ivar91

hva kan man kjøpe?

5 posts in this topic

hei, ser etter en kamado grill till rundt 10-15 tusen.
fikk tilbud på en fra badebutikk på rundt 6-7 tusen, og det var den største av de på nestebn 60 innvendig diameter.
men leser her at de grillene ikke er av de beste. hva kan anbefales da? vil jo helst ha en xl og diameter på 55-60cm.
men har ikke mer en 15 tusen og rutte med.
mulig og bestille fra utlandet kanskje? noen som har erfaring med det?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har vel ikke hørt noe spesielt negativet om de fra Badebutikk1. Sikkert god kvalitet mtp pris.

 

Ser forresten at Jesper på FB selger billige KJ en gang i blant. Men det er jo i Danmark, så da må man ta turen å hente også da...

https://www.facebook.com/groups/joedanmark/?fref=nf

 

Eller så kan man vente på det kommer noe brukt. Det dukker opp noe fra tid til annen :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primo oval XL koster ca 15K.. bord kan man jo enkelt lage selv. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dersom man begynner å strekke budsjettet til opp i de klassene der er ikke jeg i tvil om hva jeg hadde gått for i alle fall. Kamado Joe, garantert. Alt du trenger er inkludert, og en vannvittig god garantiordning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Ivar!

Kjøpte nylig kamadoen du nevner fra Badebutikk1, elendig service btw, men billig var den! 
Det er ikke en Pit Boss som de skriver, men de lages vel på samme fabrikk... Etter å ha lest på div. forum og sett videoer var det kun å tette ventilene med filt/pakning som trengtes for å "matche" de kjente merkene. Ringte derfor og forhørte meg om bla dette og selgeren sa at det var en "rist" innenfor den nederste ventilen og at luftlekkasjer ikke var noe problem... "Risten" manglet og ventilene var ikke tette, bombe :P 

Kjøpte "Pakning til Primo" på BBQshop (kr 259,-) og fikset problemet, nå funker den som den skal og jeg er storfornøyd. MEN, om du har litt til å legge inn ville jeg ikke vært i tvil, gå for Kamado Joe!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

 • Similar Content

  • By KJoe
   Hei, håper jeg kan få litt hjelp her med et problem jeg har med min Kamado Joe Big. Jeg sliter med å få skikkelig varme på grillen!
   Har tidligere grillet på en Weber Ø47 med briketter og da hadde jeg ikke sjans å holde handa nær grillrista, mens på kamadoen kan jeg holde handa nesten nede på rista. Sliter med å få en skikkelig "searing" på grillen og det blir mer som en komfyr.
   Jeg har grillet sikkert i overkant av 10-12 ganger, men har sålangt ikke fått mer enn 200 grader på termometeret. Da snakker jeg om det som er i lokket på grillen.
   Jeg har brukt Gastronaut grillkull, både med store biter og med mindre biter. Jeg har typisk fylt opp et opptenningsrør med kull (standard rør fra weber), men også brukt mer kull og tennbriketter. Bruker altid firebox divider og fyller opp ene siden. Jeg har spjelet helt oppe både i topp og bunn. Noen som har tips til hva jeg bør tenke på for å få skikkelig varme på kullet? Trenger jeg mer kull?
  • By KJoe
   Hei, så flott å finne et forum for grillere! 
   Har har hatt en Ø47cm Weber kulegrill som jeg har hatt mye glede av, men fant ut at jeg ville utvide og gikk nettop til innkjøp av en Kamado Joe, Big Joe. Jeg fikk inntrykk av at kamado-griller var allsidige og høvelig god til det meste. Jeg så behovet for å kunne grille større stykker, samt få stor nok grillflate til å kunne grille tilbehør sammens med hovedingrediensen.  
   Kommer sikkert med flere spørsmål etter hvert. 
  • By borodino1812
   Hei,
    
   Jeg har havnet i den situasjonen at vi skal ta over hytte. Det står en gammel Europrisgrill som jeg har brukt i noen år, men den skal byttes ut med min Weber Kettle 57. Jeg har en WSM 22", Weber Genesis gassgrill og ovennevnte Kettle.
    
   Spørsmålet er bare hva jeg skal erstatte kulegrillen med? Budsjettet er ca. 20.000, men det gjør ikke noe om det blir noe rimeligere. Vi er fire i familien. Jeg inviterer av og til flere, men vi er sjeldent mer enn 10. Stort sett bruker jeg Kettle. Den fungerer på det meste hele året. Gassgrillen er i bruk i den varme årstiden. WSM brukes knapt, to eller tre ganger i året. Da lager jeg som oftest en haug med spareribs.
    
   Jeg har sett litt på Kamado Big Joe, men lurer på om dette blir litt "overkill". Jeg ser fordelen vinterstid med keramikk, samtidig så er det en forholdsvis høy kostnad. Hva kan jeg egentlig gjøre med Kamadoen som jeg ikke kan gjøre med Kettle/WSM?
    
   Dersom jeg skulle ha byttet ut gassgrillen så ville jeg vurdert pellets, men i dette tilfellet trenger jeg mer en grill enn en smoker. 
    
   Tar gjerne i mot tips om andre alternativer enn over.
    
    
  • By Hild
   Hei og takk for mye interessant lesning allerede!
   Har aldri eid noen form for grill så å lese andres erfaringer er gull verd. Kamado fanget min interesse med en gang jeg bestemte meg for å kjøpe grill. Har lest mye og sett mange videoer så nå klør jeg i fingrene etter å få den hjem, lære den å kjenne og sette i gang.
   Siden det er min første grill tok jeg ikke kjangsen på BGE eller KJ i tilfelle interessen dabber av. Fant mye positivt om Pit Boss på diverse forum og Youtube så jeg bestilte fra Badebutikk1.
   Kommer nok noen spørsmål etter hvert...
   Igjen, takk for mange tips!
  • By borodino1812
   Ser Elkjøp selger noen keramiske griller de kaller "Kamado Sumo". Dette er ukjente greier for meg. Prisen er jo dog noe mer spiselig enn "de tre store". Noen som har erfaringer med Kamado Sumo?
    
   https://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/grill-og-grilltilbehor/KS102501P/kamado-sumo-maxi-kullgril-102501p?scid=Pricecomparison2988
    
   Jeg har en Weber Kettle 57 som nok etterhvert skal opp på hytta, da har jeg sett på 2017 modellen av Kamado Joe...men prisen da gett...