hakk på 3-4 mm bak grillen på panelet som sitter under selve grillokket. Syns.. Jeg kunne ha hatt denne grillen her hjemme nå! Men turte ikke å kjøpe den pga. de små hakkene! Gjorde jeg riktig mht. fremtidig RUST?????? Jeg er ikke rust-ekspert, men jeg tror jeg valgte riktig her!

 

Kjøper en flatpakke på tisdag. Regner med at jeg kommer til å sitte en hel kveld og bygge grill på tirsdag ja. Hehe. :P

 

PS! Ville noen her ha brukt 400 kroner (særlig når man får 1300 kroner i rabatt!) på a be Jernia bygge den for deg? Har muligheten til det! 3-4 timers byggetid.. 100 kroner i timen netto.. Ikke dumt for kunde! Litt dårlig betalt for butikk spør du meg! :)

 

Ta en titt på Baronen! Den er ganke fin! :)

 

http://www.broilkingbbq.com/EU/Nordic/Norway/grills/baron-series/baron-340.html#

Endret av ThomasWH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

NAPOLEON

 

Når man faktisk får en Napoleon Triumph 410 til 5000 kroner (1000 kroner rabatt) så er den faktisk innenfor min grense hva pris angår.

 

Jeg vurderer nå faktisk å (bli den første i norge? hehe!) kjøpe en Napoleon grill!

 

Nå er det BROIL KING BARON 340 vs. NAPOLEON TRIUMPH 410 her! Spennende!! ;)

 

 

Fordeler med Napoleon Triumph 410:

 

* Man kan grille med KULL!!!!!!

* Kvaliteten er trolig den beste du får.

* Hakket bedre garanti enn Broil King

 

Les mer om grillen og garantien HER: https://www.flust.no/hus-og-hage/hagemoebler-og-grill/grill/napoleon-triumph-410-gassgrill/

 

 

Fordeler med Broil King Baron 340:

 

* Den har utsalgssted i norge slik at man får sett på grillen og evt. kjøpt ekstraustyr til den på disse (Plantasjen og Jernia)

* Ser muligens litt tøffere ut enn Napoleon Triump 410, men Napolen ser mer stilren ut. Begge er forøvrig mye penere enn Weber.

* Kommer ikke på mer.. Anyone?

 

 

Slik jeg ser det har vi tilgang på to fantastiske griller i norge: BROIL KING og NAPOLEON. (og Weber da..) Det er både morsomt og trist at "alle" må ha Weber. Jeg syns alle her (i allefall) skal dra og titte på Broil King på Plantasjen (og evt. Jernia) - I morgen skal jeg titte på tilbudene på Elkjøp, for moro skyld! Men det blir garantert en Broil King eller KANSKJE en Napoleon nå! ;)

 

Fant noen artige Napoleonvideoer:

 

 

Moro!!!

 

Jeg liker Napoleon bedre og bedre jo mer jeg leser om disse grillene! 5000 kroner for en Napoleon Triumph 410 er mer enn 3700 kroner for en Broil King Baron 340. Ah, valgets kvaler! Jeg kunne jo ha kjøpt begge. Haha! :D

 

PS! Joda. Jeg liker å skrive mye. Som enkelte har kommentert på. Dette henger selvfølgelig sammen med at jeg også liker å drive god research før jeg kjøper noe. Særlig ting som koster noen tusenlapper. Det er en spennende prosess bare å titte på ting før man kjøper dem synes nå jeg. "Sometimes the journey itself can be the destination!" sa en vis mann en gang.. :)

 

God helg folkens! Og god grillings! :)

Endret av ThomasWH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser det er en ting som ikke er nevnt her, Det er: hvor lette er de å rengjøre, jo mer kriker og kroker jo mer jobb....

Mer jobb, mindre glede.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med de fordelene og ulempene du ramser opp, er det for min del et ganske enkelt valg. Napoleon.

Men det er selvfølgelig basert på MINE preferanser.

Men hvis du kjøper noe "ingen" andre har, så dukker det plutselig opp en del som faktisk har det samme som deg alikevell. Been there, done that :)

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Emaljerte støpjernsrister var litt drawback for min del :(

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det virker som Broil King har bedre plass under lokket, men har mindre grillflate. Også en ting å tenke på før en kjøper grill.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kan ikke helt skjønne at det er noe poeng i å kjøpe noen "Ingen" andre har heller. Ristene f.eks har kortere levetid enn selve grillen, og da kan det være greit å ha noenlunde enkel tilgang på ekstrautstyr.

Uansett hva du velger, så virker det som om du har satt deg grundig inn i alternativene.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kom over en Broil King på Jernia i dag.

Jeg vet ikke hvilke modell det var, eller hvor mye den kostet. Den så i alle dal slik ut:

post-1-0-43403600-1400934615_thumb.jpg

Jeg ble faktisk overrasket hvor skranglete Weber sine griller var når jeg sammenlignet. Til og med Genesis serien virket "billigere" å ta på enn denne.

Den virket rett og slett mere solid og forseggjort.

Alt virket veldig godt sammenskrudd, og det var ikke noe dunking eller skramling når dører og lokk ble åpnet/lukket.

Nå behøver ikke dette å bety at kvaliteten er super uansett, men jeg ble i alle fall overrasket over hvor bra førsteinntrykk denne ga.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå