svar

Traeger pelletsgrill

13 posts in this topic

Hei

Noen som har noen erfaring med dette merket?

Tenker på byggkvalitet og om de tårler å stå ute i Norge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var innom Østfoldhallen i dag da de er de eneste i Østfold som har disse grillene så fikk sjekket litt.

Noen på YT sier at disse laget i Kina nå om dagen, men jeg fikk ikke Kina følelsen, eller den samme feelingen sammenlignet med Weber Spirit (som jeg vet lages i Kina)

De virket like solide som en Genesis.

Skal låne en neste helg, så får jeg testet litt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hør med @Henning , han har kjøpt seg Treager.  

Edited by Ragnhild

Share this post


Link to post
Share on other sites

De er ikke laget i Kina, og byggekvaliteten er det ikke noe i veien med!

 

Den er suveren til indirekte, og langtids - men du kan ikke "grille" med den.

Pelletsbrenneren sitter under to lag metall, så den direkte strålevarmen/flammene (eller hva du vil), som du får fra kull/briketter, oppnår du ikke her........

 

Henning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da skal det testes :D

Photo-2016-06-17-17-48-24_0045.JPG

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kommer en anmeldelse over helgen :)

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

En liten anmeldelse:

Intro:

 

For ett par uker siden fikk jeg lånt meg en pelletsgrill.

Dette var pr da en av de få typene grill jeg ikke har fått prøvd meg på, så ble glad for at jeg kunne låne meg en isteden for å punge ut 8-10K på noe jeg kansje ikke hadde brukt for.

 

Før jeg fikk den hadde jeg gått igjennom manualen, så jeg viste at det var både anbefalt og lurt å pakke drypppannen inn i folie.

I etterkant skulle jeg ønske jeg hadde kommet på dette da Genesisen var ny, det sparer en for mye vasking.

Photo-2016-06-17-17-56-11_0046.JPG

 

Mens vi er inne på vasking, disse er lette å rengjøre inni. Man bare bytter folie ved behov, og ellers er det bare å fjerne begge varmesprederene og støvsuge i bunnen.

 

 

Bruk og temperaturkontroll:

Disse er veldig lette i bruk. Man lar lokket være oppe og setter den på "smoke", har den der til røyk kommer ut, så kan man ta igjen lokket og sette på den temperaturen man vill ha, og vente en 10-15min så er den klar til bruk.

Når man er ferdig, setter man den på "shut down" programmet og lar den stå til vifra slutter å gå, da kan man skru den av.

 

Temperaturmåleren sitter inne på den venstre veggen, sett forfra, så temperaturen den viser og tempen som er på selve risten, er ikke helt like, men de er heller ikke alarmerende langt unna hverandre.

Jeg gjorde en del tester på dette, men luften rett over risten ble gjerne varmere, noe som gjorde at jeg satt termostaten på lavere enn jeg ville ha, da ble det riktig.

 

Ting jeg fort savnet var trinnløs temperaturkontroll. Termostaten stilles inn i intervaller, der den laveste heter "smoke" og den høyeste heter "high"

På high blir den rundt en 280grader.

 

Denne modellen kom med 2 inntak for prober, til eks å måle kjernetemperatur, kjekt :)

Alt i alt, meget enkel i bruk, nesten på grensen til juks.

Photo-2016-06-17-19-18-20_0052.JPG

 

 

Pellets:

Dette systemet synes jeg er meget smart.

En motor mater inn pellets inn i "ovnen" og kombinert med termostaten prøver den alltid å holde den temperaturen du har satt +/- ang vær og vind.

Alt man trenger å gjøre er å sørge for at det er nok pellets i kammeret. En motor fører pellets inn i en forbrenningsovn som har elekrisk tenner.

Over denne er det ett varmesjold/spreder og over denne igjen er pannen som det er bilde av lengere opp, den i folie.

Varmen blir med andre ord spred 2 ganger, noe som sørger for rellativ gjevn varme over hele risten

Alt dette gjør jo også at den er avhengig av strøm, med de fordeler og ulemper det har.

 

En ting som, på denne modellen, overasket meg, var hvor lite pelletskammeret egentlig var:

Her er hovedkammeret tomt:

Photo-2016-06-20-11-24-08_0073.JPG

Her er det ca 1/3 fult:

Photo-2016-06-20-11-20-34_0072.JPG

 

 

Byggkvalitet:

Solid, ser ut til å ikke være dårligere enn eks Weber Genesis, som var det mest naturlige for meg å sammeligne med.

Men jeg ble overasket av at skruene de har brukt ikke er syrefaste, så de vill ruste over tid.

Ellers er det jo all elektronikken man må passe litt ekstra på, jeg ville ikke laget mat på denne i regn eks.

 

Grill?

Produsenten skryter av at dette er en 6 i 1, at du her kan Grill, Smoke, Bake, Roast, Braise & BBQ

Jeg vill nok heller si at den er mer 5 i 1, for dette er IKKE en grill.

Å grille betyr høy direkte varme, noe pelletsgrillene, pga det er ingen direkte flammer, har eller kan.

De kommer heller ikke spesielt mye over 280grader, og de sluker pellets ved denne temperaturen.

I mine tester ble det borte en del kilo på bare noen få timer ved "high"

 

Men la oss snakke ligg om hva de er. Alt annet enn grill og de gjør en meget god jobb på det å være en elektisk ute-ovn.

Røyking, baking, BBQ, ja, alt som vi gjør ved lav varme, er de perfekte for, på grensen til juks, så enket er det.

Dette er den eneste type grill jeg hadde trurt å hatt maten liggende på over natten uten overvåkning.

 

Pga at varmen alltid er indirekte, får man ikke de råeste grillmerkene.

 

 

Konklusjon:

Dette er en flott indirekte grill/ovn.

Det den gjør gjør den meget bra, og man har veldig enkel kontroll over varmen.

Eneste ulempen er at den, i forhold til kull og gass, bråker pga motorer og vifter.

Traeger var de første til å lage pelletsgriller og er fremdeles ett stort navn selv om det også finnes flere produsenter og det er flere forskjellige å få tak i i USA enn i Norge.

I Norge har jeg bare sett Traeger og Memphis.

 

Er dette en maskin jeg ville brukt 8-10K på? Pr i dag, nei, men hadde jeg ikke hatt gass fra før hadde det vært ett ja.

Kombinasjonen av en pelletsgrill og en kullgrill er slik jeg ser det meget bra, man har da det beste fra 2 verdner og kan tilbrede det aller meste.

 

 

+Lett å bruke, på grensen til juks.

+Lett å holde temperaturen riktig

 

-Trinnløs termostat kan bli ett savn

-Syrefaste skruer

 

 

-----------------------------------------

Photo-2016-06-17-19-35-13_0054.JPG

Photo-2016-06-17-21-10-58_0058.JPG

Photo-2016-06-18-13-46-02_0061.JPG

Photo-2016-06-18-15-29-27_0063.JPG

Photo-2016-06-19-23-04-58_0071.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for flott oppsummering. Må si det frister med en slik en når gasseren tar kvelden... :D

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

PS med en  Memphis får du høyere varme og åpen flamme.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flott erfaring du delte! Denne ligner veldig på den jeg kjøpte i går, men er kanskje en annen modell enn min Lil Tex siden jeg bare kommer opp i 230 grader?

Share this post


Link to post
Share on other sites

oj......... 280 grader?????????

Jeg har ALDRI sett høyere tall enn 230 på min........

 

Henning

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 timer siden skrev yetiman:

oj......... 280 grader?????????

Jeg har ALDRI sett høyere tall enn 230 på min........

 

Henning

 

Det var det min kom opp i også under innkjøringen, 235 var vel det høyest jeg så.

 

Har du noen tips om de forskjellige pelletstypene, eller er det bare å velge ut i fra det man synes passer tilsvarende om man bruker flis eller chunks i en kullfyrt grill?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her er et par bilder av hvordan denne gamle modellen av denne størrelse Traeger ser ut med vippebordet forran og hyllen under. Var bra kaldt nå på kvelden så jeg triller den inn i stuen.

2016-09-12 22.43.19.jpg

2016-09-12 22.56.11.jpg

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By MeatandMetal
      Heisan folkens,
      Ny på forumet her, men ikke når det gjelder grilling.
      Bruker en Espegård bålpanne på hytta, fyrt med en blanding av briketter og egenfelt ved.
      Hjemme er jeg så heldig at jeg fikk en Traeger Pro 34 til 40 årsdagen min nylig. 
      Å lage mat med ild, enten det er ved, kull eller pellets er en av mine store lidenskaper. 
      I bokhylla står bøker av Francis Mallmann (den store helten), Aaron Franklin og Meathead Goldwyn.
      Og som så mange andre tenåringsjenter har jeg også en blogg: fyrogflamme.blogg.no
      Vi talast!
    • By Julius
      http://m.dinside.no/928419/hellstroms-pelletsgrill