Hild

Fersk griller med Kamado på vei

4 posts in this topic

Hei og takk for mye interessant lesning allerede!

Har aldri eid noen form for grill så å lese andres erfaringer er gull verd. Kamado fanget min interesse med en gang jeg bestemte meg for å kjøpe grill. Har lest mye og sett mange videoer så nå klør jeg i fingrene etter å få den hjem, lære den å kjenne og sette i gang.

Siden det er min første grill tok jeg ikke kjangsen på BGE eller KJ i tilfelle interessen dabber av. Fant mye positivt om Pit Boss på diverse forum og Youtube så jeg bestilte fra Badebutikk1.

Kommer nok noen spørsmål etter hvert...

Igjen, takk for mange tips!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, og velkommen skal du være Hild.

Hyggelig å se at det også er andre fra Skien her.

 

Håper du blir fornøyd med kamadoen. Det blir noe helt annet en en vanlig kulegrill. Håper du deler dine erfaringer med oss.

 

Du finner oss også på facebook. Det er litt mer "liv" der for tiden :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for det! Så gøy at du bor her også, er rimelig nyinflyttet :)

Erfaringsdeling og spørsmål kommer nok ;) Servicen hos Badebutikk1 var elendig, men kjøpte filt for å tette ventiler og er så langt fornøyd med "billigversjonen". Er forøvrig storfornøyd med BBQshop, super service, supre produkter og rask levering :D

Følger FB gruppen, men når man leter etter spesifikke ting er forumet bedre, håper det tar seg opp igjen!

God grillsommer!!!

 

 

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helt enig at det er lettere å finne frem her ja. 

Men folk flest syntes dessverre fb er enklere, og på en måte forstår jeg det. Det er ikke få forum som har gått dukken pga Facebook tror jeg. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By KJoe
      Hei, håper jeg kan få litt hjelp her med et problem jeg har med min Kamado Joe Big. Jeg sliter med å få skikkelig varme på grillen!
      Har tidligere grillet på en Weber Ø47 med briketter og da hadde jeg ikke sjans å holde handa nær grillrista, mens på kamadoen kan jeg holde handa nesten nede på rista. Sliter med å få en skikkelig "searing" på grillen og det blir mer som en komfyr.
      Jeg har grillet sikkert i overkant av 10-12 ganger, men har sålangt ikke fått mer enn 200 grader på termometeret. Da snakker jeg om det som er i lokket på grillen.
      Jeg har brukt Gastronaut grillkull, både med store biter og med mindre biter. Jeg har typisk fylt opp et opptenningsrør med kull (standard rør fra weber), men også brukt mer kull og tennbriketter. Bruker altid firebox divider og fyller opp ene siden. Jeg har spjelet helt oppe både i topp og bunn. Noen som har tips til hva jeg bør tenke på for å få skikkelig varme på kullet? Trenger jeg mer kull?
    • By KJoe
      Hei, så flott å finne et forum for grillere! 
      Har har hatt en Ø47cm Weber kulegrill som jeg har hatt mye glede av, men fant ut at jeg ville utvide og gikk nettop til innkjøp av en Kamado Joe, Big Joe. Jeg fikk inntrykk av at kamado-griller var allsidige og høvelig god til det meste. Jeg så behovet for å kunne grille større stykker, samt få stor nok grillflate til å kunne grille tilbehør sammens med hovedingrediensen.  
      Kommer sikkert med flere spørsmål etter hvert. 
    • By borodino1812
      Hei,
       
      Jeg har havnet i den situasjonen at vi skal ta over hytte. Det står en gammel Europrisgrill som jeg har brukt i noen år, men den skal byttes ut med min Weber Kettle 57. Jeg har en WSM 22", Weber Genesis gassgrill og ovennevnte Kettle.
       
      Spørsmålet er bare hva jeg skal erstatte kulegrillen med? Budsjettet er ca. 20.000, men det gjør ikke noe om det blir noe rimeligere. Vi er fire i familien. Jeg inviterer av og til flere, men vi er sjeldent mer enn 10. Stort sett bruker jeg Kettle. Den fungerer på det meste hele året. Gassgrillen er i bruk i den varme årstiden. WSM brukes knapt, to eller tre ganger i året. Da lager jeg som oftest en haug med spareribs.
       
      Jeg har sett litt på Kamado Big Joe, men lurer på om dette blir litt "overkill". Jeg ser fordelen vinterstid med keramikk, samtidig så er det en forholdsvis høy kostnad. Hva kan jeg egentlig gjøre med Kamadoen som jeg ikke kan gjøre med Kettle/WSM?
       
      Dersom jeg skulle ha byttet ut gassgrillen så ville jeg vurdert pellets, men i dette tilfellet trenger jeg mer en grill enn en smoker. 
       
      Tar gjerne i mot tips om andre alternativer enn over.
       
       
    • By ivar91
      hei, ser etter en kamado grill till rundt 10-15 tusen.
      fikk tilbud på en fra badebutikk på rundt 6-7 tusen, og det var den største av de på nestebn 60 innvendig diameter.
      men leser her at de grillene ikke er av de beste. hva kan anbefales da? vil jo helst ha en xl og diameter på 55-60cm.
      men har ikke mer en 15 tusen og rutte med.
      mulig og bestille fra utlandet kanskje? noen som har erfaring med det?