5 innlegg i emnet

Det er endel oppskrifter som inneholder melasse. Det virker som det er vanskelig å få tak i dette i mengder som egner seg i husholdningen. 

Etter litt søken på det store internettet virker det på som at melasse er det vi på godt norsk kaller mørk sirup (evt. lys).

"Sirup (sukkersirup) er et biprodukt i fremstillingen av hvitt sukker fra sukkerroer eller sukkerrør i et raffineri. Sirup er en tyktflytende sukkerløsning der en del av sukkeret er brutt ned til glukose og fruktose. Denne kombinasjonen av ulike sukkertyper forhindrer krystallisering, og det svært høye sukkerinnholdet (ca. 80 %) garanterer lang holdbarhet." Kilde: Dansukker 

"Melasse er et avfallsprodukt fra sukkerindustrien. Melasse er den brune tyktflytende væsken som blir igjen når sukkeret er utvunnet fra sukkerroer og sukkerrør. Melasse inneholder cirka 60 % sukker. Melasse er klebrig og binder derfor støv godt.Melasse brukes til produksjon av fôrblandinger til for eksempel hester. Sukkermelasse benyttes også til produksjon av flere typerbrennevin, blant annet rom og vodka." Kilde: Wiipedia 

 

Er det noen som kan bekrefte det? Eller avkrefte og fortelle forskjellen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kan ikke bekrefte 100%, men jeg har brukt mørk sirup som om det er melasse i div oppskrifter, og resultatet har blitt bra. Tror ikke lys sirup gjør samme nytten..

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samme her.. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I oppskriften på BBQ saus som @Dragen har lagt ut skriver hun litt om melasse.

ca. 240 gram melasse (tenk helsekostbutikk)

 

Kanskje dette er veien å gå?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg mener jeg kjøpte mitt glass med "Sweet Molasses" i en helsekostbutikk som foreslått. Benytter alltid litt av dette når jeg lager saus.

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå