Ragnhild

Måndens råvare - april 2017

3 innlegg i emnet

April, og på tide med årets første runde med Månedens råvare. 

Siden det snart er påske, så falt valget på Lam denne gangen. 
Utfordringen er enkel - lag hva du vil på grillen, men det må inneholde lammekjøtt. 

Resultatet av utfordringen kan du poste her - og legg gjerne med et eller to bilder av prosessen. 
En av de som deltar i utfordringen blir trukket ut til å velge råvare for mai :)

Lykke til - gleder meg til å se hva dere finner på! 

3 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mitt lille bidrag! 

Lammelår med hvitløk og rosmarin! 

 

IMG_0551.thumb.JPG.302286f1d0fbb72d32062a7593b1ec22.JPG

4 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Glemte nesten eget bidrag.

Lammeskank.

DSC_1321.thumb.JPG.90559dc450ddb22fe5e7503d87a27738.JPG

DSC_1326.thumb.JPG.64f7d925f758a56e6099c425c08fe860.JPG

DSC_1330.thumb.JPG.6c114834889c70f396c8b6268d37e2d8.JPG

4 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Ragnhild
      spørsmålet mitt er enkelt og greit - er det stemning for at vi kjører i gang med månedens råvare igjen, fra og med april? 
    • Av haavardk
      Hei!
       
      Trenger litt hjelp her:
      Jeg får levert et helt lam i morgen, som jeg skal tilberede på søndag. Det er 10-15 kg.
      Hva gjør jeg? Noen som har gjort noe lignende før?
       
      Maten skal være klar i 16 tiden på søndag.
       
      Min foreløpige plan:
      -Lørdag morning: Rub
      -Lørdag kveld: fyr opp smokeren på 110C og legg på lammet.
      -Søndag 02:00: dynke med noe saus (har en liten gutt som våkner da likevel)
      -Søndag 0700: Opp å stå, dynke med mer saus.
      -Søndag 11:00: Skru opp tempen litt?
      -Søndag 1600: Ta av lammet, skjære, kutte, servere
       
      Andre forberedelser? lage snitt noe sted? surre med hyssing?
      Snu dyret underveis?
      Hvilken saus bør jeg dynke med?
      Tips til rub?
      Tid temperatur?? (F.eks lørdag kl 2200 - søndag 1530 = 17,5 timer @  110C) Er det litt vel lenge?
       
      Legger ut fine bilder underveis
       
       
    • Av Ragnhild
      Da er det klart for en ny råvare - denne mnd har jeg valgt Kylling.
       
      her er det mange muligheter, dere! Helgrillet kylling, eller deler av kyllingen - alle varianter er velkomne! Gleder meg til å se hva dere finner på 

      levert: 
      Jørgen x2
      84mm
      IvarS
      DavidRS
      ReneR
      magnus007 x2
      MagnusB
       
       
    • Av Ragnhild
      vi er litt sent ute med å dra i gang månedens råvare for juni - håper jeg blir tilgitt.. 
       
      Månedens råvare for juni er Kjøttdeig. Eller karbonadedeig. Kverna kjøtt, med andre ord. 
      Og med det håper jeg at vi får se digge hamburgere, og kanskje en og annen hjemmelaga pølse?! Om noen kverner kjøttet selv, så er det et pluss - men det er ikke nødvendig. 
       
      Lykke til, og kos dere med månedens råvare! 
    • Av Ragnhild
      Kalenderen viser 1. mai, og mange av dere er godt i gang med grill sesongen. 
       
      Jeg skal ikke påstå at jeg har tenkt "lenge og vel" på hva oppgaven denne gangen bør være - det er rett og slett noe jeg har lyst på selv.. 
       
      Månedens råvare er RIBS 
      enkelt og greit - og veldig, veldig godt.. 
       
      Grill  i vei - gleder meg til å se hva dere får til denne gangen!