KJoe

Hvordan få skikkelig varm kamado

3 posts in this topic

Hei, håper jeg kan få litt hjelp her med et problem jeg har med min Kamado Joe Big. Jeg sliter med å få skikkelig varme på grillen!

Har tidligere grillet på en Weber Ø47 med briketter og da hadde jeg ikke sjans å holde handa nær grillrista, mens på kamadoen kan jeg holde handa nesten nede på rista. Sliter med å få en skikkelig "searing" på grillen og det blir mer som en komfyr.

Jeg har grillet sikkert i overkant av 10-12 ganger, men har sålangt ikke fått mer enn 200 grader på termometeret. Da snakker jeg om det som er i lokket på grillen.

Jeg har brukt Gastronaut grillkull, både med store biter og med mindre biter. Jeg har typisk fylt opp et opptenningsrør med kull (standard rør fra weber), men også brukt mer kull og tennbriketter. Bruker altid firebox divider og fyller opp ene siden. Jeg har spjelet helt oppe både i topp og bunn. Noen som har tips til hva jeg bør tenke på for å få skikkelig varme på kullet? Trenger jeg mer kull?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, for høgere temperatur må du nok fylle opp begge sidene på firebox divideren.

Har vel sett max. på en 220-240 grader med kull på bare en side her, ved pizza steking bruker eg begge sider og en temp. på ca 350 grader uten problem.

 

For searing som du nevner kan du flytte risten et hakk ned, og få en vesentlig høgere strålings temperatur en på termometeret i lokket.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Similar Content

    • By grillcaines
      Hei, alle!
       
      Registrerte meg her idag i jakten på en god støpejernsform på 57 cm diameter /rund til min Weber Master Touch 57. Innviet den 17. mai og resultatet ble perfekt. Jevn og fin varme over det hele og lett og forutsigbar å jobbe med :-) 

      Kullgrill er min greie men ser at gass og andre typer kan være kjekt i sine sammenhenger. Noen som har tips om ren 57 cm støpejernsrist til min weber? Har også vurdert GBS risten med mulighet for innsats av 30 cm Ø indre grillrist. Tips mottas med takk : )
    • By Sissel
      Har noen erfaring med Big Green Egg XL, evt. Primo Oval XL, eller vet noe om forskjellen på disse modellene? Og er det noen som kan si litt om evt. fordeler/ulemper i forhold til ordinære kullgriller? Og til sist, jeg har sett Andreas Viestad snakke varmt om bruk av ved i stedet for kull - det skulle jeg gjerne testet ut. Er det noen som vet om disse keramiske ovnene har plass for ved? 
    • By KJoe
      Hei, så flott å finne et forum for grillere! 
      Har har hatt en Ø47cm Weber kulegrill som jeg har hatt mye glede av, men fant ut at jeg ville utvide og gikk nettop til innkjøp av en Kamado Joe, Big Joe. Jeg fikk inntrykk av at kamado-griller var allsidige og høvelig god til det meste. Jeg så behovet for å kunne grille større stykker, samt få stor nok grillflate til å kunne grille tilbehør sammens med hovedingrediensen.  
      Kommer sikkert med flere spørsmål etter hvert. 
    • By borodino1812
      Hei,
       
      Jeg har havnet i den situasjonen at vi skal ta over hytte. Det står en gammel Europrisgrill som jeg har brukt i noen år, men den skal byttes ut med min Weber Kettle 57. Jeg har en WSM 22", Weber Genesis gassgrill og ovennevnte Kettle.
       
      Spørsmålet er bare hva jeg skal erstatte kulegrillen med? Budsjettet er ca. 20.000, men det gjør ikke noe om det blir noe rimeligere. Vi er fire i familien. Jeg inviterer av og til flere, men vi er sjeldent mer enn 10. Stort sett bruker jeg Kettle. Den fungerer på det meste hele året. Gassgrillen er i bruk i den varme årstiden. WSM brukes knapt, to eller tre ganger i året. Da lager jeg som oftest en haug med spareribs.
       
      Jeg har sett litt på Kamado Big Joe, men lurer på om dette blir litt "overkill". Jeg ser fordelen vinterstid med keramikk, samtidig så er det en forholdsvis høy kostnad. Hva kan jeg egentlig gjøre med Kamadoen som jeg ikke kan gjøre med Kettle/WSM?
       
      Dersom jeg skulle ha byttet ut gassgrillen så ville jeg vurdert pellets, men i dette tilfellet trenger jeg mer en grill enn en smoker. 
       
      Tar gjerne i mot tips om andre alternativer enn over.
       
       
    • By ivar91
      hei, ser etter en kamado grill till rundt 10-15 tusen.
      fikk tilbud på en fra badebutikk på rundt 6-7 tusen, og det var den største av de på nestebn 60 innvendig diameter.
      men leser her at de grillene ikke er av de beste. hva kan anbefales da? vil jo helst ha en xl og diameter på 55-60cm.
      men har ikke mer en 15 tusen og rutte med.
      mulig og bestille fra utlandet kanskje? noen som har erfaring med det?