14 innlegg i emnet

Ja så har man endelig fått seg en offset smoker. Joe's Barbeque & Grill Chuckwagon 16" fra tyske Rumo. Kan nesten regnes som et impulskjøp, og jeg holder René helt og fullt ansvarlig, da det var han som delte en link fra finn.no med denne til salgs. :D Har hatt lyst på noe sånt lenge og gleder meg til å se den etter endt tur ombord på jobb.... 

 

Den er ikke like stor i diameter som Henning's Yoder, ei heller så stort grill/røkeareale i hovedkammeret som René's Klose men den er i hvertfal laget av tysk panserstål på 1/4" tykkelse. Samme tykkelse som bl.a. Yoder. Og den har jo er røketårn eller hva man skal kalle det.

 

Er det noen her som har erfaring med denne type smoker?

Hvordan blir tempen i tårnet hvis man f.eks har ca 120 grader i det horisontale hovedkommeret?

Erfaringer med fyring med kull og kun ved på en slik eller offset smoker generelt?

 

Alt av interesse.

 

Jeg venter i spenning. :)

 

 

 

Joes Barbeque - Grill Chuckwagon 16 toms 3.jpg

5 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke peiling på det du spør om, men... GRATULERE :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ReneR hadde ikke på seg linsene den dagen :D 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer masse, sååååå gøy at flere går for stål:):)

 

Jeg har stort sett fyrt med eik i min Yoder, men fyller på med kull og evt. briketter underveis hvis jeg har det for hånden (bare for å spare på veden liksom).

 

Henning

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden skrev yetiman:

Gratulerer masse, sååååå gøy at flere går for stål:):)

 

Jeg har stort sett fyrt med eik i min Yoder, men fyller på med kull og evt. briketter underveis hvis jeg har det for hånden (bare for å spare på veden liksom).

 

Henning

 

Takk for det. Er jo liksom vant til å tråkke rundt på stål halve året, så det falt helt naturlig... :lol:

 

OK. Men med ved må man vel ha god trekk i forhold til med briketter eller kull for å ikke overrøke maten eller?

 

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 timer siden skrev Grillpjokken:

 

Takk for det. Er jo liksom vant til å tråkke rundt på stål halve året, så det falt helt naturlig... :lol:

 

OK. Men med ved må man vel ha god trekk i forhold til med briketter eller kull for å ikke overrøke maten eller?

 

 

Det blir ikke så mye røyksmak av ved, den brenner ganske varmt.  Selv bruker jeg chunks ved siden av får å få ordentlig røyksmak.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har noe lignende, en slik:

1628CC Deluxe smoker pit

 

Jeg bruker sjelden "skapet" fordi temperaturen der ikke blir høy nok. Kan sikkert få det til å bli rundt 250F i skapet, men da vil det nok bli altfor varmt i tønnedelen og ikke minst i brennkammeret. Bruker skapet mest til å holde ting varmt eller etter at ribs'ene er i folie kan det også gå. Hvis noen har noen tips om varmefordeling og hvordan jeg bedre kan utnytte skapet så hører jeg gjerne om det.

 

Brennkammeret mitt begynner å bli litt slitent. En del av original-lakken har flasset av og det har vært noe rust enkelte steder. Pusset vekk rust i fjor og sprayet det med varmebestandig lakk. Spraylakken gir et tynt lag og er ikke så fin som originallakken.

 

Da jeg kjøpte den fikk jeg en god del hickory-ved med på kjøpet. Var veldig gøy å fyre med det, men etter at det ble brukt opp har det gått i briketter ispedd chips eller chunks. I fjor var det en del butikker i mitt område som førte chunks, men nå har jeg bare sett chips. Skulle gjerne hatt chunks eller helst vedkubber. Vurderer å kjøpe en mengde eikeved for å fyre med det. Det er noe med vedfyring som setter en ekstra piff på prosessen.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

P.g.a. jobb, etc. har først nå smokeren kommet hjem. Tunge saker men gikk greit uten at noen løftet på seg brokk. 

Da den har stått ute, har den fått noen sjarmerende rustflekker.

Blir vel litt pussing og maling etterhvert. Men er jo en del stål å ruste på, så jeg er ikke så veldig bekymret.

Prøver meg med briketter først men må jo få tak i noe eik etterhvert.

IMG_7711.jpg

5 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Moro..  
Se på rust som sjarm, å holde sånne pene kan du bare glemme. 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vasking og oljing i dag. Snart klar for testing med mat. Får se åssen det går.... Bonden var tom for eikeved, så får kjøre med briketter og noen chunks til å begynne med :-)

IMG_7704.jpg

IMG_7866.jpg

IMG_7874.jpg

IMG_7875.jpg

IMG_7880.jpg

IMG_7958.jpg

IMG_7959.jpg

IMG_7961.jpg

IMG_7969.jpg

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er vakkert! :D

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som Ole sier, vakkert, og enda bedre blir det når du får brukt den litt. 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Første test med mat. 10 små babybacks. Litt for fullt kanskje men. De to siste bildene er etter en drøy time og tid for å rotere litt på stykkene. Et jo veldig ujevn temp i disse så har bestilt en heat convection plate for jevnere temp.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden skrev Grillpjokken:

Første test med mat. 10 små babybacks. Litt for fullt kanskje men. De to siste bildene er etter en drøy time og tid for å rotere litt på stykkene. Et jo veldig ujevn temp i disse så har bestilt en heat convection plate for jevnere temp.

 

Legger du maten tettere ved fyrboksen så trekker varmen lenger inn i smokeren. da vil maten fungere som en heat convection plate.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Grillpjokken
      Ville prøve å lage beef jerky i offsetsmokeren min, da jeg så Arild lagde det for en tid tilbake. Ble ikke så aller verst men lå nok litt lenge og så skal jeg bruke litt mindre chiliflak neste gang!  Lå drøyt 4 timer i eikerøk men ble ikke helt askebeger. Men litt mildere røksmak vil nok ikke skade. Og så ble en del av bitene litt sprøe istedenfor seige. Vil prøve dette igjen senere en gang med noen justeringer. Mulig jeg prøver de i WSMen og. Vi lyt sjå. Legger ved et bilde av "kjøpe-jerky" for sammenligning.
       
      Kjøpte 500g med skivet "Harrykjøtt" i Sverige. Flatbiff etter det jeg kunne google meg til.
       
      Marinerte i dette over natten:
      1 tbsp red chili flakes
      1 tbsp onion powder
      1 tbsp garlic powder
      1 tbsp paprika
      1 tbsp ground black pepper
      1/2 cup soy sauce
      1/2 cup teriaki sauce
      1/4 cup Worchestershire sauce
      1/4 cup Brown sugar
      1/4 cup maple sirup
         
       
       









    • Av BBQking
      Hei, savner å grille og kom over denne fine siden. Ser ut til å være en side for likesinnede som meg som liker livets grillgleder. Har en XL green egg som jeg er utrolig fornøyd med. Legger ved et par bilder, det ene fra i sommer og  ja, dessverre slik det ser ut ute for øyeblikket. 


    • Av Harry
      Hei jeg heter Harald, men det var opptatt ,så det ble Harry
      Har grillet i mange år, (med gass) elsker å eksperimentere. Fugl, fisk, svin, storfe og grønnsaker.
      Det siste året har jeg "bodd" på youtube for å lære BBQ og Smoking.  Funnet mange kanaler som driver seriøs forklaring av begrepet, har også chattet med et par av dem(Texas) 
      Brisket, beefribb, og pulled pork er noe som står på listen " must do". Å tillage pullpork i 12 timer på en gassgrill tror jeg blir vanskelig med tanke på jevn temperatur, da gassgriller er full av hull og sprekker  Er nå på jakt etter en  smoker.  Jeg er her for å  dele av det jeg kan, og lære ting fra dere.
      Det som er det største dilemma er hva for type smoker jeg skal velge Pellet grill eller Offset Smoker 
      Håper noen her inne er ihuga bbqère som kan gi meg de beste tipsene.
      Harald

    • Av Arubaroy
      Hei jeg har akkurat kjøpt meg en Memphis Advantage Plus Smoker og prøver den for første gang nå, tar gjerne i mot tips....har Short Ribs fra Anni's i den nå...