Sign in to follow this  
Followers 0
msteiro

Rist til kullbøtte i UDS smoker

6 posts in this topic

Noen tips til hvor man får kjøpt stål/rist til å lage kullbøtte til en UDS?

Tenker lage en som et lite prosjekt i helgen, men finner ikke noe bra rist/gitter noe sted å bruke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I Weber WSM har de kun en rist og en ring for kullet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, er noe sånt som den ringen jeg er ute etter. Men siden den blir fylt og tømt fra toppen tenkte jeg kurv er lurt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stålbøtte og eg en hagle så har du en bøtte full av hull  :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great minds think alike ;)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rist og ring fra Weber pluss ståltråd eller eller annet egnet festemateriell og litt håndarbeid så har du en slags kurv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • By Grillpjokken
      Ville prøve å lage beef jerky i offsetsmokeren min, da jeg så Arild lagde det for en tid tilbake. Ble ikke så aller verst men lå nok litt lenge og så skal jeg bruke litt mindre chiliflak neste gang!  Lå drøyt 4 timer i eikerøk men ble ikke helt askebeger. Men litt mildere røksmak vil nok ikke skade. Og så ble en del av bitene litt sprøe istedenfor seige. Vil prøve dette igjen senere en gang med noen justeringer. Mulig jeg prøver de i WSMen og. Vi lyt sjå. Legger ved et bilde av "kjøpe-jerky" for sammenligning.
       
      Kjøpte 500g med skivet "Harrykjøtt" i Sverige. Flatbiff etter det jeg kunne google meg til.
       
      Marinerte i dette over natten:
      1 tbsp red chili flakes
      1 tbsp onion powder
      1 tbsp garlic powder
      1 tbsp paprika
      1 tbsp ground black pepper
      1/2 cup soy sauce
      1/2 cup teriaki sauce
      1/4 cup Worchestershire sauce
      1/4 cup Brown sugar
      1/4 cup maple sirup
         
       
       









    • By Arubaroy
      Hei jeg har akkurat kjøpt meg en Memphis Advantage Plus Smoker og prøver den for første gang nå, tar gjerne i mot tips....har Short Ribs fra Anni's i den nå...
    • By haavardk
      Hei!
       
      Trenger litt hjelp her:
      Jeg får levert et helt lam i morgen, som jeg skal tilberede på søndag. Det er 10-15 kg.
      Hva gjør jeg? Noen som har gjort noe lignende før?
       
      Maten skal være klar i 16 tiden på søndag.
       
      Min foreløpige plan:
      -Lørdag morning: Rub
      -Lørdag kveld: fyr opp smokeren på 110C og legg på lammet.
      -Søndag 02:00: dynke med noe saus (har en liten gutt som våkner da likevel)
      -Søndag 0700: Opp å stå, dynke med mer saus.
      -Søndag 11:00: Skru opp tempen litt?
      -Søndag 1600: Ta av lammet, skjære, kutte, servere
       
      Andre forberedelser? lage snitt noe sted? surre med hyssing?
      Snu dyret underveis?
      Hvilken saus bør jeg dynke med?
      Tips til rub?
      Tid temperatur?? (F.eks lørdag kl 2200 - søndag 1530 = 17,5 timer @  110C) Er det litt vel lenge?
       
      Legger ut fine bilder underveis
       
       
    • By Kim
      Hei.  Er blitt en heldig eier av en yoder durango.  Så no skal det bli masse gode fine helger fram over.   

    • By Grillpjokken
      Ja så har man endelig fått seg en offset smoker. Joe's Barbeque & Grill Chuckwagon 16" fra tyske Rumo. Kan nesten regnes som et impulskjøp, og jeg holder René helt og fullt ansvarlig, da det var han som delte en link fra finn.no med denne til salgs.  Har hatt lyst på noe sånt lenge og gleder meg til å se den etter endt tur ombord på jobb.... 
       
      Den er ikke like stor i diameter som Henning's Yoder, ei heller så stort grill/røkeareale i hovedkammeret som René's Klose men den er i hvertfal laget av tysk panserstål på 1/4" tykkelse. Samme tykkelse som bl.a. Yoder. Og den har jo er røketårn eller hva man skal kalle det.
       
      Er det noen her som har erfaring med denne type smoker?
      Hvordan blir tempen i tårnet hvis man f.eks har ca 120 grader i det horisontale hovedkommeret?
      Erfaringer med fyring med kull og kun ved på en slik eller offset smoker generelt?
       
      Alt av interesse.
       
      Jeg venter i spenning.