Sissel

Keramikk?

2 posts in this topic

Har noen erfaring med Big Green Egg XL, evt. Primo Oval XL, eller vet noe om forskjellen på disse modellene? Og er det noen som kan si litt om evt. fordeler/ulemper i forhold til ordinære kullgriller? Og til sist, jeg har sett Andreas Viestad snakke varmt om bruk av ved i stedet for kull - det skulle jeg gjerne testet ut. Er det noen som vet om disse keramiske ovnene har plass for ved? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Dette er gode griller som kan brukes til mye. 

Hovedforskjellen mellom de du nevner er formen. Den ene rund og den andre oval. Det er en smaksak hva man foretrekker, men jeg liker runde bedt. 

Har du også sjekket ut Kamado Joe? Jeg hadde kjøpt en slik dersom jeg skulle handlet i dag. 

Alle disse er kullfyrte, vet ikke hvordan resultatet blir om man bruker ved dessverre. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Similar Content

    • By grillcaines
      Hei, alle!
       
      Registrerte meg her idag i jakten på en god støpejernsform på 57 cm diameter /rund til min Weber Master Touch 57. Innviet den 17. mai og resultatet ble perfekt. Jevn og fin varme over det hele og lett og forutsigbar å jobbe med :-) 

      Kullgrill er min greie men ser at gass og andre typer kan være kjekt i sine sammenhenger. Noen som har tips om ren 57 cm støpejernsrist til min weber? Har også vurdert GBS risten med mulighet for innsats av 30 cm Ø indre grillrist. Tips mottas med takk : )
    • By KJoe
      Hei, håper jeg kan få litt hjelp her med et problem jeg har med min Kamado Joe Big. Jeg sliter med å få skikkelig varme på grillen!
      Har tidligere grillet på en Weber Ø47 med briketter og da hadde jeg ikke sjans å holde handa nær grillrista, mens på kamadoen kan jeg holde handa nesten nede på rista. Sliter med å få en skikkelig "searing" på grillen og det blir mer som en komfyr.
      Jeg har grillet sikkert i overkant av 10-12 ganger, men har sålangt ikke fått mer enn 200 grader på termometeret. Da snakker jeg om det som er i lokket på grillen.
      Jeg har brukt Gastronaut grillkull, både med store biter og med mindre biter. Jeg har typisk fylt opp et opptenningsrør med kull (standard rør fra weber), men også brukt mer kull og tennbriketter. Bruker altid firebox divider og fyller opp ene siden. Jeg har spjelet helt oppe både i topp og bunn. Noen som har tips til hva jeg bør tenke på for å få skikkelig varme på kullet? Trenger jeg mer kull?
    • By svar
      Yo
      Jeg ser at butikker som bbqshop har mest røykved i pelletsform.
      Er dette likt å bruke som eks flis eller kubber? Blande det bare sammen med kullet?
    • By Eirikwn
      En kompis av meg skal ha fest i hagen, og har spurt om jeg kan hjelpe til med å grille en gjøkalv.
      Har lyst til å prøve, men har ikke gjort dette før.
      Har noen av dere noen tips til hvilken type grill og hvor man kan få lånt/leid denne?
      Hvor lang tid bør vi beregne med et "steama" dyr?
      Hvor får man tak i gjøkalven?
    • By NilsH
      Noen som har erfaring eller i det hele tatt prøvd disse grillene. Frister å prøve og nå er jo prisen ganske god, pluss gratis frakt. http://www.bbqshop.no/produkt/pk-grill-og-smoker/