1 innlegg i emnet

Skrevet (endret)

Ville prøve å lage beef jerky i offsetsmokeren min, da jeg så Arild lagde det for en tid tilbake. Ble ikke så aller verst men lå nok litt lenge og så skal jeg bruke litt mindre chiliflak neste gang! :blush: Lå drøyt 4 timer i eikerøk men ble ikke helt askebeger. Men litt mildere røksmak vil nok ikke skade. Og så ble en del av bitene litt sprøe istedenfor seige. Vil prøve dette igjen senere en gang med noen justeringer. Mulig jeg prøver de i WSMen og. Vi lyt sjå. Legger ved et bilde av "kjøpe-jerky" for sammenligning.

 

Kjøpte 500g med skivet "Harrykjøtt" i Sverige. Flatbiff etter det jeg kunne google meg til.

 

Marinerte i dette over natten:

1 tbsp red chili flakes

1 tbsp onion powder

1 tbsp garlic powder

1 tbsp paprika

1 tbsp ground black pepper

1/2 cup soy sauce

1/2 cup teriaki sauce

1/4 cup Worchestershire sauce

1/4 cup Brown sugar

1/4 cup maple sirup

 

 

 

 

0.0.jpg

0.2.jpg

0.6.jpg

0.7.jpg

1.0.jpg

4.jpg

5.2.jpg

5.3.jpg

5.4.jpg

Endret av Grillpjokken
1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Arubaroy
      Hei jeg har akkurat kjøpt meg en Memphis Advantage Plus Smoker og prøver den for første gang nå, tar gjerne i mot tips....har Short Ribs fra Anni's i den nå...
    • Av aujla
      Hei
       
      Jeg kom bort i en artikkel nylig om en kul vedgrill som heter OFYR (www.ofyr.no). Det er noe av det råeste jeg har sett av en grill. Har noen noe erfaring med den? Den virker helt ny i Norge. Hva synes dere om den her på forumet?




    • Av haavardk
      Hei!
       
      Trenger litt hjelp her:
      Jeg får levert et helt lam i morgen, som jeg skal tilberede på søndag. Det er 10-15 kg.
      Hva gjør jeg? Noen som har gjort noe lignende før?
       
      Maten skal være klar i 16 tiden på søndag.
       
      Min foreløpige plan:
      -Lørdag morning: Rub
      -Lørdag kveld: fyr opp smokeren på 110C og legg på lammet.
      -Søndag 02:00: dynke med noe saus (har en liten gutt som våkner da likevel)
      -Søndag 0700: Opp å stå, dynke med mer saus.
      -Søndag 11:00: Skru opp tempen litt?
      -Søndag 1600: Ta av lammet, skjære, kutte, servere
       
      Andre forberedelser? lage snitt noe sted? surre med hyssing?
      Snu dyret underveis?
      Hvilken saus bør jeg dynke med?
      Tips til rub?
      Tid temperatur?? (F.eks lørdag kl 2200 - søndag 1530 = 17,5 timer @  110C) Er det litt vel lenge?
       
      Legger ut fine bilder underveis
       
       
    • Av Kim
      Hei.  Er blitt en heldig eier av en yoder durango.  Så no skal det bli masse gode fine helger fram over.   

    • Av Grillpjokken
      Ja så har man endelig fått seg en offset smoker. Joe's Barbeque & Grill Chuckwagon 16" fra tyske Rumo. Kan nesten regnes som et impulskjøp, og jeg holder René helt og fullt ansvarlig, da det var han som delte en link fra finn.no med denne til salgs.  Har hatt lyst på noe sånt lenge og gleder meg til å se den etter endt tur ombord på jobb.... 
       
      Den er ikke like stor i diameter som Henning's Yoder, ei heller så stort grill/røkeareale i hovedkammeret som René's Klose men den er i hvertfal laget av tysk panserstål på 1/4" tykkelse. Samme tykkelse som bl.a. Yoder. Og den har jo er røketårn eller hva man skal kalle det.
       
      Er det noen her som har erfaring med denne type smoker?
      Hvordan blir tempen i tårnet hvis man f.eks har ca 120 grader i det horisontale hovedkommeret?
      Erfaringer med fyring med kull og kun ved på en slik eller offset smoker generelt?
       
      Alt av interesse.
       
      Jeg venter i spenning.